İzmir'de Yakından CJ5 Görmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izmirly_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,438

izmirly_musty

Ana Kamp
Yer
İzmir - Karşıyaka
Cj5 almak istiyoruz dizel veya 1.6 4 silindir LPG'li bakıyoruz hangisi uyumludur acaba sizce ? Yakıt konusunda korkumuz var az yakan dizelmi olur LPG'li mi ? Hazır almak istiyoruz 9.000 12.000 arası yardım bekliyorum ? Teşekkürler

Etiketler
Kardeşim bende izmirdenım telefonum 0507 378 76 18 bende bu yoldan geçtim 2 senem heba oldu görüşelim en ince detayına kadar anlatarım herşeyi sana :smiley:

SaygınOzdemir' Alıntı:
Kardeşim bende izmirdenım telefonum 0507 378 76 18 bende bu yoldan geçtim 2 senem heba oldu görüşelim en ince detayına kadar anlatarım herşeyi sana :smiley:

Çok iyi olur gercekten karşılıklı incelemek,bende grup üyeyim nasip olursa etkinliklerde buluşuruz yarın rahatsız ederim sizi o zaman çok çeşitleri var banada örnek olur görüşmek üzere teşekkürler .

selamlar 6silindir bi cj5 in yakıtı lpg de en ideal yakışı 70krş ila 80 krş arası değişir benzinde ise 1 tl ila 1.50 tl arası
birde arazide kullanıldığınızı varsayalım amatör olarak offroad ise bunu 2 ye katlar
dizel motorda ise bunlar yarı yarıya duşer 1.9 yada 2.0 dizelin yakacagı 350krş en afaki yakıtı ise 450 krş tur
motor büyüdükçe 2.5 yada 3.0 motor dizel ise en fazla yakacağı yakıt 50krş tur arazide ise 100 krş daha eklersiniz üste

tavsiyem izmir gibi yerde dizel havalı bi cj almanız :smiley: :smiley:

Tavsiyeler için teşekkürler izmir fakat genelde çiftlik var tarla bizim orda kullanılcak onun için fakat dizel büyün araçlar bizim o yüzden alışkında degiliz yarın 2.0 dizel motorlu var ona bakmaya gidicem hayırlısı artık :smiley: off road yapmaya mutlaka etkinliklere katılıcam ama kafaya taktım :smiley: teşekkürler

hk3s' Alıntı:
selamlar 6silindir bi cj5 in yakıtı lpg de en ideal yakışı 70krş ila 80 krş arası değişir benzinde ise 1 tl ila 1.50 tl arası
birde arazide kullanıldığınızı varsayalım amatör olarak offroad ise bunu 2 ye katlar

Hesabı nasıl yapıyorsunuz anlamadım. Benim CJ7 6 silindir, şehir içi/şehir dışı ortalama 100 km'de 16 litre benzin tüketiyor. Benzin 4,35TL olduğuna göre km'de 70 kuruş demektir. 1 - 1,5 TL nasıl hesaplıyorsunuz.

Ynt: İzmir'de Yakından CJ5 Görmek İstiyorum

Buggy' Alıntı:
Hesabı nasıl yapıyorsunuz anlamadım. Benim CJ7 6 silindir, şehir içi/şehir dışı ortalama 100 km'de 16 litre benzin tüketiyor. Benzin 4,35TL olduğuna göre km'de 70 kuruş demektir. 1 - 1,5 TL nasıl hesaplıyorsunuz.

Arabanız gayet bakımlı yada rektefeli bir araç olsa gerek verdeğiniz rakamlar anca bu şekilde doğrudur :smiley: Birde araç asfalt / arazi hangısınde kullanıldıgına bağlı asfaltta verdiğiniz rakamlar çok makul fakat "hurda,bakımsız,yatan"araç diye tabir ettiğimiz alt takım motor vs yıprandıgını farz edersek 1,5 TL de çıkar 2,5 TL de bende hurda diye bir cj 5 almıstım istanbuldan lpg de 650 700 lere çıkıyordu bazen tüp beyini tankı hortumlar vs mekanık kısımlardan bu sapmalar yaşanıyor aracınızı az çok tanıyorum bakımlı bir araç verdiğiniz rakamlar gerçektende jeep için çok güzel ki benzinde :smiley: Araç bakımlı olursa üzmez hiç bi zaman :smiley: saygılar

SaygınOzdemir' Alıntı:
bende hurda diye bir cj 5 almıstım

Saygın, üzücü jeep maceranı buradan izlemiştim. Bakım konusunda söylediklerinde haklısın. 99 yılında motor yapıldıktan sonra 34.000 km yaptı aracım. Üzerinde standart sayılabilecek 235 lastikler var ve hiç extra yük yok. Toprak yolu araziden saymazsak verdiğim rakam % 80 asfalt, % 20 toprak yol rakamları. Ama arkadaşımızın verdiği normal kullanım için 1 -1,5 TL ve arazi için iki katı söylemi yine de çok ve jeep alıcılarını korkutacak bir rakam. Vasat bir bakımla standart bir 6 silindir 1 TL civarında yakar diyelim ve jeep heveslilerini caydırmayalım bence.

Buggy arkadasıma kesinlikle katılıyorum,bakımsız aracın verilerini vermek dogru degil benim 1980 model 4.2 cj5 im var lpg de 18-20 litre gaz yakıyor benzını 15 litre yakıyor
20 litre gaz*2400=480 gr.
15 litre benzin *4600 =690 tl
ayrıca benım aracımda ki eko66 yakıt tasarruf cıhazının verilerini koymadım mevcut lpgden %20 daha az yakıyorum.
bizde 53 model ısuzu motorlu cj3b var yakıtı 6 ile 8 litre arasında degisiyor (full bakımlı yenı muayene satılıktır)
1051 model willysimiz var m38 ......10 12 litre benzin yakıyor.(satılıktır.)

Arkadaşlar araçlarınızın yakıt rakamları ilgimi çekti. Benim araç ilk aldığımda lpg de çok yakıyordu. Bujileri ve kablolarını değiştim biraz fark etti. Ama sizinki kadar değil tabi. Şimdi karbüratörü elden geçireceğim veya değişeceğim. Karbüratörle ilgili tavsiyeniz nedir. Benim benzin depom yok iptal edilmiş ben tekrar depo takacağım. Selam ve saygılar

En güzeli fikir alışverişi ve tırmanış için İzmir cj ciler bir gün buluşalım mı ? Ne dersiniz. Selamlar...

SaygınOzdemir' Alıntı:
Arabanız gayet bakımlı yada rektefeli bir araç olsa gerek verdeğiniz rakamlar anca bu şekilde doğrudur :smiley: Birde araç asfalt / arazi hangısınde kullanıldıgına bağlı asfaltta verdiğiniz rakamlar çok makul fakat "hurda,bakımsız,yatan"araç diye tabir ettiğimiz alt takım motor vs yıprandıgını farz edersek 1,5 TL de çıkar 2,5 TL de bende hurda diye bir cj 5 almıstım istanbuldan lpg de 650 700 lere çıkıyordu bazen tüp beyini tankı hortumlar vs mekanık kısımlardan bu sapmalar yaşanıyor aracınızı az çok tanıyorum bakımlı bir araç verdiğiniz rakamlar gerçektende jeep için çok güzel ki benzinde :smiley: Araç bakımlı olursa üzmez hiç bi zaman :smiley: saygılar
Daha ne maceralar geçti siteye de küstüm o yuzden bayadır yoktum :smiley: Bir öylesine baktım mustafa arkadaşımız hataya düşmesin benım gibi olmasın diye yardım etmek amacıyla giriyorum artık sitemize :smiley: verdiğiniz rakamlar cok doğru nihayetin extrem lastik takıp off road ekipmanlarıyla doldurup aracı ağır off road yapılmıcak yapılyıorsa fantazi bir yaşam yada fantazi bir jeep olur yakıtı düşünülmez :smiley: Lakin arkadaşımızın istediği yanıt sizin verdiğiniz yanıttı elinize sağlık cok güzel yazmıssınız özellikle "Araç bakımlı olursa üzmez hiç bir zaman" sözü.Benım aracım en bakımsız en cürük araclardandı ama istanbul'dan İzmir'e yolda istop etmeden geldi bir akü taktım diye bi de aynı dilde konusmak laızm aracla :smiley: Saygılar bizden

Naturalist61' Alıntı:
Arkadaşlar araçlarınızın yakıt rakamları ilgimi çekti. Benim araç ilk aldığımda lpg de çok yakıyordu. Bujileri ve kablolarını değiştim biraz fark etti. Ama sizinki kadar değil tabi. Şimdi karbüratörü elden geçireceğim veya değişeceğim. Karbüratörle ilgili tavsiyeniz nedir. Benim benzin depom yok iptal edilmiş ben tekrar depo takacağım. Selam ve saygılar
Araç lpg de çalışacaksa %100 tüp beyinine bakınız.1 sene içerinsde beyin yiyiyor nerdeyse :smiley: buji bosch yada champion buji tavsiye ederim.Benzin deposu taktırmanızı önericem yada bi bidon besleyerek benzinde ayar yapıp tüpte kullanınız.Ateşleme unsurlarına dikkat edeniz (Meksefe,Mekse platin vs.). bunları başlangıc olarak size sunuyorum aracınızı motor durumunu bılmedıgım ıcın yorum yapamam bır deneyın düzelme olursa tamamdır olmazssa baska çareler bakarız :smiley:Saygılar

Araç lpg de çalışacaksa %100 tüp beyinine bakınız.1 sene içerinsde beyin yiyiyor nerdeyse :smiley: buji bosch yada champion buji tavsiye ederim.Benzin deposu taktırmanızı önericem yada bi bidon besleyerek benzinde ayar yapıp tüpte kullanınız.Ateşleme unsurlarına dikkat edeniz (Meksefe,Mekse platin vs.). bunları başlangıc olarak size sunuyorum aracınızı motor durumunu bılmedıgım ıcın yorum yapamam bır deneyın düzelme olursa tamamdır olmazssa baska çareler bakarız :smiley:Saygılar

Üstadım teşekkürler. Müsait bir günde cj ler buluşması yapalım derim. Hem tanışır fikir alışverişi olur hem küçükte olsa bir doğa tırmanışı yaparız.

Naturalist61' Alıntı:
En güzeli fikir alışverişi ve tırmanış için İzmir cj ciler bir gün buluşalım mı ? Ne dersiniz. Selamlar...

Hasan Bey,
Buluşma dersen buyrun buluşalım. Ben eski vosvoscuyum. Yıllarca ben 74, eşim 62 vosvos kullandık. Buraya yerleştikten sonra 7 büyük vosvos buluşması yaptım. Aşağıdaki fotoğraf evim, çadırların kurulduğu yer de arka bahçem.

http://www.vosvos07.org/etkinlikler/gerceklesenetkinlikler/2006haziran30/2006haziran30.htm

1999 yılında emekli olduktan sonra bu ıssız yere yerleştim. Evimi köye bağlayan yol çok kötüydü (fotoğraftaki iyi hali). Yağmurda diz boyu çamurun, deniz yükseldiğinde 25 santim suyun vosvoslarımızı üzmemesi için tesadüfen bu CJ7 ile karşılaştım ve aldım. Sonra da atelye, alet edevat, bol vakit ve merak biraraya gelince jeep maceram başladı ama arazi, tırmanma, ağır koşullarda sürme gibi bir hevesim olmadı. En fazla yaptığım eve gelirken biraz tarlaların içinde dolaşmak. Yani arazi araçlarını kullanmak bizim için biraz zevk ise büyük bölümü mecburiyet. Bu yüzden vosvoslarımızı kızağa aldık. Ben CJ7, eşim Vitara, kızım da Pajero Pinin kullanıyoruz. Vosvos ve CJ için sökmek takmak en büyük zevkim ama japonların kaputunu bile açmaya çekiniyorum. Anahtari düşürsem bulamam.
Yolunuz düşerse buyrun beklerim, hem araçların sağını solunu kurcalar hem de teknik sohbetler yaparız. Ama gel araçları biraz üzelim dersen ben sadece seyrederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR