2009 yılında davetiye- bir akrabamın-yoluyla(öğrenciydim) vize almıştım.Giriş çıkış yaptım yaklaşık 1,5 ay kalmıştım.6 aylık vize vermişlerdi.Şimdi tekrar vize almak istiyorum.Öğretmen olarak görev yapıyorum ve uzun süreli vize alabilir miyim?Ne kadarlık vize alabilirim max?10 yıllık vize verdiklerini duydum bunun şartları nedir alabilir miyim?Yalnız şu an orada bir tanıdığım akrabam yok.Banka hesaplarında ve meslek vs.bilgilerinde sorun olmayacaktır.Ve sizce kolay vize verirler mi?
Vize başvurusu sırasında süreyi seçebiliyorsunuz ve yatıracağınız başvuru ücreti buna göre artıyor. Ancak yeni uygulamada ingiltere vize konusunda baya ince leyip sık dokuyor. Bir arkadaşım bir haftalık eğitim için gidecekti ama eğitim göreceği firmanın (İngiliz firması) davet mektubu düzgün olmadığı gerekçesi ile vize vermediler. Ne için gittiğinizi ispatlayamazsanız pek şansınız olmuyor.
Ingiltere ilk defa vize alanlara 6 aylik vize veriyor.
Pasaportunda eskiden kalma 6 aylik vizesi olanlara 2 yil, 2 yillik vizesi olanlara 5 yil ve son olarak 5 yil olanlara 10 yillik vize veriyor.
Yani ingiltere en uzun 10 yillik vize veriyor ancak bu sureler kademeli olarak artiyor.
Sizin eskiden kalma 6 aylik vizeniz oldugu icin eger isterseniz 2 yillik vizeye basvurabilirsiniz.
İngiltere bu işten çok iyi para kazanıyor, 5 yıllık için 1.500 TL ye yakın bir bedeli vize için alıyorlar, eğer 100 TL daha fazla öderseniz vize işlemleri sırasında VIP hizmeti alabilyorsunuz, vize almak için saatlerinizi harcayacağınız web sitesinde VIP hizmetinin ne olduğuda ayrıntılı yazılmış. Kolay gelsin
web sitesi gerçekten iğrenç. Sanki hiçbirşey bulunamasın diye hazırlanmış. Menülri takip ediyorsun ve bir kaç işlem sonra ben nerden geldim? Ne arıyorum diye kendi kendinize soruyorsunuz.