Kafa (Feneri değil) Kamerası :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan XtrmPrgrmmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,204

XtrmPrgrmmr

Yürür de yürürüm...
Yer
İzmir
Web
xtrmprgrmmr.blogspot.com
Merhaba,

Gecen zamanlarda takıldı aklıma. Eğer aktivitelerim sırasında sabit bir kameram olsaydı;

_İnsanlarla kendi gördüklerimi daha paylaşırdım.
_Tavsiye ettiğim insanlara aktivitemi daha kolay tanıtırdım.
_İnsanları aktiviteler konusunda heyecanlandırırken daha az uğraşırdım. :smiley:

Bunu yapmış olan vardır büyük ihtimalle diye siz tecrübeli büyüklerime ve arkadaşlarıma sormak istedim.

İki sorum var:
_Siz de varsa veya görmüşseniz, nereden edinebilirim
_Eğer yapılmamışsa, nasıl yapabiliriz? (Beyin fırtınası)

Anlaşılmadıysa, sistem şöyle çalışacak. Aktivite başlangıcında makineyi mümkünse kafama koyuyorum. (Aşağıda düşümdeki kamera sisteminin fenerle yapılmış, hepinizin bildiği tepe kamerası formatı var. Orada fener yerine kamera koyabilirsiniz, hayal etmek için.) Tuşuna basıyorum. Öğle molasında duruyorum. Pil ve hafıza değişimi. Sonrasında 2. etap yürüyüş.

Aklıma 3 sorun takılıyor:
_Ağırlık/Büyüklük (Fiyat/Performans bakarak ne kadar hafif/küçük bir kamera bulabiliriz?)
_Enerji (Basit bir Doğa Yürüyüşü için en azından 3-4 saatlik ve değiştirilebilir bir pil bulmak gerekecek)
_Hafıza (Ortalama büyüklükte bir film kaydı yaptığımızda 3-4 saatlik bir filmi kaydedecek bir malzeme (SD Kart/mDVD/vb.))
(Yağmurda kullanmayı hiç düşünmedim, Güneş altında yürüdüğümüzde kameradaki haşlanma hiç hesaplanmadı? ;) ;) )

Amaçlar da şunlar:
_Oryantiring yapmaya çalışıyorum. Bilenler tahmin edebilir ki, yaklaşık 2 saatlik bir antrenman, sporcu gözünden izlenebilirse, çok güzel görüntüler verebilir :smiley:
_Doğa Yürüyüşlerine katılıyorum. 6-7 saatlik bir Doğa Yürüyüşünün tüm tecrübesini burada ve dünyanın her yeriyle rahatça paylaşabiliriz. (Basit bir örnek; tüm dünya ile Türkiye'deki parkurlar ile ilgili resim paylaşımları yapıyoruz. Bunu film olarak da yapabiliriz?)

Ben ne yazıkki edinebilecek şekilde bir örnek bulamadım. Ben karşılaşmamış olabilirim. Eğer edinilebilecek bir yer biliyorsanız veya nasıl yapılabileceği ile ilgili bir fikir katkı yapabilirseniz çok sevinirim.

909.jpg

http://www.adrenalin.com.tr/bigpicture.asp?ProductTypeID=909&CustomImageID=free
(Fener yerine kamera koyarsanız aklımdaki fikri tam canlandırabilirsiniz kafanızda)

Not: Umarım doğru yerde açıyorumdur başlığı.Hatam varsa şimdiden affola...

Etiketler
8980198_0.jpg

ATC2K Kablosuz Kafa Kamerası ( Su Geçirmez ) 200 YTL

Gostiva'da günün ürünü:
ATC2K Kablosuz Kafa Kamerası ( Su Geçirmez )
ATC2K Kamera ile yaşadığınız maceraları kolayca kaydedebilirsiniz. Bisiklet sürerken, sörf yaparken, su altında dalış yaparken, araba sürerken ve ya koşarken hareketlerinizi ATC2K Kamera ile kaydetmek artık çok kolay.
Ağırlık : 225 gr
Video : 640 x 480 VGA

Microsoft’un “giyilebilen” kamerası

20080417085515.jpg

Microsoft’un yeni kamerası her anınızı kaydetmenize olanak tanıyor. Peki kamera nereye takılıyor?
Hayatımızı görüntüye almak artık iyice trendleşmiş durumda. Gün geçmiyor ki yeni teknolojik altyapısıyla karşımıza birbirinden farklı kamera ve fotoğraf makineleri gelmesin. Günümüz cep telefonları bile artık normal bir kameranın opsiyonunu yerine getirir hale geldiler.

Microsoft, bu bağlamda yeni bir teknolojinin üzerinde çalışıyor son günlerde. Wearable camera technology (giyilebilir kamera teknolojisi)üzerinde çalışan Microsoft, kamera pazarına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

455$ gibi bir fiyata sahip olan yeni kafa kamerası UKP300, bugünlerde İngiliz polisi tarafından insanların hareketlerini en iyi ve kolay şekilde gözetlemek ve kayıt altına almak için kullanılıyor.

Kamera, güç ve kablo aksesuarlarıyla beraber geliyor. Böylelikle kameranın kayıt altına aldığı görüntüler, farklı aygıtlarla da izlenebiliyor. Video ve audio girişleri olan hemen her kaydediciyle bağlantı sorunsuz şekilde sağlanabiliyor.

©

Üyelerimzden Emre Tok'un ekipman Listesinde Yer Alana Br Kask Kamerası Mevcut. Kendısıde Bisklet Turlarının Bir Cogundan Bu Kamerayla Cekim yapmış Bir Arkadaşımız.

Kendisyle İrtibat letşme Gecerek Gerekl Blgler Alabilrsniz

Gezenbilir Üye Adı : nikto
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=302

Kşsel Bisiklet Stesi
www.geziyorum.net

Kullandığı Kamera
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/campaign/06/sportscam/sportscam.jsp

Kablosuz Kask Kamerası

TonyHawks.gif

Motosiklet üzerinde giderken bir çoğumuz kayıt yapmak ister. Fakat kamerayı sabitlemek, kameranın kabloları vs çoğu zaman problem olur.
İşte bu sorunları ortadan kaldıran kablosuz, ister kaskınıza, ister kolunuz, istersenizde bacağınıza bağlayıp kayıt yapabileceğiniz kameralar eminiz bu ihtiyacınıza cevap verecektir.
Bu kameralar kolay kullanım ve kablosuz çekim arayanlar için geliştirilmiş. Ama DVD kalitesinde görüntü arayanlar şanslarına küssünler.
Görüntü kalitesinin video klibi için tıklayın...

Tony Hawk's Kablosuz Kask Kamerası

TonyHawks.gif

Kaykay efsanesi Tony Hawk'ın desteklediği tek kamera. Bu hafif kamera, tek dokunuşla video ve ses kaydına başlıyor. Bu kamera, kaskınıza yada kolunuza takmanızı sağlayan bir aparatla beraber geliyor.

Kameranın yanında gelen yazılımla, videolarınıza animasyonlar,grafikler,müzik ve daha fazlasını ekleybilirsiniz. Buna ek olarakta kameranın üzerinde nereyi çektiğinizi anlamanızı sağlayan bir lazer mevcut.

Fiyatına gelince, bu kameraya sahip olmanın bedeli ise 160.87 Avro.

ATC-1000 Action Camera

Extreme motosiklet tutkunları, kasklarına, bacaklarına yada bisikletlerine taktıkları bu şok korumalı ve su geçirmez ATC-1000 kamerayla dağdan motosikletleriyle inerken kayıt yapabilirler.

Bununda fiyatı, 190.13 Avro

KENDİN YAP: Kask Kamera Yuvası

helmetkapak.jpg

Kim istemez spor yaparken yaşanılan heyecan dolu anları kameraya kaydetmeyi? Bu amaçla geliştirilen kask kameralarında uygulanan teknolojiler artık iyiden iyiye gelişti ve çok başarılı sonuçlar alınmaya başlandı. Ancak belirli bir seviyenin üzerinde görüntü kalitesi arzu edildiğinde, kaliteli kask kamerası fiyatları henüz herkesin ulaşabileceği seviyelerde bulunmuyor.

Sahip olduğunuz sıradan fotoğraf makineleri ve kameraları kask kamerası olarak kullanmayı istemez miydiniz? Cevabınız evet'se öncelikle sağlam bir kamera yuvasını kaskınızın üzerine monte etmeniz gerekiyor.

İşte kendi kask kamera yuvamızı hazırlamanın püf noktaları.

helmet1.jpg

Gerekli olanlar, bir kaç vida, eski bir şişe kapağı, yeri çizmemeleri için kullanılan mobilya altlığı, maket bıçağı, bir ince uçlu pense ve bir kaykay - paten ya da BMX kaskı.

helmet2.jpg

Önce kaskın üzerine bir delik açarak, yumuşak mobilya altlığını kask içerisinde vidayı karşılayacak yuvarlak plakaya tutturuyoruz.

helmet3.jpg

Daha sonra kaskın içerisinde yer alan koruma pedini çıkararak, bu hazırladığımız parçayı kaskın içerisine yerleştiriyoruz.

helmet4.jpg

Kaskın üst tarafında vida desteğinin karşılını içerisindeki parça ile denkleştirerek birbirlerine vidalıyoruz.

helmet5.jpg

Kullanacağınız vidanın kameranızın altında yer alan tripod yuvasına uygun boyutta olmasına özen göstermelisiniz. Şişe kapağını da vidanın üzerine taktığınızda, kamera yuvanız neredeyse hazır hale gelmiş oluyor.

helmet6.jpg

İşte fotoğraf makinemizi taktık bile...

helmet7.jpg

Kask içi koruma pedini yerine yeniden koymayı unutmayın...

helmet8.jpg

İşte kameramız...

helmet9.jpg

Ve bir video kamera uygulaması...

Ne dersiniz oldukça sağlam gözüküyor öyle değil mi?..

Alıntı : http://www.egoaktif.com/tr/article.asp?ID=385

Bilgi bombardımanı bu olsa gerek :smiley: Resmen bilgiye doydum

Yardıma çok teşekkürler... Umarım en azından birilerinin daha yapmasına vesile olur...

Aradığım şeyin isimlendirmesini yapamamakmış en büyük sorun. Umarım yakında video da paylaşmaya başlarım...

Görüşmek üzere

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Bilgi bombardımanı bu olsa gerek :smiley: Resmen bilgiye doydum

Yardıma çok teşekkürler... Umarım en azından birilerinin daha yapmasına vesile olur...

Aradığım şeyin isimlendirmesini yapamamakmış en büyük sorun. Umarım yakında video da paylaşmaya başlarım...

Görüşmek üzere

Rica Ederim. Bu Forum Asıl Amaçıda Bu Zaten. Umarım Bilgler İşinize Yarar

Ynt: Kafa (Feneri değil) Kamerası :smiley:

Erdem'im ,
Ulaş Hocamızı bilgiye doyurmuşsun gerçekten.

Teşekkürler.

Erdem döktürmüşsün gene ;)

Beğeniniz İcin Ben Teşekkür Ederim.

Ama Şu Tipe Baksanıza İki Saat Güldüm ;D ;D ;D
helmet9.jpg

valla aradığım ekipman buymuş da farkında değilim ama çzünürlükleri çokdüşük değil mi bunların biraz daha iisi yok mu acaba?

Merhaba öncelikle herkese. Bu siteyi bu konu sayesinde buldum :smiley: Bayadır araştırıyordum bende bu tarz bir kamerayı ve galiba en iyisi http://www.goprocamera.com/ buradakiler gerçekten. Türkiyede satılan çoğu kameranın görüntülerini izleme şansımız yok ama bunun çekimi oldukça kaliteli gördüğüm kadarıyla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.