Ben tulumumu hemen hemen her şartta kullanıyorum. Genellikle Marmara bölgesinde,Trakya civarında kamp yapıyorum. Geceleri ister istemez serin oluyor. Nereye ve hangi şartta gitsem dahi tulumumu yanıma alıyorum. Kullanmasam dahi mat üzerine koyuyorum alttan gelen soğuğu kesiyor. (Ege kıyılarındaki kampta bu şekilde yaptım) Önceki yorumlardada bahsedilmiş. Uyku tulumun yoksa kolay kolay soğuktan korunamazsın. Gel gelelim hava sıcak ise ister kullanma, ister fermuarı açık yat, ister altına ser.
Bunlar hep tercih meselesi. Kişiye göre farklılık gösterir. Herkesin konfor seviyesi farklı. Ben üşümeyi pek göze almadığımdan 5-10 derecelerde gayet sıcak tutacak bir tulum tercih ettim.
İnce televizyon battaniyesi olarak geçen battaniyelerde yardımcı olabilir. Soğukta ısınmak için takviye olarak kullanabilirsiniz. Veya serin havalarda pike tarzı malzeme ile geçiştirebilirsin.
Özetle anlatmak istediğim şu bütçeniz çok sağlam ise her şarta göre malzemeni alır her kampta uygun malzeme ile gidebilirsin. Ha benim o kadar bütçem yok dersen dediğim gibi bir bakış açısıyla malzeme alabilirsiniz.