herkes listenin biraz abartı olduğunu düşünmüş sanırım ama ilk kampınız ve özellikle benim gibi normalde 2 dilim ekmek yiyip kendini doğanın kollarına atınca 2 somunu yiyebilen insanlardansanız bu kadar temkinli olmanız anlaşılabilir
lakin ben doğayı biraz daha hissetmek için bu kadar eşya götürmemenizi tavsiye ederim, mesela limon sıkıcağına neden ihtiyacınız olsun? açıkçası ben evde bile kullanmıyorum
kesme tahtasına? (tamam bunu evde kullanıyorum
ama yanınızda o kadar tabak çanak varken ne gerek var? ) yada mangal kömürüne? yanlış anlamayın ama hiçbir zaman kampa kömür götürülmesine anlam veremedim
kömür zaten odunun karbonlaşmış hali değil mi? e doğa = odun değil mi? geri kalan şeyler genellikle gıda ve/veya nispeten gerekli şeyler denebilir ama
benim naçizane tavsiyelerimi isterseniz eşyaları biraz azaltın, ha gidip kütüğü tabak olarak kullanın yada çakmağı bırakın magnezyum çubuğuyla ateş yakın gibi ekstrem durumlardan söz etmiyorum ( normal bi çakmak işinizi görür rüzgarda da yanabilen modellerden olması gerekmez bence
) kesme tahtası yerine götürdüğünüz tabakları, kürdan yerine ucunu sivrilttiğiniz ince bi dalı kullanabilirsiniz böylesi hem kamp denen olaya insanların neden bu kadar bağlandığını anlamanıza yardımcı olacaktır hemde sizi eşyaların keşmekeşinden kurtaracaktır,
İyi tespit
Ufak bi not düşeyim istedim, benim gördüğüm kadarıyla ülkemizde çizilmiş teflon kanser yapıyora geldi durum, teflon tencere/tavayı 360 dereceye kadar ısıtmazsanız sorun olucağını sanmıyorum
Video: https://www.youtube.com/watch?v=7dPQJSE2new