Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lupo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,649

Lupo

Ana Kamp
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba diyorum. Zorda olsa foruma girdim :smiley:
elimdeki benzinli aracımı elimden çıkartıp, 90-94 arası grand cherokee veya kare kasa dediğiniz cherokee almayı düşünüyorum.
Araç tekniğine yabancı değilim, sadece bu tip araçlarla kısmetse haşır neşir olacağım. Aşağıdaki sorularımla alakalı düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1-öncelikle bu tek aracı olacağı için çok çok nazik kullanımla lpg de araç şehir içi ve dışı ne yakar? buna çamur lastiği eklersek ne kadar artar?
2-sektörün içinde olmama rağmen yakın çevrem sürekli kaşınma, başına iş alma, masraflı diyorlar. ne kadar olsa tabiki masraf olacak ancak genelde sorunlu araçlar mı? Maliyetli mi?
3-Araçların standart periyodik bakımları kaç km de? aşağı yukarı ne tutuyor?
4-aracı 2 veya 3" yükseltmek istesem maliyet ne olur?
5-yükseltme ile ona takabileceğim biraz geniş çamur lastiklerinin maliyeti ne kadar olur? (orta karar markalar olabilir)

görüş,düşünce ve yorumlarınızı rica ediyorum.

şimdiden teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

Hemen tum sorularinizin cevabi forumda mevcut, kararinizdan dolayi tebrik ederim ayrica, lpg konusunda bir 5.2 kullanicisi olarak dun 100 km de sehirler arasi ortalama 16.2 lt. LPG tukettim, bilginize...

Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

Erhan Bey,
valla haklısınız, tümünü bir araya toplamış oluruz hemde için rahatlar:smiley:

verdiğiniz değer performanslı bir kullanımla mı? yoksa sabit hızda mı? birde 4.0 da bu ne kadar az olur sizce?

euzlu' Alıntı:
Hemen tum sorularinizin cevabi forumda mevcut, kararinizdan dolayi tebrik ederim ayrica, lpg konusunda bir 5.2 kullanicisi olarak dun 100 km de sehirler arasi ortalama 16.2 lt. LPG tukettim, bilginize...

Erhan Bey,
valla haklısınız, tümünü bir araya toplamış oluruz hemde için rahatlar:smiley:

verdiğiniz değer performanslı bir kullanımla mı? yoksa sabit hızda mı? birde 4.0 da bu ne kadar az olur sizce?

Kimse bu aracı almamı istemiyor mu ? :smiley:
bu sessizlik ürkütücü :smiley:

XJ İsabetli bir seçim.ZJ ye hatta WJ ye göre avantajlı ,ve tabiki dezantajlı kısımları var.Fakar dezavantajı daha dar arka kolutuk gibi önemsiz meseleler.Avantajı ise epey fazla.Öcelikle alacağınız aracın geçmişi ve kullanıcısı çok önemli.Kaput altı,elektrik aksamı,otomatik şanzımanı fazlaca ve yanlışça,gelişigüzel kurcalanmamış olmalı.En son servise ,renault krank sensörü takılmış bir XJ geldi.Yani alacağınız kişi ve onun araca yaptıkları çok önemli.Bununlar beraber 4.0 litre olması,elektroniğe fazla bulaşmamış olması avantajlarından birisi.Yakıt olayı çok göreceli ,aynuı aracı farklı kişilerin kullanması,aracın genel bakımı yakıtı inanılmaz arttırır.Fakat bakımlı ve sakin kullanılan bir XJ kanımca şehir içi 0,45 kuruş gibi bir rakam tüketir.Yükseltme için bu işi daha önce yapmış servislerle görüşüp en uygun fiyatı ve markaları öğrenebilirsiniz.Bir de Şu an XJ fiyatları zj leri bile geçiyor,hem az hem de 4.0 oluşu değerli kılmaya başladı araçları.Başka sorularınız olursa bana yazın sizin için araştırma yaparım.

