İran Seyahati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yolgezer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,394

yolgezer

Ana Kamp
Yer
Bandırma
Uzunca zamandır niyetlendiğim İran gezisini, Eylül ayı içinde gerçekleştirdim.
Motorsikletle çıktığım bu gezide Tebriz, Tahran, Yazd ve İsfahan'ı gördüm. Toplam 12 gün sürdü.
Çok istediğim halde, motorsiklette oluşan teknik bir problem nedeniyle Şiraz'a ve Hazar denizi kenarına gidemedim.
Bana İran nasıldı diyen pek çok arkadaşıma özetle 2 şey söyledim.
1. Sosyal anlamda molla rejimi ülkenin canına okumuş durumda. Özellikle kadınların durumu beni üzdü.
2. Ülkenin tarihi, kültürü ve doğası çok etkileyici.

Başabilirsem birkaç resim ekleyeceğim,

Alp

İran 491.jpg

İran 106.jpg

İran 224.jpg

İran 227.jpg

İran 246.jpg

Etiketler
Ynt: İran Seyahati

Tebrik ederim.
Coğrafyamız o kadar güzel ki savaşlarla anılmayı haketmiyor.
Resmi görevlilerin ve halkın size yaklaşımı nasıldı?

Alp bey kısacık paylaşımınız için teşekkürler. Ancak;
12 günlük gezinin 5 tane fotoğrafı olmamalı diye düşünüyorum. ;D ;D

paramedik' Alıntı:
Tebrik ederim.
Coğrafyamız o kadar güzel ki savaşlarla anılmayı haketmiyor.
Resmi görevlilerin ve halkın size yaklaşımı nasıldı?

Resmi görvlilerden yana sıkıntımız olmadı. Bu tür ülkelerde kurallara uygun davranmak önemli.
Örneğin şehirlerarası yollarda çok fazla radar var. Hız sınırlamalarına uyduk ve sorun yaşamadık.
Bir kere durdurdular. Polislerden bir Azeri Türküydü. Çok sıcak davrandı bize.
Haaa, birde çok komik bir Tahran çıkışı hikayemiz var. Tahran'dan Yazd'e gitmek için otoyola çıkarken , yol boyunca sıralı polis ve askerler esas duruşa geçip selam vermeye başladılar bize. Bizde gayet laubali biçimde el sallıyoruz adamlara. Sonra baktık, herifler çok ciddi selam duruyor. Daha sonra anladık ki, devletten birilerinin geçiş güzergahı ve adamlar konvoyun gelmesini bekliyor. Bizimde büyük motorları görünce, üstümüzde de sarı reflekte yelekler de var, konvoy geliyor sanıp selama geçiyorlarmış.
Çok güldük tabiki ....
Halk çok sıcak kanlı , meraklı ve ilgili.
Özetle hiç sorun yaşamadık.

camouflage' Alıntı:
Alp bey kısacık paylaşımınız için teşekkürler. Ancak;
12 günlük gezinin 5 tane fotoğrafı olmamalı diye düşünüyorum. ;D ;D

Olmazmı , çok fotoğraf var tabiki ama siteyi göcertmek istemiyorum ::smiley:
Birkaçtane daha gönderiyorum sizin için :smiley:

Benimde planımda var. Mart yada nisan ayı gibi gitmeyi düşünüyorum. Neler tavsiye edebilirsiniz. Ben 4*4 arazi aracımla gideceyim nasip olursa. Siirt teyim şuan. Buradayken gitmek istedim. Oradan ne gibi hediyelik eşya getirebiliriz.Kısıtlama var mı. Dizel ne kadar? Yiyecek neler götürelim v.b konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Terrano 92' Alıntı:
Benimde planımda var. Mart yada nisan ayı gibi gitmeyi düşünüyorum. Neler tavsiye edebilirsiniz. Ben 4*4 arazi aracımla gideceyim nasip olursa. Siirt teyim şuan. Buradayken gitmek istedim. Oradan ne gibi hediyelik eşya getirebiliriz.Kısıtlama var mı. Dizel ne kadar? Yiyecek neler götürelim v.b konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Madem 4x4 araçla gidiyorsunuz , yanınıza çadır ve kamp malzemesi alın ve çöle gidin. Ama ayrıca şunu belirteyim, yol üstündeki benzinliklerde çadır kurup geceleyen çok insan var. İranlılar bunu çok yapıyor , çadırınız bu bakımdan da işinize yarar var ilginç bir deneyim yaşamış olursunuz.
Ben hediyelik bakmadım ama İsfahan'da çok fazla şey vardı. Sedef işlemeli ahşap kutular, el işi madeni heykeller (bronz ve bakır) , şal ve örtüler , cam işleri vb pek çok şey gördüm vitrinlerde. Tabiki İran halııları önemli bir başlık. Her boyda halı var.
Kuruyemiş te bol. Saç dökülmesi sorununuz varsa , İran'da eczanelerde satılan Minoxidil isimli ilaç çok iyiymiş, ben dönünce kel arkadaşlarım çok sitem etti , neden getirmedin diye :smiley:
Hediyelik veya mal alımında , miktarlar ticari boyutta olmadığı sürece sorun yok ama açıkçası detayını bilmiyorum.
Dizel sudan ucuz :smiley:
Yiyecek götürmenize bence hiç gerek yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.