Intercooler Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,900

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Merhaba arkadaslar,

Disco'nun 300TDI motoru ile ciddi bir tatminsizlik yasiyorum, intercooler degisim olayini kafaya takmis durumdayim, daha once standart intercooler i daha buyuk intercooler ile degistirmis olan var mi? %30-35 e varan guc artirimindan bahsediliyor yemiyorlar dimi milleti?:smiley:)
Zaten once guc olcturecem eger bir yamuk varsa cikacak ortaya, motor omrunu kisaltmasina raziyim onun disinda ne gibi olumsuzluk olabilir?
http://www.mattsavage.com/acatalog/Intercoolers.html burada 350 pound fiyata normalden 3 kat buyuk bir intercooler var
vaat edilen guc artirimi olursa 300TDI 150 HP guc 345 Nm. tork ile TD5 ten daha guclu bir makineye donusuyor:smiley:

Etiketler

Ynt: Intercooler Değişimi

intercooler ın hacmi turbo ile uyumlu olmak zorundadır zaten fabrikada turboya göre litre hesabıyla intercooler koyar

intercooler ı değiştirip turboyu standart bırakmanız durumunda intercoolerda yeterince sıkışma geç olacağından hem devir kaybı hem performance ta düşüş yaşanacaktır...

bu adamlar ya cahil yada rant amaçlı yazmışlar :smiley:

intercooler ın ısınmasından dolayı olabilecek güç düşüşleri ni engellemek için water spray yapıla bilir maliyeti 200 300 milyon civarında !

Buraya yazmayı unutmuşum, bana daha büyük bir turbo ile değişim yapmadan intercooler ı değiştirmek anlam taşımaz demişlerdi, ben de projeyi ertelemiştim.

640 pound a 150 hp ye çıkartılıyormuş tabi ingiltere fiyatı türkiyede daha ucuza yapıla bilir biraz araştırdım sizin için :smiley:

teşekkür ederiz, nasıl oluyor peki? turbo + intercooler fiyatı mı bu? intercooler zaten yaptırılır burda çok uygun fiyata, turbo çok daha karışık ama

valla çok temiz çıkma turbo bula bilirim isterseniz çünkü zaten birkaç sene önceye kadar modifiye işi yapıyordum turboların fiyatı ortalama 500 milyon + - markasına ve büyüklüğüne göre değişiyor genelde turbo arabalarla ilgilendiğim için bizde 1000 km de 2000 km de turbolar bulabilmek çok kolay tabi bu fiyat çıkmalar için

intercooler için kale firmasını öneririm çok kaliteli ve istediğiniz hacme ve ebada göre hazırlaya biliyorlar

300 TDi Performance Options
Stage 1. You don't have to put up with the sluggish performance of the standard 300 TDi any more. JE 's much acclaimed mechanical fuel pump recalibration conversion for the 300 TDi provides 20% more performance in its revised form, providing 122 bhp & 320 Nm (235 Lb.ft) Torque, reducing 0 - 60 mph time by well over 2 seconds.

Fitted & tested £490 exchange

Stage 2. Comprising a mechanical fuel pump recalibration together with a gas flowed air inlet & intercooling system. Another 7% more performance is released, giving 132 bhp & 340 Nm (250 Lb.ft) Torque, taking another second off the 0 - 60 mph time.

Fitted & tested £650 exchange

stage 2 de 132hp turbo basıncıyla oynanmadan turbo basıncı da arttırılırsa çok az bir artışla bile 150 hp çok rahat alınır

stage 3 biraz makinayı fazla zorlar ömrünü düşüre bilir ama rahatlıkla 200 hp alınabilir tabi zorlamalara ne kadar dayanıklı olur ve ya offroad şartlarında netür sorunlar çıkartır bilemiyorum aktarma organları ve şanzuman a baya bi yük bindireceği kesin

saygılar...

stage 2 şekline getirmenin toplam maliyeti ne olur peki? Çıkma turbo aldık, intercooler ı da taktık, yakıt pompasını kalibre ettikten sonra iş bitecek mi?

Gültekin, bilgiler için çok teşekkürler, bu modifikasyonu ciddi ciddi düşünüyorum, 1-2 aya kadar bu projeyi hayata geçirmek isterim, ancak turbo basıncı ile oynarsak biraz motoru yorarız, motor ömründen yeriz, belki de 132 HP 340 Nm. torkta bırakmak gerek, sonuçta TD5 performansı demek, oldukça iyi bence :smiley:
bu işi yapanların site linkleri var mı? yurtdışından biraz daha bilgi almak gerek

turbo basıncıyla oynamadan ballbearing dediğimiz bir turboyla sizinkini değiştrimek verim ve performans konusunda ciddi yardımcı olabilir

ballbearing turbolar normal turbolara göre daha alt devirde dolar mesela sizin araba turboyu 1 500 2000 devir de açıcagına 1000 1500 arası açar çok daha atak bir kullanım sağlar tork değerleride daha alt devirlerde çok daha yüksek olur (turbo basıncı arttırılmadan)

sizin için detaylı bir araştırma yapıp link leri buraya eklerim...

Egzoz sistemi mutlaka yeniden yapılmalı down pipe up pipe son susturucuda dahil komple 500 700 lira arası tutuyor turbonun daha alt devirlerde çalışmasını ve gücü daha çabuk be daha çok vermesini sağlıyor sıtandart turbo basıncıyla bile 15 20 hp alınıyor minimum fakat bize turbonun daha erken dolması lazım yaklaşık 200 300 devir aşşağıya düşürüyor standart turbonun kini !

Emme manifold unun değiştirilmesi ve yaklaşık 10 13 hp civarı veriyor sizin araca elde yapıla bilir maslak sanayide yaklaşık 300 500 lira civarı

enjektör ne nozles değişimi uygulanmış bir kaç araca çok pahalı yaw buna gerek yok :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR