Jeep Limited 2.8 Crd,2005

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sdkbrckmk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,239

sdkbrckmk

liberty 2.8 crd
Yer
ordu
arkadaşlar herkese merhabalar. bende aranıza yeni katılıyorum.

konu başlığında bahsettiğim arabayı alıcam,araç ilanı şudur:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-limited-kaza%2Cboya-yok-183315511/detay

araçda hasar kaydı mevcut değildir ve km orjinal olduğu gözülmekte kayıtlardan.

öncelikli olarak kısaca fikirlerinizi alabilirim.

ayrıca sormak istediğim bir soru var;

bu araçlarda sanırım arka defransiyel kilit mevcut.tam olarak bilemiyorum ama öğrenmek istediğim, bu araçların defransiyel özellikleri nelerdir? ön,orta,arka defransiyel kilit var mıdır?

Ynt: Jeep Limited 2.8 Crd,2005

Genelde bu tarz araclarla ilgilenenler burda yok :smiley: burdakiler daha mekanik araclar ormana dogaya girebilen araclar oldugundan kimsenin fikri yoktur

Sent from my iPhone using Tapatalk

aslında bazı yerlerde benzer şeyler konuşulmuş ama tam olarak kafama yatmadı , bi konuşmam lazım ehil ile :smiley:

vardır bir bilen bekleyelim :smiley:

Merhaba.
Bir yılı aşkın bir süredir 2003 modelini kullanıyorum.
Arkada LSD var, doğru yağ koyulmuş olması önemli.
Önde herhangi bir kilit yok.

Off-road için en ufak bir iyileştirmede bulunmadım, Marmara bölgesinde gidemediği yayla henüz olmadı.
Amacımız da buydu zaten, şehirde konforlu ancak yaylalara gidecek kabiliyette olmalıydı.
Dizel ve otomatik de olmazsa olmazlarımızdı.

Aldığım gibi BF Goodrich A/T taktım, tavsiye ederim.

Yakıt konusuna kendi açtığım konuda detaylı değinmiştim.

Bu yaz Çanakkale'nin ücra bir noktasındaki zeytinliğimize giderken bir kaç kez altını dokundurduğumdan yükseltsem mi diye düşünüyorum. Bu araca hazır lift kit 2" olarak var, zaten sığdırılabilecek lastik boyutu da sınırlı. Değer mi bilemiyorum.

Biz oldukça memnunuz, güvenlik, konfor, güç açısından tatminkar.

bende 2006 model makyajlı kasa liberty 2.8crd aldım ancak aracı kasım ayında teslim alıcam.

benimde kullanım amacım aynı sizinki gibi olacak. fazlasını beklemiyorum.

ancak ilave olarak spacer(araç lastikleri spacerla biraz daha dışarıda duruyor) taktırsam mı diye düşünmüyor değilim. araçta zaten lastikler birazcık içeride duruyor,1.5cm lik spacer la beraber yol tutuşununda arttıgını ve daha rahat olduğunu soyleyenler var. bu konuda da kararsızım.

ayrıca lsd sisteminin tam olarak çalışma prensibi nedr?

Merhaba,spacer yerine eksi 15-25 gibi bir jant daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
Spacer profesyonel ellerde iç faturalı yapılırsa ve doğru bijonlar kullanılırsa elbette olur.
Fatura derken belge olan kağıttan değil göbek yerindeki ince kanaldan bahsediyorum.

LSD limitli kaydırmalı diferansiyel anlamında bir deyim ve mekanik çalışma anlamındadır.
Arazide tam kilit kadar olmasa da doğru yağ ve zamanında bakım ile işini yapar.

Diyelimki bir yerlerde arka askıda kaldınız.Havadaki tekeriniz döner basan teker hareketsizdir.
Diferansiyeldeki plaklar boşa dönenin tarafına baskı uygulayıp onu durdurmaya çalışırlar.
Böylece yere basan ama dönmeyen teker dönmeye çalışarak sizi zor durumdan kurtarır.

Bu elbette tam kilit kadar başarılı olamayabilir ama tam kilittede dişli,aks vs kırma riski vardır.
LSD de çok zorlandığında bırakır,işini benden başka şekilde hallet mesela vinçle demeye getirir.
Burası animasyon filmi gibi anlatıldı ama yaklaşım böyle oluyor.

Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,faydalı olmasını umarım.

çok tşk ederim bilgiler için,anlatımda güzel olmuş sıkıntı yok :smiley:

aslında anlattığınız diff lock %100 , bu zor durumda kurtarır ama askıda kalma durumunda lsd ler pek iş görmüyor, tekerleklerin yerden kesilmemesi gerekiyor :smiley: video da örnekleme çok güzel olmuş :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=vViTDcPuXIE

Benim anlattığım kadar bariz bir şekilde hareket etmiyor tabii ki.
Zaten siz müdahale edemediğiniz için o,işini hemen yapmaya başlıyor.
Çok yerden dört çekere almadan,nasıl olduğunu anlamadan geçiyorsunuz.
Fakat sistem içerde,benim anlattığım gibi çalışıyor.Çok zorlanırsa bırakıyor.

Bu arada sistemin doğru çalışması için aracına göre bakım zamanlarının tam olması gerek.
Örneğin ben araçlarımda 40-50.000 km de bir LSD diferansiyel yağını orjinal değiştiririm.

Tekerlerin yere tam basması şartı yok,aracın pozisyonu,ağırlık merkezi ile ilgili bir durum.
Üzerindeki lastiklerin,içindeki yükün,zeminin vs bir sürü etken var elbette.

bende aracı aldım kaporayı verdim ancak henüz almaya gitmedim aracı bazı sebeplerden ötürü, ne diyelim heyecanla bekliyoruz:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

SON KONULAR