Italya 2018

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,092
Çok güzel bir anı oluşturmuşsunuz tebrik etmek istiyorum . Ayrıca paylaşımlarınız için de teşekkür ederim

2 yıl önce Almanyanın güneyinden sabah çıkıp Como gölünün etrafında gezinip Milanoda turladıktan sonra geri dönmüştüm.

Italyanin en güneyindeki adalar ise hep aklımda kaldı.

Foruma arazi araçlari hakkinda bilgi almak için üye olup neredeyse hiç kullanmamıştım. Ama sayenizde artık bırakmam. Vakit bulabilsem de benzer bir gezi yapabilsem dedim.

Iyi seyahatler diliyorum. Enerjiniz ve yaşam sevinciniz hiç tükenmesin...

Etiketler
Deniz manzarası çok güzel, ben bu sene daha sezonu açamadım, canım çok çekti

Gezi notlarını beğenmenize sevindim, güzel dilekleriniz için de çok teşekkürler. Italya’nın güneyi bence gezilmesi gereken bir yer.

Bugün bütün gün Matera şehrini gezdik. Matera'yı hakikaten görmek lazım. Türkçe konuşan rehberleriyle Türkiyeli bir grubu da gördük.

Bu şehirde 9.000 yıl önce atalarının yaşadıkları evlerde oturan insanlar var deniliyor.
Şehirde yürürken, merdivenleri inip çıkarken ayak bastığımız yerlerin altında evler olduğu bilmek lazım.

Internette Matera için Türkçe gezi rehberide var.
Matera Gezi Rehberi

Evlerden bir tanesini gezdik. Tüm aile hayvanlarıyla aynı yerde yaşıyorlarmış. Örneğin tavuklar civcivleri ile böyle bir yatağın altında.

Yatağın sol tarafında yerde ailenin tuvaleti görünüyor.

Insanlar giysilerini kendileri yapıyorlarmış.

Hem merdiven hem de ayakkabı koyacak yer. Bizim içinde ilginç bir çözüm olabilir.

Bugün çektiğim resimleri isteyen bu linkte görebilir.
Matera - Google Drive

en büyük hayalimi gerçekleştirmişsiniz fiyatlar TL bazında yine iyi gözüküyor

Dün Matera'yı bu noktadan seyrettik.
Matera'ya gelenlerin şehri mutlaka bu noktadan da görmesi lazım.
Koordinatları:40.663840, 16.617741

Arıca aynı yeri gösteren Maps haritası:
Google Maps

Dün öğleden sonra Adriya kıyılarında, Termoli şehri yakınındaki bir karavanparka geldik.

Burada bugün ikinci gecemizi geçiriyoruz. Çoğunlukla Italyan karavancılar var. Hemen herkesin elinde 8-10 metre uzunluğunda bir olta var.
Google Maps

Iki günlük ücret olarak 25€ ödüyoruz.
Koordinatları:41.985184, 15.01709

en büyük hayalimi gerçekleştirmişsiniz fiyatlar TL bazında yine iyi gözüküyor

Bu gezimizle Italya kıyılarının önemli bir kısmını, Sicilya hariç gezdik. Sicilya eşimi ve beni çok etkiledi. Bu gezide sadece küçük bir bölümünü gezdik. Gelecek Italya gezimiz Tropea şehri ve Sicilya merkezli olacak. Bu ülkeyi ve insanlarını tanıdıkça daha sevmeye başladık.

Fiyatlar özellikle güneyde çok uygun.

Size güzel bir Italya gezisi dilerim.

gercekten güzel resimler ve bilgilendirmeler içeren gezi notlarınızdan büyük keyif aldım.
İtalyanın az bilinen yüzünü tanıttığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Matera -adeta- ''İtalya'nın MARDİN'' i gibi geldi bana
Bu arada park yerine yakın bir mağara(?) var sanki ...

Termoli'deki park yerinda deniz kayalarla kuşatılmış .
Deniz içinde de kaya-banketler görülüyor .
Herhalde iyi fırtına(?) görülüyor buralarda -mevsiminde(?)

Kıyıları koruyabilmek için yapılmışa benziyor bu banketler .
Onun için belki de Karavan-Park içinde fazlaca bir ağaçlandırma yok .
Bu rüzgâra ağaç mı dayanır

gercekten güzel resimler ve bilgilendirmeler içeren gezi notlarınızdan büyük keyif aldım.
İtalyanın az bilinen yüzünü tanıttığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Italya'da resim çekmek için o kadar çok motif olunca arkası kendiliğinden geliyor.

Ilgi ve beğenileriniz için çok teşekkürler.

Matera'nın karşısındaki park yerinin yakınlarında çok sayıda mağara var. Parkyerinde karavandan inince ilk farkettiğimiz güzel bir kekik kokusu.

Matera'da evlerin ön dış cephesine bakınca normal bir evmiş gibi görünüyolar.

Resimde tamir edilmeyi bekleyen iki evin ön cephesi görülüyor.

Ön cephesi görünen başka evler.

Bu resimde de kaya içine oyulan evin içini görüyoruz.

Kapıdan iceriye bakınca evin kaya oyularak yapıldığı görünüyor. Evler sarp bir yamaçta oldukları için aynı yüksek binalarda olduğu gibi üst üste de oluyorlar. Kayayı ev için oyarlarken, dört köşeli taşlar kesiyorlarmış. Bu kestikleri dört köşeli taşlarla kayaya oyularak yapılan evin ön cephesini yapıyorlarmış.

Matera 2019 yılı Unesco kültür başkenti. Bu nedenle Şehirde her yerde restore yapılıyor. Tamir edilen evlerden bir kaç tanesinin içini kapı aralığından görebildik. Matera 2019 yılı Unesco kültür başkenti konusunda detaylı bilgiler: MATERA 2019 Avrupa Kültür Başkenti - Hayallere Dokunmak

Termoli karavanpark denizden kazanılan bir yere benziyor. Bugün yolda giderken bir çok kumsal sahillerinde böyle taşlarla korunduğunu gördüm.
Bu kayalar balıklara yeni yaşam bölgesi sağlıyor. Bu durumdan balıkçılar çok memnunlar.

Bugün uzunca bir yolculuktan sonra (450 km) tanıdık bir yere geldik. Venedig'in 100 km güneyindeki Comacchio şehrindeyiz. Buraya sanıyorum 10 yıl kadar önce tesadüfen geldik ve sevdik. Biz adını küçük Venedig koyduk. Po nehrinin kollarından birisinin yanında bir karavanparkta geceliyoruz. Ücretsiz bir yer. Atık boşaltacak yer yok. Yanında market ve deniz ürünleri satan yerler var. Şehir merkezi 5 dakika. Elinizdeki dondurmayı yerken şehir merkezinin yarısınıda gezmiş olursunuz.

Karavanparkın koordinatları:44.690969, 12.184842

Comacchio Maps:
Google Maps

Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM