<div class="bbWrapper"><b>Ynt: İnsan Günde Kaç Km.Yürüyebilir.?</b><br />
<br />
Oğuz kardeşim, değerli açıklamaların beni rahatlattı. Aynı zamanda böyle bir deneme düşünen insanlarada herhalde ümit verir. Çünkü silahlı kuvvetlerdeki adi adım yürüyüşü<br />
ile sportif maksatlı hedef yürüyüşü arasında dağlar kadar fark vardır. İnsanlar pek çok zamanlama örneği vermiş. Fakat bunlarının konumuzla ilgisi yok.<br />
<br />
Örneğin benim bahçelerimden bir tanesi, evime tam 5 km. uzaklıkta. Orada başka arazi sahibi komşularımda var. Yaz gelince yollar çok güzel oluyor. İnsanlar devamlı yürüyüşe çıkıyorlar. Aynı zamanda bahçe işleri için. Ben bu yolu yılda kaç kez yürüdüğümü saymadım. Fakat kesin olan şu ki, ayağıma rahat bir spor ayakkabısı giyip asfalta çıkınca bu mesafeyi 45 dakika gibi bir zamanda alıyorum. Hemde öyle koşarcasına değil. Aynı yolu yani 5 km. mesafeyi ise NORMAL bir koşu temposunda, hiç yüksüz şekilde 20 dakikada koşuyorum.<br />
<br />
Askerde komandoydum, 200 metre atışlarında 5 km.'yi yüklü vaziyette 25 dakikanın biraz altında koşuyordum. Bunlar bilinen şeyler. Benden daha iyi koşan arkadaşlarım vardı.<br />
<br />
Söylediğiniz gibi, insan molalar dahil 12 saate 70 km. yol alabiliyor. Hatta bunu uzun yaz günlerinde yaparsanız. (Gündüz 14-15 saat oluyor.) ve bir iki saat daha eklerseniz<br />
rahatlıkla 80-90 km yol yapılabiliniyor. Ben bunları yaptım. Son olarak Konya ilimizi düz bir hat şeklinde geçmeyi düşündüm ama çeşitli nedenlerden nasip olmadı...<br />
<br />
Şunu belireteyim ki, ben lisansı olmamasına rağmen çok çok iyi sportmen insanları tanıdım. Ve onların bu performansına hayran kaldım. Benden daha iyi olan bu insanların sıkı bir yürüyüşle 14-15 saat içinde 100 km.'yi geçeceklerine inanıyorum. Hemde bizim gibi kıyafetlerle değil. Normal köylü kıyafetleri ile... Ben geçer miyim.? Zor, fakat bu sınırı zorlayacağımı düşünüyorum. Bende lisanslı bir kişi değilim. O insanlarla benim aramda bir fark var. Ben bu işi spor olsundiye yaptım-yapıyorum, o insanlar mecburiyetten...<br />
<br />
(Lütfen konuya katılmak isteyen arkadaşlarım içinde, deneyim sahibi olanlar katılsın. Saçma ve hiç deneyimi olmayanlar yazmasın) <br />
<br />
Oğuz kardeşim tekrar değerli açıklamaların için teşekkür ederim.</div>