JAMES BROWN' Alıntı:
XJ İsabetli bir seçim.ZJ ye hatta WJ ye göre avantajlı ,ve tabiki dezantajlı kısımları var.Fakar dezavantajı daha dar arka kolutuk gibi önemsiz meseleler.Avantajı ise epey fazla.Öcelikle alacağınız aracın geçmişi ve kullanıcısı çok önemli.Kaput altı,elektrik aksamı,otomatik şanzımanı fazlaca ve yanlışça,gelişigüzel kurcalanmamış olmalı.En son servise ,renault krank sensörü takılmış bir XJ geldi.Yani alacağınız kişi ve onun araca yaptıkları çok önemli.Bununlar beraber 4.0 litre olması,elektroniğe fazla bulaşmamış olması avantajlarından birisi.Yakıt olayı çok göreceli ,aynuı aracı farklı kişilerin kullanması,aracın genel bakımı yakıtı inanılmaz arttırır.Fakat bakımlı ve sakin kullanılan bir XJ kanımca şehir içi 0,45 kuruş gibi bir rakam tüketir.Yükseltme için bu işi daha önce yapmış servislerle görüşüp en uygun fiyatı ve markaları öğrenebilirsiniz.Bir de Şu an XJ fiyatları zj leri bile geçiyor,hem az hem de 4.0 oluşu değerli kılmaya başladı araçları. Arazide zj ,wj,kj den çok daha sağlam ve başarılıdır.Difransiyel sistemi bu modellerden farklı vedaha sağlamdır.Başka sorularınız olursa bana yazın sizin için araştırma yaparım.

JAMES BROWN' Alıntı:
XJ İsabetli bir seçim.ZJ ye hatta WJ ye göre avantajlı ,ve tabiki dezantajlı kısımları var.Fakar dezavantajı daha dar arka kolutuk gibi önemsiz meseleler.Avantajı ise epey fazla.Öcelikle alacağınız aracın geçmişi ve kullanıcısı çok önemli.Kaput altı,elektrik aksamı,otomatik şanzımanı fazlaca ve yanlışça,gelişigüzel kurcalanmamış olmalı.En son servise ,renault krank sensörü takılmış bir XJ geldi.Yani alacağınız kişi ve onun araca yaptıkları çok önemli.Bununlar beraber 4.0 litre olması,elektroniğe fazla bulaşmamış olması avantajlarından birisi.Yakıt olayı çok göreceli ,aynuı aracı farklı kişilerin kullanması,aracın genel bakımı yakıtı inanılmaz arttırır.Fakat bakımlı ve sakin kullanılan bir XJ kanımca şehir içi 0,45 kuruş gibi bir rakam tüketir.Yükseltme için bu işi daha önce yapmış servislerle görüşüp en uygun fiyatı ve markaları öğrenebilirsiniz.Bir de Şu an XJ fiyatları zj leri bile geçiyor,hem az hem de 4.0 oluşu değerli kılmaya başladı araçları.Başka sorularınız olursa bana yazın sizin için araştırma yaparım.

Merhaba,
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Öncelikle şunu iletmek isterim. Yaklaşık 5 kadar renault ta çalıştım. şimdi farklı bir markada çalışmaktayım. Aracı normal kullanımda bende ekonomik kullanacak birini tanımam:smiley: yani o konu hakkında son derece bilinçliyim. Açıkçası ZJ, XJ ye göre biraz daha heybetli durduğu için gözüm oraya kaymıyor değil tabi :smiley:

bu araçların normal periyodik bakımları km de bir oluyor? aşağı yukarı bakım fiyatları nedir? birde kaç lt yağ alıyor ve kaç numara yağ(lpg li araç için ) kullanılıyor?

şimdiden teşekkürler.

Normalde 10W 30 Kullanılır.Fakat LPG li bir XJ için servislerin önerilerini alabilirsiniz.Bakım aralığı ise sizin not tutmanıza bağlı birazda.Yağ değişimi,buji ve kabloların değişimi,otomatik şanzıman yağı ve filtresinin değişim periodları birbirinden farklı olur sizinde bildiğiniz gibi.Fakat sadece yağ ve filtre soruyorsanız yağın kalitesi ile doğru orantılı olarak 10 bin de bir bana göre yeterlidir.Kendi servisime XJ ler için yağ periodlarını sorar size buradan bildiririm.

Lupo' Alıntı:
Merhaba,
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Öncelikle şunu iletmek isterim. Yaklaşık 5 kadar renault ta çalıştım. şimdi farklı bir markada çalışmaktayım. Aracı normal kullanımda bende ekonomik kullanacak birini tanımam:smiley: yani o konu hakkında son derece bilinçliyim. Açıkçası ZJ, XJ ye göre biraz daha heybetli durduğu için gözüm oraya kaymıyor değil tabi :smiley:

bu araçların normal periyodik bakımları km de bir oluyor? aşağı yukarı bakım fiyatları nedir? birde kaç lt yağ alıyor ve kaç numara yağ(lpg li araç için ) kullanılıyor?

şimdiden teşekkürler.

Merhabalar. Ciddi olarak ZJ almayı düşünüyorsanız özelinize mesaj attım. Görüşebiliriz. Teşekkürler...

kulaksizcumhur' Alıntı:
Merhabalar. Ciddi olarak ZJ almayı düşünüyorsanız özelinize mesaj attım. Görüşebiliriz. Teşekkürler...

Merhaba,
düşünüyorum ama 4.0 niyetim var. İlgin için teşekkürler

JAMES BROWN' Alıntı:
Normalde 10W 30 Kullanılır.Fakat LPG li bir XJ için servislerin önerilerini alabilirsiniz.Bakım aralığı ise sizin not tutmanıza bağlı birazda.Yağ değişimi,buji ve kabloların değişimi,otomatik şanzıman yağı ve filtresinin değişim periodları birbirinden farklı olur sizinde bildiğiniz gibi.Fakat sadece yağ ve filtre soruyorsanız yağın kalitesi ile doğru orantılı olarak 10 bin de bir bana göre yeterlidir.Kendi servisime XJ ler için yağ periodlarını sorar size buradan bildiririm.

Slm,
bilgi ve ilgi için teşekkürler

bakalım kendi aracımı elden cıkarmaya calısıyorum:smiley:

Dostum ben 5.2 tavsiye ederim nasil olsa dayanamayip 4.0 i satip 5.2 ye gececeksin hem daha konforludur hem daha gucludur hem tam bir is makinasidir, satisi daha kolaydir keyif aracidir ugultusu homurtusu daha lezizdir, ki bu da yetmeyecek gozun 5.9 larda olacak, ayrica 4.0 ve 5.2 ler arasinda kayda deger yakit farki yoktur.

darkcity2000' Alıntı:
Dostum ben 5.2 tavsiye ederim nasil olsa dayanamayip 4.0 i satip 5.2 ye gececeksin hem daha konforludur hem daha gucludur hem tam bir is makinasidir, satisi daha kolaydir keyif aracidir ugultusu homurtusu daha lezizdir, ki bu da yetmeyecek gozun 5.9 larda olacak, ayrica 4.0 ve 5.2 ler arasinda kayda deger yakit farki yoktur.

Valla V motorların sesi kulağa her zaman hoş gelir ama benim düşüncem vergi ve yakıt tüketim değerleri... yoksa 5,2 bence çok çok ideal...birde 5.2 ler sürekli dört çeker olduğu için yakıta bir yük daha geliyor:smiley: ama dedim diyorum; V8 5.2 olsa arabayı çalışır bırakır melodisini dinlerim:smiley:

Mehabalar. Foruma yeni üyeyim ve yeni bir grand cherokee 5.2 v8 sahibiyim. forum üyesi bir arkadaştan aldım aracı. Yaptığım araştırmalarda 4.0 ile 5.2 nin neredeyse aynı yaktığına şahit oldum. Rampası bol rota ve yollarda ise 4.0'ın daha fazla yaktığını duydum. Şöyle ki kasa aynı ancak motor daha güçsüz bu yüzden motora daha çok yük biniyor. 5.2'nin donanım seçenekleri de daha fazla.

Mlh_Zj' Alıntı:
Mehabalar. Foruma yeni üyeyim ve yeni bir grand cherokee 5.2 v8 sahibiyim. forum üyesi bir arkadaştan aldım aracı. Yaptığım araştırmalarda 4.0 ile 5.2 nin neredeyse aynı yaktığına şahit oldum. Rampası bol rota ve yollarda ise 4.0'ın daha fazla yaktığını duydum. Şöyle ki kasa aynı ancak motor daha güçsüz bu yüzden motora daha çok yük biniyor. 5.2'nin donanım seçenekleri de daha fazla.

merhaba,
uzun yolda büyük motorlar daima az yakar zaten ama 4.0 motorda küçük değil :smiley: denedin mi hiç? şehir içinde ne yakıyor? tabi birde hangi ile olduğunda önemli:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.