İptal Edilmeyen Sabit Hat Abonelikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rechargeable Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,262

rechargeable

Kamp III
bu arada aklıma geldi. ev telefonları için yıllar sonra kapanmış olsa dahi yasal faizi icra masrafı vs diye kapıya tebligatlar geliyo. kapattık zannedilen telefonlar eğer sadece konuşmaya kapatılmışsa konuşulmasa dahi icra geliyor yıllar sonra. sabit ödemeleri devam ediyormuş. . hiç kullanılmamış telefonların vergisi, faizi,avukat masrafı bilmemnesi derken bi sürü fatura çıkıyor. eğer tebligat gelmesse muhtara bırakılıyormuş.bu tebligat yerine geçtiğinden 15 gün geçerse itiraz etme hakkınızı da kaybediyormuşsunuz. 3. keredir yıllar öncesinin hiç kullanılmamış telefonlarına 1700 tl civarı para ödemek insanı tuhaf hissettiriyo. 3 telefon için de değişik zamanlarda kapatılması istenmişti meğer sadece konuşmaya kapatmışlar.

hatta daha da vahimi isim benzerliğinden kaynaklanan eski borç bile olsa başkasının borcu için 15 gün içinde haberiniz olurda itiraz ederseniz sorun olmuyor ama olmadı başkasının borcu için icra gelme ihtimali de var.

eğer eskiden kullanılan sabit hat varsa ve kapatılsın demişseniz ne şekil kapatıldığından emin olun. hatta açma kapama bedeli ödemeyin dursun aramalara kapansın filan da denebiliyormuş. ödeyin kurtulun.

Etiketler
Ynt: İptal Edilmeyen Sabit Hat Abonelikleri

Bence burada bir yanlışlık var. Bildiğim kadarıyla 3. ödenmeyen faturadan sonra hattın zaten kapanması lazım. Ardından 4. veya 5. ayda hala ilk 3 fatura ödenmediyse hat tamamen iptal olur ve yasal süreç başlar. Standart hattın sabit ücreti bugün bile 14,83 lirayken, bahsettiğiniz dönemde kaç paraydı ki size bu kadar borç kaydetmişler?

üç ayrı şehirde üç ayrı telefon kasdetmiştim. yani ayrı ayrı olaylar. ödenmemiş fatura değil. bir şehirden ayrılıyorsunuz telefonu borçsuz şekilde kapatıyorsunuz. yani konuşmalara kapatılıyor.gene numara üzerinizde kalıyor. hattın tam iptali gerekiyormuş.

örnek veriyim en son 2001 yılında kapatılan telefon için 220 tl lik bir tebligat geldi. o dönemden beri kullanılmıyordu bu telefon. öderkense yasal faiz vs ile 450 ödendi.. en son ödenen buydu.( geçen hafta)

zaten eskiden kalma borç var dense dahi o tarihte ödeme yapılıp yapılmadığını kimse bilemez. eski faturaları bulmak imkansız . bu kadar yıl sonra telefonun numarası bile akılda kalmıyor. yıllarca faturasını saklamak ise gereksiz diye düşünüyorum.

Bugün bile sabit ücret 14,83 Lira, 2001 senesinde 10 Lira gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam. Hiç kullanılmayan bir hatta 220 Lira fatura gelmesi için demek ki 22 ay o hattın açık kalmış ama faturalarının ödenmemiş olması lazım. Ama 2. ayın faturası ödenmediğinde hattın görüşmelere kapatılması, bir sonraki faturanın ödenmemesi durumunda aboneliğin iptali lazım. Bu durumda fatura edilebilecek en yüksek tutar (10 Lira sabit ücret X 3 Ay = 30 Lira) olması lazım. Var mı bilmiyorum ama hat kapatma ücreti ıvır zıvırları da eklesek hadi 50 Lira diyelim :smiley:

Hat kapatma ücretsiz. Ve şayet abone bedeli devam etmesin istiyorsanız telefon hattınızı konuşmaya kapatmıyorsunuz. direk hattı kapatıyorsunuz. Zaten kapatma sırasında borcu varsa çıkıyor onu vezneye yatırıp ilişiğinizi kesiyorsunuz.
Bu yüklü faturalar biraz sizin ilgisizliğinizden kaynaklanmış. Yada yanlış anlama. Telekom a gidip "ben hattımı kapatmak istiyorum" demek ayrı. "Ben hattımı görüşmeye kapatmak istiyorum" demek ayrı..
Hat üzerinizde kalsın istiyorsanız da istenen miktarlar normal o kadar süre için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR