İstanbul Ballıkayalarda ki Kıyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,939

Gozak

Have Fun Go Mad!
Yer
İstanbul
Web
guncelozak.blogspot.com
Merhaba,

Bugün YTUDAK'ın mail grubuna düşen Doğan Palut imzalı üzücü bir yazıyı paylaşmak isterim. Kanımca herkesin duyarlı olması gereklidir.

Ballıkayalar'da kıyım
Posted by: "doganpalut" doganpalut@mynet.com doganpalut70
Thu Jun 2, 2011 7:55 am (PDT)

Yaklaşık yirmi yıldır gittiğim Ballıkayalar Vadisi, hiç görmediğim bir kıyımla yüzyüze! Yaklaşık bir yıldır gitmiyordum ki geçen hafta sonu Rota dağcılık gurubuyla oradaydım. Gene üzüntü, hayalkırıklığı ve geriye gidiş!... 1995'te Tabiat Parkı ilan edilerek koruma altına alınan(!) bu eşsiz doğal park piknik cehennemi için bir kez daha tahrip edilmiş. Geçmiş yıllardan bahsetmiyorum; şimdi mangal/piknik alanı olan girişten... zamanında tam da orada çadırlarımızı açar, ateş başında sohbet ederdik; ertesi gün de kuş cıvıltıları altında, barış içerisinde kaya tırmanırdık. Bunu çoktan unuttuk! Şu anda o piknik cehenneminde(gürültü, kızartılmış hayvan dokusu ve her türlü kirlilikle) heyula gibi-kaçak yapıldığından şüphem yok-bir yapı var. Bu yetmezmiş gibi bu devasa, çirkin yapının arkasından ve bir çok yerinden grayder/iş makinalarıyla yollar açılmış. Tüm bunlardan daha vahimi artık göl diye bir şey kalmamış; iş makinaları göle girerek tüm doğal oluşumu ortadan kaldırmış! Gölün yerine barajımsı iğrenç görüntülü bir kanal imal edilmiş. Ağaçlar kesilmiş, toprak heryerde hafriyat çukurlarıyla talan edilmiş. Tabi ki uzaklarda tam da Ballı'nın karşısında Toki tarzında devasa toplu konutlar ve pıtrak pıtrak bitmiş bir çok villa kondu manzaraya ortak olup yağmaya katılmışlar, bundan da bahsetmeme gerek yok sanırım!

Lütfen biz dağcılar ve kaya tırmanıcıları bu duruma kayıtsız kalmayalım; çağrım öncelikle Dağcılık federasyonu ve Zirve Dağcılık'a; Bu durumu kurumlarımız kanalıyla Kocaeli Valiliği, Milli Parklar Kurulu sorumlu birimlerine şikayet edelim; aslında bu tahribatı/kıyımı takip edip, engellemekle mükellefler ya!.. Gazete ya da başka dikkat çekecek yolları da kullanabiliriz. Bu süreçte ben tamamıyla varım, henüz bir şeyler yapabiliriz.

Saygılarımla.
Not:Telefonum: 0535 613 15 96

Etiketler
Ynt: İstanbul Ballıkayalarda ki Kıyım

çok uzun zaman önce gitmiş hala dün gibi aklımda yazılanlara göre yazık olmuş çok üzüldüm...

Bu ne cürret. Nasıl farkedemiyorlar. Neden saygı duymuyorlar. Yazık..

Acaba eski ve şu anki halinin fotoğraflarını paylaşabilecek olan var mı?

Benim de çok uzun zamandır gittiğim ve çok sevdiğim bir yerdir.En son 2 sene önce gitmiştim.Yazık. Çok üzüldüm...

2003 yılına ait bir fotoğraf.

DSCN1260.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR