Jımny'e 30x9.5/15 Federal Lastik Takmak ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,919

volkan_

Ana Kamp
Yer
KOCAELİ
Arkadaşlar 2006 model jımny marka aracıma Federal marka 30 /9,5/15 ölçülerinde lastik takmam için aracımı ne kadar yükseltmem gerekiyor ? Teşekkürler

2797_buyuk.jpg

Etiketler
Ynt: Jımny'e 30x9.5/15 Federal Lastik Takmak ?

Jimny ye bu ebadı takabilmeniz için en az 7 cm yükseltme şarttır.bu da 3 inç yükseltme kiti takmanız şarttır anlamına geliyor. Daha küçük ebat olan 235 75 R15 takılırsa get ile 5 cm lik yükseltme yetebilirdi.

30x9.50 15 ölçüsü 235-75-15 e tekabbul ediyor aynı yani

volkan_' Alıntı:
bunu nasıl hesaplıyorsunuz? teşekkürler

bende bilmiyorum fakat lastiklerimin üzerinde 30x9.50r15 ve 235-75-15 yazıyor . aynı oldugunnu ordan biliyorum

bunu nasıl hesaplıyorsunuz?
bu tip hesapları formulüne göre hesaplamak biraz bilgi gerektiriyor biraz da zor ,size zahmetsiz kolay yolu göstereyim. aşagıdaki linki tıklayın türkce olsun derseniz googleden türkceyede dönüyor

http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp

abicim adam 30/9,5/15 YENİ FEDERAL lastik taktı araba hoş gözüküyor http://www.sahibinden.com/acil_satilik_offroad_icin_mukemmel_jimny_vincli_takas_olur-27WQQaXQQ11938717WQQpXQQdisplayitem bu sitede ayrıca araba satılık

slm arkadaslar ben yeni bir jmny kullanıcısıyım aracımdan cok memnunum ama eski bi lastikçi olmama rağmen uygun ebatta bit türlü karar veremiyorum aklımdan geçen ebat 205 75 15 kumhonun kl serisi lastigi hem sehirde hemde belli bir seviyeye kadar off road kullanıma uygun dişleri var sizler ne dersiniz aracım 2007 model

erg123' Alıntı:
abicim adam 30/9,5/15 YENİ FEDERAL lastik taktı araba hoş gözüküyor http://www.sahibinden.com/acil_satilik_offroad_icin_mukemmel_jimny_vincli_takas_olur-27WQQaXQQ11938717WQQpXQQdisplayitem bu sitede ayrıca araba satılık
acaba jımıde bu lastiklerle cekiş nasıl 16 jlx te bıle bir miktar güç kaybı oluyor. ::smiley:

slm lar senin aracında kaç ebet lastik takılı 205 75 15 lerle çekişten kaybetmem ama yakışım braz artar tahminimce

edirne22' Alıntı:
Selam lar senin aracında kaç ebet lastik takılı 205 75 15 lerle çekişten kaybetmem ama yakışım braz artar tahminimce
benim aracımda 235-75-15 lastik takılı ve güç kaybı yaşanıyor. federal mt serisi

235 75 15 bayagı ağır bi lastik çekiste güç kaybetmen cok normal ben karar verdim 205 75 15 takıcam jimny ye hem 2cm filan araç yükselir hemde yakısımda pek değişen bişey olmaz bu arada jimny lerin debriyaj baskıları kaç klometrede değişiyo ve kaça değişiyo bilgisi olan varmı teşekkürler

3' yükseltmeniz lazım. benim önerim 4 amortisör ve 4 yay ile yükseltmeniz olacaktır ben uzun süredir kullanıyorum memnunum.

ayrıca baskı balata set :

NKK Balata (Samurai)
Valeo baskı (Samurai)
Suzuki bilya (Jimny)

Parçaları Baskı balata toplamı 100 lira civarı bilya ise orjinal olduğu için 70 küsür olması lazım ortalama 170 civarı...

yosunbusra' Alıntı:
3' yükseltmeniz lazım. benim önerim 4 amortisör ve 4 yay ile yükseltmeniz olacaktır ben uzun süredir kullanıyorum memnunum.

ayrıca baskı balata set :

NKK Balata (Samurai)
Valeo baskı (Samurai)
Suzuki bilya (Jimny)

Parçaları Baskı balata toplamı 100 lira civarı bilya ise orjinal olduğu için 70 küsür olması lazım ortalama 170 civarı...

Cevabınız için teşekkürler. Bu şekilde yükseltmenin maliyeti ne olur.?

fiyat konusunda şuanda net bir bilgi veremem ancak ustama yönlendirebilirim sizi maslak atatürk aos 2.kısım 21.sok 713 numara nesimi aygün 0535 971 85 82

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.