Telesiyej'le daha yukarıdaki eğitim pistine gidiyoruz. Hava ısısı -7 derece. Buradaki kafede çocuklar ve eşler sıcak içeceklerini yudumlarlarken biz 4 kişi (ben,oğlum,arkadaşım ve onun kızı) kayak dersine başlıyoruz. Ama bizi bekleyen kötü bir sürpriz var. Oğlum akşam fotoğraf makinesinin hafızasını boşaltmayı unuttuğundan hafıza doldu burada başka pozumuz yok...
Bende Kar ile denize dayanamıyorum.haşmet bey çok güzel görüntüler çok teşekkürler.
Ayrıca merak ettim o tren kaçıncı rakım'dan çıkıyor acaba öyle yüksek bir rakıma.yoksa orada ki yükseklğin çapımı çok geniş. yani bursa gibi yerden uludağa çıkar gibi çıkmıyor herhalde.
Bu arada böyle bir resime ulaştım doğru harita ise muhteşem bir yer.
Bende Kar ile denize dayanamıyorum.haşmet bey çok güzel görüntüler çok teşekkürler.
Ayrıca merak ettim o tren kaçıncı rakım'dan çıkıyor acaba öyle yüksek bir rakıma.yoksa orada ki yükseklğin çapımı çok geniş. yani bursa gibi yerden uludağa çıkar gibi çıkmıyor herhalde.
Bu arada böyle bir resime ulaştım doğru harita ise muhteşem bir yer.
[attachment=1]Kemal bey burası interleken bölgesi ve gerçekten muhteşem bir yer...
Bu resmi özellikle ekliyorum. Otoyol kenarlarındaki bu perdeler hem yandan gelen rüzgarı kesiyor, hem de araçların motor sesi çevredeki yerleşim yerlerini rahatsız etmiyor. Panellerin kaplandığı özel bir madde sesi emerek yankılanmasını önlüyor...
[attachment=1]
İsviçre'de marketlerde naylon poşet verilmiyor. Ama parayla kağıt ya da bezden imal edilmiş çantalar satılıyor. Böylece markete giderken insanlar poşete para vermemek için yanlarında çantalarını götürüyorlar. Tıpkı bizim çocukken bakkala manava file götürmemiz gibi...
[attachment=2]
Akşam evde langırt maçı var. Kıran kırana bir mücadeleden baba-kız ikilisi anlımızın akıyla çıkıyoruz.
[attachment=3]
Ertesi sabah başkent Bern'e gidiyoruz. Kasabamızın tepeden görünüşü...
Kemal bey yabancılardan alcağımız en önemli eğitim doğaya ve canlıya verdikleri değerler eğitimidir. İsviçre düzenliliğiyle ve kurallara saygılı olmalarıyla öne çıkan bir ülke. Adımınızı attığınız anda farkı görüyorsunuz. . .