Jimny Ön çekerleri çalışmıyor :((

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaanvarol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,523

kaanvarol

Yeni Üye
Herkeze Merhaba.Geçenlerde 2004 model otomatik vites bir jimny aldım.Geçen gün arazide aracın ön tekerlerinde güç olmadığını farkettim.Araç toprak bir rampada arka tekerden patinaja kaldı,araç o anda ağır 4 çekerdeydi,arkadaşıma gaza basmasını söyledim bende eğilip alttan baktım aracın arazi şanzımanından ön difransiyele giden şaftı dönüyordu fakat ön tekerlerde hiç faaliyet yoktu.Bende aracı dün suzuki servisine götürdüm orda aracı lifte kaldırdılar ,aracı çalıştırıp 4 çekere aldılar arka tekerler dönmesine rağmen önlerde hiç hareket yoktu ön difransiyele giren bir boruya kompresör ile hava bastılar ve bir anda ön tekerlerde dönmeye başladı.Bende arazi araçlarına yabancı olduğumdan ustanın dediğinden anladığım kadarı ile ön difransiyel hava basıncı ile devreye giriyormuş.Aracı incelemeleri gerektiğini söylediler ama ben servisde fazla masraflı olur düşüncesiyle orda elletmedim ama şimdi nerde baktıracağımıda bilemiyorum.Bursa'da bu arızada bana yardımcı olacak bir yer bilen veya tavsiyesi,fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim...

Etiketler

Ynt: Jimny Ön çekerleri çalışmıyor :((

Öncelikle geçmiş olsun.Real'in hemen yanında Sermet Otomotiv Mehmet Usta var.Yardımcı olacaktır.

Aracın ön difrensiyeldeki otomatik porya kilitlerini devreye sokan havalı mekanizması bozulmuş.Bende bir daha bu dertler ile uğraşmamak için manuel porya kilidi takmak istiyorum.Bir tane 2.el selectro marka buldum ama benim aracıma uyarmı bilemedim.Bilenler varsa ,veya başkaönerisi olan varsa sevinirim...

Bu arada MEhmet ustaya gittim o sağolsun yardımcı oldu bana.

atakan.' Alıntı:
Suzuki Vitara 1.6 ve V6 modellerine uyumlu ön arka difransiyelleri kilitli kilitsiz ve kapalı istavroz kutulu. Akisleri ve HUB'ları da mevcud. Elimde çok fazla var uygun fiyata perakende satılık
ATAKAN ERTEN 0536 590 07 07

Adres: İKİTELLİ ORG. SAN. BÖL. ATATÜRK OTO SAN SİT. 8. SOK. NO:209-210 KÜÇÜKÇEKMECE İSTANBUL 0212 485 1 111 ERTEN JEEP CENTER

atakan@gezenbilir.net
Bir görüşün faydası olabilir.

Abi verdiğin numarayı aradım onda yokmuş oda bir numara verdi onuda aradım ondada yokmuş :(

Sn Kaanvarol, telefon numarasını vereceğim Tar Oto'ya 1 Nisan günü manuel poyra kilitleri gelecek.Fiyatıda 300 TL.

0216 5746993

Bahsettiğiniz mekanizma kolay bozulacak türden değil, işin hup veya aks'larla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum zira serviste ön difransiyel diyaframına hava basmışlar 4x4 çalışmış o halde hup veya aks arızası yok
yapmanız gereken hava basılırken gördüğünüz hortum'un tıkalı olmadığını kontrol edin, yerindende çıkmış olabilir, tıkalı değil ise hortuma hava veren komprosör'ü kontrol edin, komprosör'de sorun yok ise difransiyelin içindeki diyafram kaçırıyor demektir, araç sürekli 4x2 kullanılırsa diyafram keçeleri sertleşir ve bozulur diyaframın resmini koyuyorum, inşallah hortum komprosörden çıkmıştır.[attachment=1]

diyafram.jpg

Sanırım dediğiniz gibi diffransiyel içindeki diyafram bozuk çünkü akü altında bu boruların çıtkığı mekanizma var ordan diffransiyele giden boruyu söktük aracı 4 çekere aldık boru emiş yaptı ama difransiyel içinden iletemedi hublara o yüzden sizin dediğiniz gibi diyafram bozuk anladığım kadarıyla.Peki ben bu diyaframı tamir ettrmeden manuel hub takdığımda bu sorun ortadan kalkarmı ,ben çünkü temelden çözmek istiyorum sorunu bildiğim kadarıyla manuel hub'lar çok daha dayanıklıymış.

Metin bey ,Tarkan bey ile görüştüm önümüzdeki hafta elimde olcak dedi o zamana kadar bir çözüm bulamazsam ondan alıcam herhalde :smiley:

Sorun kalkar ama bana göre konforda kalkar, hup'lar bozuk değil ise niye değiştireceksinizki, değiştirin diyaframı, diyaframda kolay bozulacak bir sey değil ara sıra 4x4'de kullanmak yeterli, sürekli 4x2'de kullanılırsa bozuluyor nihayetinde o bir 4x4 arasırada olsa doğsına uygun kullanmak lazım,

gerçi benim jimny 2 çekerden çok 4 çeker kullanılmıştır çünkü ciddi anlamda offroad için hazırlanmış bir araç.Ben onu en iyisi bir ustaya götüreyim bir baksınlar diyaframa :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR