şöför kabini yaşam alanına dahil olursa alkovenli olarak değerlendiriliyor ve bireysel yapmak için izin verilmiyor, yetkili firma yapacak deniyor. şöför kabini ayrı olursa kasa üzerine yapılacak yaşam alanını yük olarak taşımak mümkün görünüyor. ancak, maalesef ülkemizde kanun ve yönetmelikler uygulayan veya denetleyen görevlinin o anki ruh haline göre yorumlamasına açık bir şekilde yuvarlak cümlelerle hazırlandığı için ters tepme olasılığı yüksek. farklı bir araç olarak tescil ettirip kullanmak Allah korusun kaza olursa başımızı çok ağırtabilir, buna itiraz edip hiç bir şey olmaz ben senelerdir kamyonet ruhsatıyla geziyorum vb. şeyler diyenler olacaktır zamanında çernobil felaketinden sonra tarım bakanı da bakın ben içiyorum bir şey olmuyor diye kameralar önünde çay içip konuşma yapmıştı şu an karadeniz ve trakya da kanser vakalarının ne kadar arttığı ortada, gerçekler değişmiyor sadece henüz başınıza gelmemiş oluyor. benim anladığım, ya birimiz kendini feda edip böyle bir dönüşüme başlayıp başına gelenleri ve sonucu paylaşacak ya da para biriktirip hazır alacağız. üçüncü ihtimal en kabullenmesi zor olsa da vazgeçip eldekilerle yetinmek.