Issız Adam (2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,463

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
Issız Adam

49618.jpg

Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal

Alper, 30’lu yaşlarda, kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki bir kitapçıya girmesiyle değişir, Ada’yla karşılaşır. Alper, Ada’nın güzelliğinden etkilenir ve Ada’yı takip etmeye başlar. Alper kopamadığı özgür hayatının içersinde Ada’ya yer açtıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Issız Adam, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan aşk üzerine bir film.

http://www.issizadam.com/​

Etiketler
Ynt: Issız Adam (2008)

Birçok yorumu okuyup da gittim filme. İyi yorumlar da kötü yorumlar da vardı.
Her şeyi atıp kafamdan izlemeye başladım.
Konu belki güzeldi ama oyunculuklar çok yüzeysel kalmış.
Kız şirindi ama hareketleri yapmacık geldi. Alper karakteri çok daha güzel anlatılabilirdi.
En iyi oyunculuk "Anne" nindi. Anlamazdın müziği güzeldi, hepsi bu.
Sonuç olarak, film beni içine çekemedi bir türlü ve ağlayanlara şaşırarak çıktım sinemadan.

İşlerden daha yeni fırsat bulup dün gittim filme ve son zamanlarda izlediğim en duygusal filmdi diyebilirim...
Bence bu filme olumsuz eleştiri yapmak biraz haksızlık oluyor :smiley:
Ömür boyu bir daha asla böylesine mutlu olamayacağını, hep onun düşüncesi ile birlikte yaşayacağını bile bile ayrılmak için çok seviyor olmak lazım...
Tabi günümüzde yaşanan pek çok yüzeysel ilişkide bu tür bir fedakarlığı aramak bile saflık olur. Bu yüzden filmin duygusal analizi çok iyi yapılamamış olabilir...

Ben seyretmedim ancak 6 erkeğin (2'si evli sakin elim selim insanlar, 1 evli ama afacan biraz, 2 hızlı bekar, 1 tanede eh işte uslu bekar) olduğu bir masada sohbeti dönüyor ise (sadece 1 kişi izlememiş-buradan istatistikte çıkarılır.) başarılı olduğu açık.

Dikkat edilecek husus, duygusal analiz ve ilişki filmlerinin son dönem Türk Sinemasında daha önce başarılı olamadığı veya üretilmediği gerçeği bence.

Filmi 15 -20 kişilik bir ekiple seyretmiştik ve yanlış hatırlamıyorsam hepimiz filmi eksik bulmuştuk.

Hatta yorumlarımızı da yazmıştık, tekrar etmeyeyim... :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20352.0

Eeee?
Siz kendi yorumlarınızı yazmışsınız ben de kendi yorumumu yazdım...
Sürü psikolojisi mantığıyla hareket edip aynı şeyleri mi hissetmeliyim?

Ben sana hitaben yazmamıştım Sevtap, neden alınıyorsun?

Daha önce yaptığım ve yapılan diğer yorumları tekrar etmemek için, linki verdim.

SDC' Alıntı:
İşlerden daha yeni fırsat bulup dün gittim filme ve son zamanlarda izlediğim en duygusal filmdi diyebilirim...
Bence bu filme olumsuz eleştiri yapmak biraz haksızlık oluyor :smiley:
Ömür boyu bir daha asla böylesine mutlu olamayacağını, hep onun düşüncesi ile birlikte yaşayacağını bile bile ayrılmak için çok seviyor olmak lazım...
Tabi günümüzde yaşanan pek çok yüzeysel ilişkide bu tür bir fedakarlığı aramak bile saflık olur. Bu yüzden filmin duygusal analizi çok iyi yapılamamış olabilir...

"Duygusal bir analiz" değil, "oyunculuk" üzerine bir yorum yaptım ben zaten. ;)
Dediğim gibi, konu güzeldi ama istenen anlatılamamış...

BamBina' Alıntı:
Ben sana hitaben yazmamıştım Sevtap, neden alınıyorsun?

Kime hitaben yazmıştın Amina?
Elif'in mesajı kaç gündür orada, ona yazmadığına göre sanırım Serdar arkadaşımıza yazdın ;D

eLf' Alıntı:
"Duygusal bir analiz" değil, "oyunculuk" üzerine bir yorum yaptım ben zaten. ;)
Dediğim gibi, konu güzeldi ama istenen anlatılamamış...

Ben sadece kendi yorumumu yazdım.
Sizin beğenip beğenmediğinizle ilgilenmiyorum, kimsenin fikrini çürütmeye çalışmıyorum ya da "Elif senin yorumun yanlış" demiyorum. Ama soruyorum bu yaptığınızın adı ne?
Sadece kendi fikrimi söylemiş olmam niye bu kadar rahatsız etti sizi anlayamadım...
Ben beğendim, benim yorumum bu ve konu bu kadar yani dahası yok...
Öküz altında buzağı aramayın...

İlk yorum yazıldığında, görmemiştim bile, yeni yorumlar eklenince gördüm konuyu.

Ben genele yazdım, niye üstüne alındın ? Filmle ilgili diğer yorumlar başka başlık altında yapılmıştı, bağlantılı olduğu için onları da bir şekilde konuya dahil etmek istedim. Bu kadarcık... ;)

Sanırım, ''Babam ve Oğlum'' filmden sonra çok beklenti vardı yönetmenden... ''Babam ve Oğlum'' gerçekten çok güzeldi ve o filmden sonra daha iyisini yapmak yönetmen için zordu. Belki de o beklentiler yüzünden ''Issız Adam'' filmi beklenen tepkiyi kazanamadı.

Jeep34' Alıntı:
Zampara bir adamın boş hikayesi...

Aynen katılıyorum :smiley: Çağan Irmak "A Touch of Spice" (Bir Tutam Baharat) filminden fazlasıyla etkilenmiş ki, bunu Issız Adam'da net ve bazen abartılı bir şekilde görebiliyoruz zaten. 113 dakikalık filmin ilk 105 dakikası zampara bir adamın sıradan ve gereksiz hikayesinden başka birşey değil. Geriye kalan son 8 dakika, sıkılarak izlediğim ilk 113 dakikayı unutturdu. O son dakikalar iyi uyarlanıp hikayelendirilmiş, benzer bir hikaye başınızdan geçtiyse yüzünüze tokat gibi vuran son 8 dakika...

Elif'in dediği gibi "Mustafa Hakkında Herşey" ve "Babam ve Oğlum" gibi beklentilerimizi yükselten muhteşem filmlerden sonra Çağan Irmak'ın ara -geçiş- dönemi sanırım bu film oldu... Veya çok fazla gaza geldi ;)

It's not over until the fat lady sings ;)

Çok şükür ki şu :smiley:)) ikonlarımız var, her durumda gidiyo valla :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,626
Kayıtlı Üye Sayımız
166,924
Kaydolan Son Üyemiz
Medina Azimova

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR