italya da araba kiralama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bcercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,515

bcercan

Yeni Üye
Merhabalar;
biz üç arkadaş bu ayın 16 sında romaya gideceğiz, bilet ve vizelerimiz tamam, orada araba kiralayıp roma,pisa,floransa,rimini,venedik,ljubiyana,budapeşte,bratislav,viyena ve tekrar italyaya dönüp milanda aracı bırakıp dönmeyi planlıyoruz. internetten yaptığım araştırmalarda günlük 40 euro ya araba kiralamak mümkün ama internetten ödeme istiyorlar.biz daha önce gitmediiğimiz için acaba internetten değilde doğrudan romada kiralasak daha ucuza araba bulabilirmiyiz ? diye düşünüyoruz. ayrıca araba kiralarken ve bu ülkelerde araba ile gezerken sadece ehliyetimiz yeterli olurmu yoksa uluslar arası belge almalımıyız? bazı forumlarda ben almadım kısa süreli gidişlerde gerekli değil diyenlerde var istediler diyende var bu konuda net güncel bi bilgiye raslıyamadım sizlerden bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum. birde italyada benzin, dizel,otoban ve otopark fiyatları nerelerde ve trafik ve yolları nasıl ücretsiz olan yollar varmı varsa nasıl? öğrenci olduğumuz için bütçemiz kısıtlı mümkün olan en az maliyetle gezmeyi planlıyoruz. sizlerden bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı ve gezeceğimiz bu güzergah için tavsiyelerinizi bekliyorum. nerelere gidilir? ne yenir? ne içilir en ucuz nerde nasıl kalınır?
şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: italya da araba kiralama

Aramıza hoşgeldiniz keşke önce kendinizi tanıtsaydınız.
Kiraladığınız aracı teslim alırken iyi kontrol edin. Aksaklıkları, vuruk yerleri evraka not edin. Smart değilse 40€ İtalyada araç kiralamak için güzel bir fiyat. Benzin fiyatları bizimki kadar olmasada yaklaşık fiyat . Self servis alırsanız biraz daha ucuz oluyor. Otobanlar bana kalırsa pekde iç açıcı değil 2 şeritli sağı solu kapalı yollara otoban diyorlar ve çıkışta otomat 25€ ??? gösteriyor. Şehir merkezlerinde çevre yollarıdan bazıları paralı hatta bazen personel bulunmuyor kredi kartı ile ödeme yapıyorsunuz buda aklınızda olsun. Ehliyetinizin olması yeterli. Otopark çok para değil, zaten Roma'da park edecek yer bulamayacaksınız. Sicilya'ya geçecekseniz otopark ücretini bir parkomata, arabanız çizilmesin diye birde değnekçiye ödersiniz ;D .

camouflage' Alıntı:
Aramıza hoşgeldiniz keşke önce kendinizi tanıtsaydınız.
Kiraladığınız aracı teslim alırken iyi kontrol edin. Aksaklıkları, vuruk yerleri evraka not edin. Smart değilse 40€ İtalyada araç kiralamak için güzel bir fiyat. Benzin fiyatları bizimki kadar olmasada yaklaşık fiyat . Self servis alırsanız biraz daha ucuz oluyor. Otobanlar bana kalırsa pekde iç açıcı değil 2 şeritli sağı solu kapalı yollara otoban diyorlar ve çıkışta otomat 25€ ??? gösteriyor. Şehir merkezlerinde çevre yollarıdan bazıları paralı hatta bazen personel bulunmuyor kredi kartı ile ödeme yapıyorsunuz buda aklınızda olsun. Ehliyetinizin olması yeterli. Otopark çok para değil, zaten Roma'da park edecek yer bulamayacaksınız. Sicilya'ya geçecekseniz otopark ücretini bir parkomata, arabanız çizilmesin diye birde değnekçiye ödersiniz ;D .
hoşbulduk İlhami bey, bu soruları sormakta biraz geç kalmış olduğum için telaştan hiç aklıma gelmedi kendimi tanıtmak , forumunuzda yeniyim google da arama yaparken buldum, burda kendimi tanıtmam uygun olurmu bilmiyorum ama kısaca kendimden bahsediyim. Adım Ercan sakarya üni. bilgisayar müh. son sınıf öğrencisiyim doğayı, gezmeyi seviyorum bu ilk yurtdışı gezim olacak ama inş devamıda gelir, tavsiyeleriniz için teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım. arabayı traveljigsaw.com.tr den kiraladım fiyat panda günlük 70 tl artı arabayı farklı yerde bırakacaığımız için bi ücret varmış o nekadar bilmiyorum inş fazla değildir. ehliyet için sitelerinde belge gerekli yazıyor ama siz gerekli değil dediniz bi kaç forumda daha öyle gördüm inş bi sorun çıkartmazlar. tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler yine akılınaza gelen bişey olursa tavsiyelerinizi bekliyor olacağım sizden ve tüm gezenbilir üyelerinden.

Bahsettiğim mesele AVIS içindir. farklı firmaların farklı uygulamaları olabiliyor.
Aldığınız il haricinde bırakmak iller arası mesafe ile ölçülüp anlamadığım bir şekilde hesaplanıyor. ;D Bazen yok yakın yerler pahalı olabilirken uzak yerler ucuz olabiliyor. Bu da sanırım o ildeki araç ihtiyacı ile ilgili bir mesele...

camouflage' Alıntı:
Bahsettiğim mesele AVIS içindir. farklı firmaların farklı uygulamaları olabiliyor.
Aldığınız il haricinde bırakmak iller arası mesafe ile ölçülüp anlamadığım bir şekilde hesaplanıyor. ;D Bazen yok yakın yerler pahalı olabilirken uzak yerler ucuz olabiliyor. Bu da sanırım o ildeki araç ihtiyacı ile ilgili bir mesele...
avis kabul ediyorsa bunlarda eder inş şansımızı deniyecez durup dururken boş yere bi kağıt için 250 lira vermek istemiyoruz. kiraladğımız esas firma "Sicily By Car" içiş umarım mafya değildir :D

İmzaladığınız taahütname gibi bir belge var ona dikkat edin yeter. Araç iadesinde o belgeyide mutlaka geri almayı unutmayın. Farklı bir yerde teslim edeceğiniz için u nasıl olur bilmiyorum ama araçı teslim alırken bu isteğinizi ve belgenin iadesinde ısrar ettiğinizi belirtmenizde fayda var... Malum İtalya diyince 2 kere, Sicilya denilince 3 kez düşünmek lazım :D

camouflage' Alıntı:
İmzaladığınız taahütname gibi bir belge var ona dikkat edin yeter. Araç iadesinde o belgeyide mutlaka geri almayı unutmayın. Farklı bir yerde teslim edeceğiniz için u nasıl olur bilmiyorum ama araçı teslim alırken bu isteğinizi ve belgenin iadesinde ısrar ettiğinizi belirtmenizde fayda var... Malum İtalya diyince 2 kere, Sicilya denilince 3 kez düşünmek lazım :D
haklısınız dikkatlı olmak lazım :smiley:) tekrar teşekkürler yarın uçuyoruz nasipse varsa italyadan bi isteğiniz elimden gelecek bişeyse yapmak isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR