Jeep'ler Geyşadır...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,192

ates

BLACK BULL
Yer
İstanbul / Bostancı
işte budurrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!
ben size demiştim JEEP ler GEYŞA 'dır sen iste o sana tabakta versin diye, asfalttayız hızlı gidicez yetişmemiz lazım de; tabakta sunsun sana, offroad yapıcaz dağ tepe aşıcaz de, hemen tabakta sunsun sana.ben rica ettim sizede özel bir menü hazırladı siz keyfinize göre buyrun!!!!!!! benden size tavsiye kolonlarınızın sesini açın hemde bolca ;)

1) ZJ menü

http://www.clipser.com/watch_video/950010
http://www.clipser.com/watch_video/910374&mvpageno=1
http://www.clipser.com/watch_video/483316
http://www.clipser.com/watch_video/910015&mvpageno=1
http://www.clipser.com/watch_video/1055439&mvpageno=1

2 ) XJ menü
http://www.clipser.com/watch_video/917850
http://www.clipser.com/watch_video/950368
http://www.clipser.com/watch_video/950299
http://www.clipser.com/watch_video/950653

hayattan keyif aldığın, kendin için yaşadığın bölümünde JEEP 'in yoksa hayatın çokkk boş geçmiş :'( DESENEKİ GÜZELİM SEN HİÇ YAŞAMAMIŞSIN ;)

Etiketler
Ynt: Jeep'ler Geyşadır........

Sağolun Ates bey... ilk video bana yetti. 7:44 dakikalık videoda bilmem kaç kat yükseltilmiş Cherokee indiği çukurdan çıkabilmek için 4 dakika debeleniyor, çıkamayınca yön değiştiriyor. videonun son 40 saniyesi standart bir suzuki'ye ayrılmış. şoförün kullanışı acemilik sergilemesine rağmen, Suzuki dümdüz yoluna devam edip gidiyor...

Ynt: Jeep'ler Geyşadır...

engin bey kabalık etmek istemem ama sizde elmayla armutu karıştırmışsınız!!! araçların boylarına ve iki tepe arasındaki açıya bir bakın lütfen, arabanın burnu komple yere oturuyor ve arkadan dümdüz geçen bahsettiğiniz suzukinin boyutları ZJ nin sadece 4 koltuk boyu !!!! yani iç kabin uzunluğu bagaj ve motor bölümsüz hali !!!!! ama sizler 2500cc ile 5200 cc bile denk tuttuğunuz için boyutlarıda aynı orantıda düşünmüş olabilirsiniz .birde zj deki o arazideki ileri geri hareketlerle aracın yapabildiklerinide göz ardı etmişsiniz , onuda bilmem kaç kat diye nitelendirmişsiniz !! baya iyi bir gözlem .bide msjınızdaki tek doğru tesbit 'ilk video banayetti' kısmı ... bence ilk videoda bunlar yapılıyosa ötekilerde o arabaların daha ne marifetleri vardır..

GB'nin amacı kabalık değil... o yüzden, bir yazıyı yazarken 2-3 kez düşünüyorum... özellikle de bu araç seçimi konusunda... ama şu Geyşa yakıştırmanız ve Jeep marka araçların herşeyi yapabildiği kanısındaki inancınıza yönelik olarak bu yorumu yapmak zorunda kaldım. Siz de cevabınızda belirtiyorsunuz ki, yeri geldiğinde basit bir araç bile pahalı ve/veya yüksek motorlu ve/veya çok bilindik bir markadan daha avantajlı konuma geçebiliyor.

2.5lt araçla 5.2lt'lik aracı karşılaştırmıyorum. her motor kendine. Kimse adına konuşmak niyetinde değilim. O nedenle, cevabınızı bana yazdığınızı umuyor ve yapmadığım bir genelleme için bu karşılaştırma ile ilgili cümlenizi kabul etmiyorum. O konuyu başka Jeep ya da LR severlerle konuşabilirsiniz. benim aracım nacizane 2.4lt tdi motora sahip... v8 araca lpg kullanmıyorum.

o Cherokee aracın ileri geri yapabilmesi güzel bir olay, aksi takdirde kendini kurtaramayacaktı. çok katlı derken de yükseltilmiş demek istemiştim. İri lastik ve lift kit ile bile ön tamponu vuruyorsa, a) o anki arazi koşulları o araba için uygun değil b) şoför aracını nasıl kullanması gerektiğini bilmiyor, demektir.

Eminim Jeep'in bir çok marifeti mevcuttur... Genelde 5-10 arkadaş geziyoruz. Arkadaşlarımdan bir tanesi de Jeep Rubicon 5 kapı 2008 model araç kullanıyor. AT lastik ve sıfır modifiye ile gayet başarılı ilerliyor. Ama, GB'de yaşananlar konusunda iki sıkıntım var, Jeep markası ile değil:

- Adı geçtiği için Jeep de dahil olmak üzere; birçok marka/model 4x4 araç sahipleri araçlarını modifiye ederek araziye sokuyorlar. Eğer bir marka gerçekten fabrika çıkışı olarak araziye yatkınsa, bırakın o iri lastikleri, liftleri, heavy duty parçaları; araç ilk çıktığı günkü haliyle birçok işlevi yapabiliyor olmalıydı. Demek istediğim de bu, o videodaki Suzuki'de lastik bile yok. Ama kullanıcılar abartılı araçları ile en iyi offroad kabiliyetine sahip oldukları halde, sanki o araç (fiziksel olarak o araç, aynı markanın yeni/sıfır modeli değil) doğuştan o yeteneğe sahipmiş gibi konuşuyor.

- Yine Jeep de dahil olmak üzere; kullandığımız arabalar, cep telefonu, bilgisayar, ev vb bir meta. Bu metanın insanlar üzerinde sınıflaşma, farklılaşma ve maalesef atışmaya yol açıyor olmasını kabullenemiyorum. Amaç off-road mu yapmak, yoksa kimin elindeki şeker daha tatlı onu mu tartışmak?

Gerçi günümüzün otomotiv sektörü çok da başarılı bir konumda değil. Artık birçok marka birleşerek ayakta kalabiliyor. Bugünün en popüler araçları, yarın ufak bir Çin ya da Hindu şirketinin eline geçebilir. Bkz. LR. Ne olacağı belirsiz. Bugünkü gazetelerde Chrysler'ın (doğal olarak Jeep'in) satılacağı haberlerinin yalanlanması ile dolu. LR'nin satılışı da böyle başlamıştı. O nedenle; marka / model tartışmaları bana anlamsız geliyor. Her aracın diğer bir marka / model araca göre avantajları ve dezavantajları var, şüphesiz.

Diğer videoları da seyredeceğim. Önce bir kahve molası. Görüşmek üzere.

sizle daha önce bir mesajlaşmamış olmuştu yanlış hatırlamıyorsam ,sizinle tanışmışmıydık diye sormuştunuz kısa bir sohbet etmiştik. bende sizinle aynı konularda hemfikirim ve bir mesajımda açıkça dile getirdim bunu belki okumuşsunuzdur.herkes istediği aracı kullanabilir ben asla markacı değilimdir bunuda bir çok yazımda yazdım, bu sitenin esas amacı paylaşım,dostluk,ve dayanışma olmalı ,sohbetler konusunda insanlar birbirlerini kırma noktasına gelebiliyor bu çok keyifli birşey değil, özellikle dışardan konuları merak edip okuyan insanlara bu yazışmalar başkabir gözle bakıldığı zaman hiç hoş gelmiyordur. inanıyorumki sizinle birgün bir yerde karşılaşsak, çok keyifli sohbetler eder hoş vakitler geçiririz, bu sitedeki dostluklar böyle olmalıdır diye düşünüyorum sizde çok iyi bilirsinizki gönül kırmak çok basittir önemli olan dostlukların uzunsüreli olup baki kalmasıdır.

Arkadaşlar amma ciddileşmişsiniz :smiley:

Öncelikle herkesin aracı kendine aslandır . Jeep kullanıcılar jeepten vazgeçemeiyor , LR ci arkadaşlar LR den ve Suzukici arkadaşlarda kendi araçlarından vazgeçemiyor , övünüyor . Bunda da herkes sonuna kadar haklıdır . Sonuçta burda toplanan ve araçlarıyla uğraşan insaların genelinin araçlarıyla özel bağları vardır . Araçlarını severler onunla vakit geçirirler . Sonuçta bir cadde aracından farklı olarak zor yol koşullarında , dağda , ormanda bizi taşıyan uğraşlarımız araçlarımız .

Muhetelif başlıklarda arkadaşlar atışıyor kendi aralarında herkesde takip ediyor . Bu atışmalarda kimsenin kırıldığını , bozulduğunu yada küstüğünü sanmıyorum ki olmamalı da . Zaman zaman sürç-i lisan edilmiş olabilir ama istisna sayabiliriz ... Bunları tatlı atışmalar , güzel sohbetler diye düşünüyorum , zaten işin bu yönünü kavrayamayan insanlar bu güzel ailenin içinde de kalamayacaktır diye düşünüyorum .

Sonuçta gezenbilirdeki herkes doğayı seven , ortak uğraşları ve ilgi alanları bulunan , gerk olduğunda hiçbirşey gözetmeden yardımlaşan insanlar . Bu gibi ufak meselelerin sorun yaratacağını zannetmiyorum .

Not: ateş hocanın geyşasına şey pardon aslanına dokunmayın , gerilmesin ateş hocam :smiley:

Saygılarımla ...
Barış

Videolar için teşekkürler. Bu 5.2 ve 5.9 araçlar gerçekten ilginçler. Yeri gelince yarış pistlerinde yeri gelincede arazide yeri gelincede uzun yolda konforuyla çok başarılı araçlar. Çok keyifli araçlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri