Cok guzel bir gezi olduguna eminim, paylasimlariniz icin de cok tesekkurler ancak unutmayiniz ki off-road'un en temel kurali tek basiniza cikmamaktir. Basiniza bir is gelse yardim edecek kimse olmaz... Bol keyifli geziler diliyorum...
Aykut Bey çok haklısınız)))) Fotoğraflardan geziyi araç yapmış bende yanında takılmışım gibi duruyor.)))
Batuhan Bey, geziye once ornekkoy tarafındaki seyirtepe tarafına çıktım fakat guvenlik görevlileri ATV ile geldi ve burada durmanın yasak olduğunu soyledi. Bende doğançay kasabası tarafından bulduğum bir yoldan tırmanmaya başladım. TIrmanarak karşıyaka dan bayraklı- bornova tarafına geçtim. Bornova Atatruk mahallesinin üst taraflarına denk geldim ve buradan tırmanmaya devam ederek kendimi zirvede TRT vericisinin olduğu binanın önünde buldum. Oradaki guvenlikle selamlaşıp geri donuşu karagöl tarafından inişe geçerek yaptım. En son asfalttan olan karagol yoluna ulaştım ve oradan başladığım noktaya geri dondum.
İstanbul ellerine döndüm abi bu hafta, ama 4 ay izmirdeydim, yoldan geçerken arabanı görüp işyerine geldim 1 2 kere ama senin orada olmadğın zamana denk geldi. Ben İzmir'e gelip gittikçe güzel gezi oldukça haber ederim Türker abi
07.10.2012 tarihinde tekrardan tek başıma bir gezi yaptım. Neredeyse yamanlar dağında girmediğim bozuk yol kalmadı. Bu son gezide yangın yolundan birine saptım. Eğim çok korkutucuydu. Arabadaki Klinometre %10 nun üzerinde gösteriyordu. Özellikle arabayı geri geri mi indirsem yoksa yonunu çevirsem mi diye çok düşündüm. Yönünü çevirirken eğimden dolayı ecel terleri döktüm. Mümkün olduğunca arabayı fazla yatırmadan kısa manevralarla yonunu çevirdim.
Tepeden inişin videosu aşağıdadır.
Tırmanma 4x4 low(4L) viteste 1. vitesle yapılmıştır. İnişte aynı şekilde 4L 1.vitesle inilmiştir. İniş sırasında araç frene basmadığım halde ara sıra kızaklama yapmaktadır. Zemin aşırı taşlık olduğundan bazı yerlerde kızaklama yapmaktadır. Taşlarla beraber kayarak inmektedir.İnişlerde 4L 1.vitesle inmek en mantıklısı, hem frenleri şisirmiyor hemde guvenli bir iniş sunuyor.
Video Linki:
http://www.youtube.com/watch?v=7x8IUptQeso
Güzel gezmişsin Türker abi, zaten bu tarz ve çamur zeminlerde asla frene basılıp inilmez, motor freniyle inilirmiş. sebebi frene bastığımızda her teker için birbirinden farklı tutunma katsayısı olan bir zemine denk gelirse kızaklanıp arabanın çekmesine sebep olabilirmiş.
Çok güzel fotoğraflar.Bende her fırsatta yamanlara vururum kendimi,nedense çok keyifli oluyor.Girmediğim yolu patikası kalmadı.Türker abicim,allah korusun sende benim gibi tek gidiyosun.Eğerki oralarda kalırsan bana bir telefon açman yeter.0535 368 49 87 En fazla 30 dakikaya yanındayım.Kazasız belasız iyi sürüşler.
Türker bey gezileriniz cok guzel ben bornovada oturuyorum.özgür kardesımı tanırım cok gezılere gıttık bırlıkte facebook takı smrnoff klubundede uyeyım bır cok arkadasım var gezı ıcın ama kısa gezıler ıcın sıze katılabılırım hem eve yakın gezıler ıyı oluyor.yoksa her hafta uzun gezı yapılmıyor tabı malıyetlı ama kısa gezılerınıze dedıgım gıbı davet edersenız katılırım.