Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Boya Kodu Yardım?
boya kodunu bulamayınca yetkili servisle görüştüm,benden aracla ilgili galiba sase numarasını ve motor nosunu ve diger birkaç bilgi alıp boya kodunu soylediler,bana 2001 model aracım icin Boya kodu : PUR diye söylediler,ama yine de bilemiyorum,model farkı ,ayrıca şase nodaki bazı numaralardaki farklılıklar bile tonu degistirebilir, zaten daha rötuş boyası almadıgım icin boya, orjinal boyasıyla aynı mı diye karsılastıramadım.Yalnız daha onceden jeepime rötuş yaptım fakat o zaman boya seciminde cok yakın bi ton bulmustum ama boyayı fırçayla rötuş yapılan yerlere sürdükten sonra rötuş yapılan yerler biraz bekleyince koyulastı,yani tam tonu yakalayamadım,ama belki orjinal boya da olsa rötuşta koyulaşma yapabilir,bazıları metalik boyadaki metal parcacıkları havayla temas ettigi icin boya koyulaşır diyorlar,zaten orjinal boyanın üstünde vernik var,rötuş fırında atılan boya gibi olmayacagı icin koyulasmasıda doğal gibi görünüyor. Ben pek tecrubeli degilim bu konuda ama biraz duyduklarımı yazmak istedim.