İzmir Manzaralı Tek Kişilik Dağ Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,308
Ynt: İzmir Manzaralı Tek Kişilik Dağ Gezisi

türker selamlar,işler yogunlaşmadan hafta sonlarını en iyi şekilde değerlendiriyorsun gördüğüm kadarı ile gerçi biraz arabayı gezdirmiş gibisin :D,
haber verseydin geçen hafta oralarda idim sen arabayı gezdirirken bende mangal yakar güzel gezinin üstüne güzel bir ziyafet çekerdik.
Özgür'ü de alırdık ;)

Etiketler

Yunus çok teşekkür ederim. Telefonunu kaydettim. Benim Tel: 0 536 5845020. Yalnız Yoğunluktan telefonla ilgili çok büyük bir sıkıntım var. Bana mesajla ulaşırsanız sevinirim.
Murat Bey çok uzun zamandır görüşmüyorduk, dediğinizi bir gün yapalım.süper olur valla. Özgür kasım gibi gelicekmiş. Kasımda daha zevkli olur. Buradaki bütün arkadaşlar toplanalım.
Umut Bey zevkle sizlerle beraber çıkarım. Benim yalnız çıkmamdaki sebep, plansız programsız olarak çıkmam. Yani pazar gunleri saat 15 gibi evde otururken birden kalkıp ben dağa gidiyorum diyip çıkmam ve dediğiniz gibi evime çok yakın. Ben de yeni girne tarafında oturuyorum. En yakınımda nefes alabileceğim yer olan dağ ,Yamanlar. Bu yüzden plansız programsız hatta yanıma bazen su bile almadan çıkıveriyorum:smiley:Önceden kendime google earth üzerinden rotalar çizer bu rotaları takip ederdim. Veya uzaktan yamanlara bakıp daha önceden gözüme kestirdiğim yerleri denemeye giderdim. Bendeki offroad aşkı birazcık doğayla ilgili. İnanın TRT vericilerinin olduğu tepeye şans eseri arka taraflardan ulaştığımda yaşadağım heycanı, manzaranın güzelliğini anlatamam.O mutluluk bana ömür katıyor.Manzaraya uzun uzun bakmak beni rahatlatıyor. Şehrin gürültüsünden uzakta şehri sakince izliyorsunuz. Vapurlar hareket ediyor, uzaktan arabaların hızla gittiğini görüyorsunuz fakat ses yok.Bi sakinlik bi rahatlık. İster istemez sizde rahatlıyorsunuz. O TRT tepesine ulaştığımda yaptığım tek şey kendi kendime çığlık atmak oldu. Bu keyif beni tepelere dağlara zorluyor.:smiley:Tepelerde gezinirken birden bir yol sapması görüyorum gözüm kesiyorsa giriveriyorum. Bakıyorum çıkmıyor tekrar geri dönüyorum.Amaç doğayı hissetmek , yaşadığını hissetmek. Herkesi beklerim.Hatta yalnız çıkan arkadaşlar mesaj atarlarsa uygunsam bende sizin gittiğiniz yerlere katılılabilirim.

Ayrıca gezerken bir tek delinin ben olmadığını farkediyorum:smiley:). 7 ekimdeki gezimde bir tekerlek izini takip edip nasıl olsa bir yere çıkıyordur bu diyip gittiğim meğersem yolun sona erdiği bir yerde durup en son manzarayı izlerken tepeden sesler duymaya başladım. Sesler git gide yaklaşıyordu fakat bir türlü kimler olduğunu göremiyordum. Bende yavaş yavaş arabama doğru gitmiştim. Tam hareket halindeyken bir baba ve oğlun kayalık taraftan inişini gördüm. Şaşırdım:smiley: sevindim:smiley: Bi tek deli ben değilmişim diye:smiley:Ben geri dönüp başka bir yoldan tırmanmaya devam ettim. Yol tepe noktada yine bitti:smiley: mecburen o kadar zahmeti ve kilometreyi hiçe sayıp geriye en aşağı noktaya indim. Kendileriyle orda tekrar karşılaştım.Belki sitemiz uyesidirler veya dağcılık klubu uyesi oabilirler. Arabalarını en aşağıda bırakmışlar ve o kadar dik bir yere tırmanışa geçmişler.sonra da aşağıya inmişler. Selamlaştım.Sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşçasına:smiley:))).

Kafamdaki en çok yapmak istediğim tırmanış veya gezi, şu radarın olduğu tepe( narlıdere tarafları sanırım). Manzarasının müthiş olduğuna eminim. Oraya gitmek için google earth ve İzmir B.Belediyesinin City Surf programından rota çıkarmaya çalışıyorum. Sanırım askeri bölge. Belki giremeyebilirz ama yakınına bile gelsem manzara beni mest edecektir. O kuş bakışı beni heycanlandırıyor:smiley:Daha önce giden varsa rota paylaşırsa sevinirim.

turkergen' Alıntı:
Yunus çok teşekkür ederim. Telefonunu kaydettim. Benim Tel: 0 536 5845020. Yalnız Yoğunluktan telefonla ilgili çok büyük bir sıkıntım var. Bana mesajla ulaşırsanız sevinirim.
Murat Bey çok uzun zamandır görüşmüyorduk, dediğinizi bir gün yapalım.süper olur valla. Özgür kasım gibi gelicekmiş. Kasımda daha zevkli olur. Buradaki bütün arkadaşlar toplanalım.
Umut Bey zevkle sizlerle beraber çıkarım. Benim yalnız çıkmamdaki sebep, plansız programsız olarak çıkmam. Yani pazar gunleri saat 15 gibi evde otururken birden kalkıp ben dağa gidiyorum diyip çıkmam ve dediğiniz gibi evime çok yakın. Ben de yeni girne tarafında oturuyorum. En yakınımda nefes alabileceğim yer olan dağ ,Yamanlar. Bu yüzden plansız programsız hatta yanıma bazen su bile almadan çıkıveriyorum:smiley:Önceden kendime google earth üzerinden rotalar çizer bu rotaları takip ederdim. Veya uzaktan yamanlara bakıp daha önceden gözüme kestirdiğim yerleri denemeye giderdim. Bendeki offroad aşkı birazcık doğayla ilgili. İnanın TRT vericilerinin olduğu tepeye şans eseri arka taraflardan ulaştığımda yaşadağım heycanı, manzaranın güzelliğini anlatamam.O mutluluk bana ömür katıyor.Manzaraya uzun uzun bakmak beni rahatlatıyor. Şehrin gürültüsünden uzakta şehri sakince izliyorsunuz. Vapurlar hareket ediyor, uzaktan arabaların hızla gittiğini görüyorsunuz fakat ses yok.Bi sakinlik bi rahatlık. İster istemez sizde rahatlıyorsunuz. O TRT tepesine ulaştığımda yaptığım tek şey kendi kendime çığlık atmak oldu. Bu keyif beni tepelere dağlara zorluyor.:smiley:Tepelerde gezinirken birden bir yol sapması görüyorum gözüm kesiyorsa giriveriyorum. Bakıyorum çıkmıyor tekrar geri dönüyorum.Amaç doğayı hissetmek , yaşadığını hissetmek. Herkesi beklerim.Hatta yalnız çıkan arkadaşlar mesaj atarlarsa uygunsam bende sizin gittiğiniz yerlere katılılabilirim.

