Survival bıçak olarak seçeceğiniz bıçakta ucunun türü, bıçak et kalınlığı, kırılganlığı, bilenebilirliği, kısmi tıtrtıklı kesici yüzeyi v.b. isteklerinize karar verirseniz nokta atış yapabilirsiniz.
Tool için ise kullanım amacı ve zorluğuna göre leathermandan surge gibi extra size olan modelini ya da wave gibi full size modelini seçebilirsiniz. Wave ideal ise değişik bıçak ağızları ve hafifletilmiş metal yapısıyla charge modellerinden birisini seçebilirsiniz. Değiştirilebilen bıçakları sayesinde, yedeğini bulma konusunu da halledebilirseniz, sakınmadan hırpalayabilirsiniz bıçaklarını.
Survival forumlarda sog, victorinox, gerber ve lm kullanım testlerinde kolaylığı ve ergonomisi ile lm ve gerber öne çıkıyor. Lm biraz daha önce bence. Victorinox tool olarak çok büyük ve bana cazip gelimiyor açıkcası. Onun yerine charge tti ya da gerber flick taşıdığığım için dövüneceğimi sanmıyorum.
Tool konusunda yukarıda söylediklerim ağır işçiler olsa da kampta xe6 nın yeterli olacağını düşünüyorum. Bit setleri olmaması ve sabit bıçakları sorun değilse kampta ve günlük taşımada da memnun kalınacak bir alet.
Tool seçmek sorun değil de, seçtikten sonra "istediğim bu değilmiş, baya büyük ve ağırmış, şu özelliği olmasa da olurmuş" dedirtmeyecek bişey olsa daha iyi. Misal supertool 200 kesinlikle bana göre değilmiş