<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)</b><br />
<br />
Merhaba dostum,<br />
<br />
Önce kendimi tanıtayım. <br />
17 yaşındayım. Diğer verdiğin linki inceledim hemen hemen düşüncelerimiz aynı yolda. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıp hayatı boşa geçirmektense 1 yıl yaşar dünyaya doyar ölürüm budur felsefem.<br />
Bunun için ne yapıyorum? <br />
- Okulu birkaç sene önce bıraktım. Kendi eğitimimi engellediği için. Eğitimin bize dayatılan değil, bizim keşfederek öğrendiklerimiz olduğunu düşüyorum.<br />
- Yaklaşık 3 senedir gerek malzeme bilgisi gerek bushcraft bilgisi açısından kendimi geliştirmeye çalıştım.<br />
- Bir işe girdim yaklaşık 1 sene çalıştım bu yaşta aldığım maaş 600 TL.<br />
- Salı günü istifa ediyorum. <br />
- Malzemelerimi almaya başladım, bilgi toplamaya devam ettim.<br />
- Fiziksel açıdan doğa bana cömert davrandığı için bir zorluk yok. Ayrıyeten hergün işe yürüyerek gider gelirim. <br />
- Yaklaşık ( kendi isteğime bağlı) 2.5 - 3 sene sürecek bir Türkiye turuna çıkıyorum. ( Ağustos )<br />
Henüz ailene açmadın belki konuyu, veya çevrenden bir kaç kişi dışında hiç kimseye.<br />
Alacağın tepkilere hazır ol. Kimsenin cesaret edemeyeceği şeyi yapacaksın. Parayı koklayan insanın, izini süreceği yol değil bu istediğin yol.<br />
Ergenlik diyecekler, heves diyecekler. Filmlerden özendi diyecekler. Son günlerde o kadar korkacaksın ki kendini yatağına uzanmış tavanı seyrediyor olacaksın. Ve soracaksın.<br />
Ben kimim? Hangi taraftayım?<br />
Kitaplardan,filmlerden gördükleriyle cahil cesareti bir işe kalkışan mı yoksa, ruhu sıradanlık tozuyla kaplı ben, bu tozu silkip atan mı?<br />
Hangi taraftayım? Dikte edilmiş yaşamın, okulun, işin, evliliğin, paranın,malın mülkün uşağı olmuş yaşamın mı, hayalini kurduğum yaşamın mı?<br />
Yaşamında seni okadar alıştırmışlardır ki çalışmaya, birşeyler yapmaya, başı boş durduğunda suçlu hissedersin. Geri dönemeye kalkarsın. Ama sakın yapma.<br />
Acı çekeceksin, umutsuzluğa düşeceksin, korkacaksın, yalnız hissedeceksin. <br />
Sana bunları anlatmam malzemeden önce psikolojik açıdan bunları bir düşünmen. Çünkü ruhun buna hazır değilse, yapamazsın, milyonların olsa da kaliteli malzemen olsa da hem doğa buna izin vermez hem beynin. <br />
Çıkarsın yola, bir haftaya dönersin. Tüm yaşamını etkiler sonra, tiksinti duyduğun yaşama geri döner berbat duruma düşersin.<br />
Her neyse malzeme konusunda bir çok sayfa biliyorum. <br />
bjkmst03@gmail.com a mail atarsan, her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Facebook'um vb. diğer sosyal ağlarım yok üzgünüm.</div>