okudukça kendimi buldum yazınızda...şu an jeep im yok.. geçen yıllarda eski bir 92 model Nivam vardı.. bir tek yamanlar taraflarına çıkmadım , bana ters.. ben Torbalı civarında oturuyorum , bana en yakın yerlere.. Vişneli.. Dağtekke.. kavacık... kaynaklar taraflarına çok çıktım.. şu an Suzuki SX4 üm var.. arazisi yok ama en azından yerden yüksek.. bende haftasonları atarım kendimi dağlara... Dağ da bulduğum bir su pınarından içmeden edemem... yakın yerlere dolanmaca tabir edilen geziler vs olursa gelirim.. yolu toprak olan 4*2 yüksek bir aracın geleceği gezilere katılabilirim.. Torbalı-Kaynaklar civarına..yada Nif dağına vs çıkacak olursanız haberim olsun..mesailerden vakit bulursam peşinize takılırım...

turkergen' Alıntı:
Kafamdaki en çok yapmak istediğim tırmanış veya gezi, şu radarın olduğu tepe( narlıdere tarafları sanırım). Manzarasının müthiş olduğuna eminim. Oraya gitmek için google earth ve İzmir B.Belediyesinin City Surf programından rota çıkarmaya çalışıyorum. Sanırım askeri bölge. Belki giremeyebilirz ama yakınına bile gelsem manzara beni mest edecektir. O kuş bakışı beni heycanlandırıyor:smiley:Daha önce giden varsa rota paylaşırsa sevinirim.

Ben oraya bir kaç defa gittim.. yok rahat binek araba ile bile gidilebilir.. Özellikle Eylül ve sonrasında gidilirse Kavacık ın meşhur üzümlerinden alınabilir ( zamanında Padişahlar Avrupa saraylarına hediye gönderirlermiş ) 2 yoldan gidebilirsiniz.. en kestirme olanı.. Siz Karşıyaka civarından geleceğiniz için.. otobandan basıyorsunuz.. Buca gişeler e gelmeden buca tarafına dönüp Balçova yönüne basıyorsunuz.. Balçova ya gelmeden Limontepe sanırım.. bir üst geçit var.. Balçova ya sallanmadan önce tepe de.. o üst geçide yaklaşırken sağ tarafa .. sanırım limontepe mi..ne yanlış yazıyor olabilirim..az sonra harita üzerinden çıkarmaya çalışacağım olursa buraya eklerim.. oradan üst geçitten Otoban ın sol tarafına geçeceksiniz.. yukarı bir yol çıkacak.. tepede apartmanlar vs ver.. oradan asfalt ı takip ederek yukarı yardırıyorsunuz... o yol sizi doğrudan radar ın oraya götürecek.. orada radar haricinde TRT vericisi var.. ben TRT vericisinin dibine kadar çıktım.. etrafı yüksek duvarlar ile çevrelenmiş.. seslendim kimse çıkmadı.. şayet geri dönmezde kavacık tan inerseniz.. Narlıdere taraflarına çıkarsınız... ikinci bir çıkış menderes taraflarında.. Havaalanının karşısından menderes..ve balaban göleti yanından çıkıyorsunuz..süper dağ manzaraları var.. bence menderes tarafından çıkın.. balaban göleti kenarından.. efem çukuruna vs sapmadan kavacık ı bulun..dağların zirvelerindeki üzüm bağlarını görmek sizi biraz şaşırtabilir.... ama bağlar bozulmuştur artık.. oranın mevsimi.. eylül...ekim.. selamlar..

Zirvelerin Sesi; samimi yazınız için ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Son zamanlarda hala orası gözüme batıyor. Bu aralar zaman da bulamıyorum. En kısa zamanda plan yapıcam. Seneler oldu artık yeter:smiley: Siz anlatınca bu saate heycanlandım:smiley: Tekrar teşekkürler.

turkergen' Alıntı:
Zirvelerin Sesi; samimi yazınız için ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Son zamanlarda hala orası gözüme batıyor. Bu aralar zaman da bulamıyorum. En kısa zamanda plan yapıcam. Seneler oldu artık yeter:smiley: Siz anlatınca bu saate heycanlandım:smiley: Tekrar teşekkürler.

bu saatte ben bile heyecanlandım :smiley:) hesapta bu hafta Kemalpaşa balıkçiftligi vs gideyim diyordum..iş güç..olmadı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR