İskenderiye-Kahire-Sharm el Sheikh

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan regalom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,016

regalom

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.gelincealisveris.com
Kardeşimle birlikte Mart ayında turla İskenderiye, Kahire, Sharm el Sheikh turuna katıldık. Tur 5 yıldızlı otellerde, 7 gece 8 gün sadece 279 euro idi. Extra turların hepsinin toplamı ise 430 euro ! Toplamda da 10 tane extra tur var. Hepsi de güzel görünüyordu ama birkaçını elesem iyi olacaktı. Tura katılmadan önce, hangi turlar gerekli, hangi turlara katılmasak da olur diye karar verebilmek için çok araştırma yapmama rağmen hiçbir bilgi bulamadım. Gezenbilir'i de döndükten sonra keşfettim ama gördümkü burada da bu yönde bir tavsiye yok. Sonuçta, bütün extra turlara katılmış biri olarak, extralar hakkında tavsiyelerde bulunmak isterim. Bazı turlar gerçekten gereksiz ve zaman kaybıydı. Umarım tur şirketleri bana kızmaz. ( Bu arada 430 euro vermedik. Oraya gittiğimizde birkaç tur eksiltip, hepsini toptan alırsanız indirim yapacağız diye bir teklifte bulundular, biz de hepsini aldık)
Çektiğimiz fotoğraflardan mümkün olduğunca çok koymaya çalışacağım. Gitmeyenlere şiddetle gitmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye'den sadece 2 saat uzaklıkta. Kahire inanılmaz ucuz, Sharm el Sheikh fazla turistik olduğu için biraz farklı. Ama yine de 1 mısır poundu 2.5 TL falandı. Turu pahalı bulanlara, kendi imkanlarıyla gitmek çok daha ekonomik olabilir. Mesela extra turlara katılmayan arkadaşlar Kahire'de 35TL'ye bir taksiciyle anlaşmışlar, bütün gün onları gezdirmiş.

Sezar tarafından yakıldığı söylenen eski kütüphanenin yerine inşa edilen İskenderiye Kütüphanesi
[attachment=1]
İskenderiye Fenerinin yerine inşa edilen İskenderiye Kalesi
[attachment=2]
Keops piramidi
[attachment=3]
Keops, Kefre, Mikarinos
[attachment=4]
[attachment=5]

İskenderiye kütüphanesi.jpg

İskndriye kayıtbey kalesi.jpg

Keops pramidi.jpg

21032010191.jpg

21032010190.jpg

Etiketler
Ynt: İskenderiye-Kahire-Sharm el Sheikh

Kahire'de çoğu bina çatısız ve boyasız, vergi vermemek için evleri bu şekilde bırakıyorlar
[attachment=1]
Trafik, İstanbul trafiğini aratır derecede kötü. Trafik ışığı kullanmıyorlar, çok az var. Birçok arabanın yan ve dikiz aynaları yok, onlara farketmiyor. Akşamları far açan çok az, farlarını yakanlardan şüpheleniyorlar :smiley: Bir arabanın trafiğe çıkabilmesi için kornasının çalması yeterli :smiley:
[attachment=2]
Papirüs Yapımı ve Papirüsler
[attachment=3]
[attachment=5]
[attachment=4]

20032010174.jpg

21032010230.jpg

20032010168.jpg

20032010172.jpg

20032010163.jpg

Nil Nehri'nde Yelkenli
[attachment=1]
Yelkenliyi kullanan amca
[attachment=2]
Burda Sfenksi öpmem gerekiyor ama Sfenks benim burnumu öpüyor :smiley: Dudaklarımı uzatmış beklerken hadi çekin artık modundayım:smiley:
[attachment=3]

3 gece Kahire'de kaldıktan sonra Sharm el Sheikh'e doğru yola çıktık. Yaklaşık 6 saatlik bir yolculuktan sonra, Süveyş Kanalı'ndan geçerek Afrika'dan Asya kıtasına geçiş yaptık. Otelimiz duyduğumuza göre dünyanın 2. büyük tesisiymiş. İçeride 5 hat taf taf (otelde resepsiyona, restoranlara gitmenizi sağlayan araçlar) çalışıyor. Sayamadığım kadar çok havuz ve 2 tane büyük plajı var.Odamız ise, biraz ballıydık, deniz manzaralıydı, havuz da önümüzdeydi.
[attachment=4]
Taf Taf
[attachment=5]

IMG_4980.jpg

IMG_4974.jpg

IMG_5095.jpg

23032010275.jpg

23032010306.jpg

Sharm'da sabah gün doğarken koşuya çıkıp oteli keşfetmenin iyi fikir olduğunu düşündük. Mercanlar yüzünden kıyıdan denize girmek mümkün olmaıdığından denizin üstünde yüzen iskeleler var. O sabah iskeleden, yukarıdan çıplak gözle baktığında bile görünen mercan balıklarını görünce şok olduk. Büyüklü, küçüklü mercan balıkları. (Bazıları fazla büyüktü). Daha sonra onların arasında yüzdük, inanılmaz güzel bir duygu. Akvaryumda yüzüyormuş gibi. Etrafında yüzlerce rengarenk balık, sen yüzdükçe onlar kaçışıyor.
ilk extra turumuz cam dipli tekne turu. Bu turda dünyanın en büyük mercanını gördük, yüzme molası verdik. Katılmayanlar bence çok büyük birşey kaçırmadı. İskelede kalıp yüzmek de iyi bir fikir.
[attachment=1]
Aynı gün, 2. extra tur ATV Safari. Ben 15 dakika falan gezdirirler diye düşünürken 1 saatlik tur attık koskoca çölde, süperdi. Ne de olsa benzin ucuz orada.Turumuzu videoya da çektiler, gayet güzel kolajlanmış. Giderseniz, videonuz çekilirse almanızı tavsiye ederim.
[attachment=2]
Bedevi değil, kardeşim:smiley: Tozdan korunmak için.
[attachment=3]

Sharm'a gidip de dalış yapmamak olmaz tabi. 2. gün Ras Mohammed Ulusal Parkı extra turuna katılıyoruz. (Dalmak isteyenler yine extra bir ücret veriyor)

IMG_5200.jpg

IMG_5231.jpg

IMG_5234.jpg

Çok güzelmiş ellerinize sağlık harika bilgi :smiley: bende karavanla gitme planlarındaydım ama 279 e = bedava , kafam takıldı bu mevsimde nasıldır acaba bilginiz varmı ???

Selamlar
Erhan

Çok emin olmamakla birlikte, bu mevsim gitmek için iyi sanırım. Yazın çok sıcak olduğu için tercih edilmiyor. Mayıs ayında çölde kum fırtınaları oluyormuş.
Bizde kış iken, sadece 2 saatlik uzaklıkta yaz ve mükemmel bir deniz ve yapılacak bi dolu aktivite.
Diğer kız kardeşim 2 hafta sonra, Kurban Bayramı'nda orada olacak. O zaman daha ayrıntılı ilgi verebilirim hava konusunda.
Biz mart ayında gittik. İnternetten ortalama yıllık sıcaklıklara bakıldığında, mart ayı için en yüksek 22 derece diyor ama hava 27-28 dereceydi.
Sahilde, çölde hiç bunaltmayan bir hava vadı. Geceleri biraz serin.

15m'de 15 dakika, üstümden denizaltılar geçerken
Ras Mohamed'de çıktığımız tekne turunda, birkaç yerde yüzme molası verdik. Bir tanesinde artık dalış yapma zamanıydı. Turdan dalış yapacak 5 kişi vardı, hiçbirimizin önceden tecrübesi ya da eğtimi yoktu. Dalış eğitmeni hepimize kısa bir eğitim verdikten sonra bizi tek tek aşağıda gezdirdi:smiley: Dalmadan önce heyecandan ölmek üzereydim. Eğitmenle beraber aşağıya inerken full konsantre kulak basıncını ayarlamaya çalışıyordum. 15m'ye indikten sonra hocayla elele yüzmeye başladık. Kulaklarımda bir sorun yoktu ama bir gürültü vardı, acaba kulağımda bir sorun var mı derken, kafamı kaldırıp yukarı baktığımda denizaltıyı gördüm ! Burada da cam dipli tekne yerine, tamamı cam denizaltılar var, tamamen turistik fakat baya ilginçti üsütmden geçmesi. Heyecandan çok fazla birşey anlamasam da aşağısı inanılmaz, rengarenk mercanlar, balıklar, süper bir deneyim.[attachment=1]
[attachment=2]
Teknemiz ve Mısır Bayrağı
[attachment=3]
Akşam Sharm'ın gece hayatının merkezi Naama Bay'a gidiyoruz. Dünyaca ünlü cafe, disco barlar Hard Rock Cafe, Little Budha,Pasha burada. Otelimizden taksiyle 10 dakika. Burası Kahire'den biraz pahalı tabi, pazarlıkla 25 pounda anlaşıyoruz, yani 10 TL. Mısırda herşeyde pazarlık yapmayı unutmayın, söyledikleri fiyatın en az %50 sine inin.

IMG_5319.jpg

IMG_5277.jpg

IMG_5322.jpg

23032010326.jpg

Çok teşekkürler takipteyim resimler harikaymış .) bu yaz bende Mikanosda daldım ama böyle mercan resifleri yoktu, keşke tur firmanızıda öğrenebilsem çok memnun olurum, çünkü bazı acentalarda çok kapkaççı oluyor mısır romanya vs turlarında.

Selamlar
ERHAN

paylaşım için teşekkür ederim

Erhan,
Turla ilgili yazacak birkaç şey daha var, vaktim olduğunda devam edeceğim.
Fotoğrafları beğenmene sevindim.Son fotonun orada olmaması gerekiyordu, başka bir foto koyduğumu sanıyordum, küçük bir yanlışlık olmuş. Nasıl geri alabilirim acaba :-\
Pronto tur'la gittik, 4 otobüs, 4 rehber. Hiçbir sorun yaşamadık.
Kahire'de kaldığımız Cataract Hotel, pek 5 yıldızlı statüde değildi. Otel ve sabah kahvaltısı güzel olmasına rağmen, odalar tolzu, banyolar da çok temiz değildi.Eski bir oteldi. Bu yüzden Kahire'de daha düşük yıldızlı bir otel tavsiye etmem.
Sharm'da kaldığımız otel Domina Coral Bay, kesinlikle mükemmeldi.
Felice,
Takibin için sağol, mantıklı ve saldırgan olmayan gezenbilir sakinlerinin yazdıklarımı takip etmesi hoş.

Regalom verdiğin bilgilere teşekkürler, bildiğim kadarıyla resmi geri alamazsın ama istersen forum admine bie özel mesaj bırak o yapabilir sanırım, asllında resimler gayette güzel tatsız bişey yok , diğerlerini görmekten memnun olurum . Rahatsız olduğun konuya gelince üstüme alınmadım :smiley: ama burasıda memleketin bir yansıması bence umursama derim , neticede sen belli bir konnuda bilgilerini izlenimlerini paylaşıyorsun onun için burdasın adem olan anlar., thats it.

Selamlar
Erhan

Forum Admini bir resim için rahatsız etmek istemem, kalsın napalım:smiley: Ama moderatör arkadaş bir konuda yardım edebilir. Sharm el Sheikh, Sina Çölü ve Dahab Asya kıtasında fakat ben turu bölmemek için Afrika başlığı altında yazdım. Belki yazdıklarımı Asya başlığı altına da koymak ister.

Sharm'da 3. gün.
Bugün 4x4'lerle Sina Çölü'nde jeep safari, ardından develerle Blue Hole'a, dönüşte Dahab merkez. Biraz pahalı bir extra tur ama değer.
Sharm- Dahab arası 80km, asfalt yol da var ama bizimki macera işte:smiley: Giderken rehberimizin jeep şoförümüze talimatıyla bütün tepelerden atlaya hoplaya gayet eğlenceli bir safari yaptık. Daha olgun arkadaşlarla yavaştan gitmek zorunda kalan diğer jeepten bizim jeepe transferler oldu, çılgın şofördü bizimki. Dahab'dan karşı tarafta Suudi Arabistan gözüküyor, orayı da gördük sayılır artık :smiley:
Burası mola verdiğimiz bir bedevi çadırı ama yol boyunca birçok gerçek bedevi çadırı ve bedevi gördük. Uçsuz bucaksız çölün ortasında ne yaparlar, nasıl yaşarlar anlam veremedik.
[attachment=2]
Kızıldeniz boyunca Blue Hole'a doğru kervanımız
[attachment=3]
Hemen kıyıda gözüken koyu mavi alan Blue Hole (Mavi Delik). Derinliği 110m, genişliği 150m olan dev bir çukur. Dünyada iki ünlü Blue Hole var, bunlardan birisi Belize’de, diğeri de Dahab’ta. Burada şnorkel yaptık, muhteşem.
[attachment=4]
Dahab, küçük, şirin bir tatil beldesi. Sharm'a göre daha ucuz. Blue Hole'dan merkez yaklaşık 12km.
[attachment=5]

Akşam bir başka extra tur. Tamamen turisitk amaçlı yapılmış bir Bedevi Sarayı, içinde hediyelik eşya satan mağazalar, ortada sahne, sahnede dansözler, tennureler ve zenne şov. Biraz gereksiz. Bahsetmeyi unutmuşum, Kahire'de de böyle bir geceye katıldık. O da yemekli bir extra turdu, Dansözler çok kötü, Sharm'daki zenne muhteşemdi, ayrıca tennureler bir kere olsun izlenmeli. Mısıra gitmişken illa böyle birşey görmek istiyorum derseniz Sharm'dakini tavsiye ederim.
Kahire'deki diğer bahsetmeyi unuttuğum extra tur,Nil'de akşam yemekli tekne turu. Fena değildi, gece Nil Nehri'nde tekneyle gezdim demek istiyorsanız 50 euroyu vereceksiniz demektir. Bence gereksiz pahalı, 10 euro falan olsaydı bu tur süperdi diyeceğim, öyle birşeydi yani :smiley:
Son olarak yazının başında Kahire'nin çok ucuz olduğundan, taksiyle anlaşarak da gezenlerin olduğundan bahsetmiştim. Benim önerim, bayansanız kesinlikle kendi başınıza gezmeye kalkmayın, erkekseniz de düşünün. Bu taksiciyle anlaşan arkadaşlar, dönüşte otele 2 saatte varmışlar, taksici yolu kaybetmiş. Taksicilerin yol bilmediğine dair çok hikaye duydum, dikkat edin.
Sharm'da aldığımız extra turların, Naama Bay'da veya otelde daha ucuza satıldığını gördük ama güvende ve daha rahat olmak isterseniz turla hareket etmeyi tercih edin.

Blue hole.jpg

IMG_5378.jpg

IMG_5387.jpg

Dahab..jpg

Hımm çok iyi bilgiler gerçekten güzel geçmiş tur, mavi deliği ilk defa duydum bir turizmci olarak utanç verici bişey :smiley: 1995 te Kızıldeniz kıyısındaki Elata tur düzenliyecektik ama malum İsrailin durumlarından ötürü vazgeçtik, çok iyi dalış yeriymiş , ama Papua N.G. no.1. tabiki.
Bakın siizn bu tanıtımınızdan sonra bende gaza geldim .) Mauritious , Madagasgar vs vs. turlarımı koyayım ..vatandaşa faydalı olur.

iyi bir dezi olduğu belli ...paylaşımlar için teşkürler.devamını bekleriz iyi dezmeler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,925
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri