<div class="bbWrapper"><b>Ynt: tecrübesizlere yardım </b><br />
<br />
Merhaba "abdüll"<br />
Türkiye'de ne yazık ki deniz kayağı konusunda tek spor kulübü Bodeka'dır. www.bodeka.org<br />
Ne yazık ki diyorum çünkü güzelim denizlerimizin tadını doya doya çıkaramıyoruz. <br />
Bodeka İstanbul Paşabahçe'de faaliyet gösteren bir kulüp ve ben de üyesiyim.<br />
Her ay temel eğitimlerimiz oluyor ya da zaman zaman ileri seviye eğitimler düzenliyoruz.<br />
Web sayfamıza bakacak olursan daha önce yaptığımız günübirlik ya da kamplı turlarımıza dair bilgiler var. <br />
<br />
Kıyı ve akıntıyla ilgili sorulara gelecek olursak, kıyılarda tehlikeli derecede akıntı yoktur. Fakat açıklarda rüzgar ve akıntı şartları farklı olacaktır.<br />
Bizler sürekli akıntının bol olduğu İstanbul Boğazı'nda kürek çekiyoruz ve de sürekli fırsat buldukça kendimizi geliştirecek çalışmalar yapıyoruz.<br />
Bu yüzden hava şartları çok çetin olmadığı sürece bizim için çok problem olmuyor. Geçen yılki turumuzda Assos'tan direkt Ayvalık Cunda'ya geçtik, yaklaşık 25 kmlik bir açık geçiş. <br />
Burada dikkati çekmek istediğim bir nokta var. Hem bu şekilde bir gezinin yapılabilir olduğunu hem de gözünüzü fazla korkutmadan gerekli tedbirleri almanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. <br />
<br />
Mesela ne tip bir kano ya da kayak kullanacaksınız?<br />
Ekip arkadaşınızın tecrübesi ne kadar?<br />
Denizin ortasında diyelim ki düştünüz tekrar kayağa binebiliyor musunuz?<br />
Bunun için gerekli ekipmanlarınız var mı? Örnek kaliteli bir kürek ve kesinlikle yedek kürek, can yeleği, kuru çantalar<br />
Hava durumunu nasıl takip edeceksiniz?<br />
Kayağınızı tipine göre ihtiyacınız olacak diğer malzemeler, serpinti eteği, pompa var mı?<br />
<br />
Bu sorularla kafanızı karıştırdığımın farkındayım, eğer bu sorulara yanıt veremiyorsanız etkinliğinizi planlayamazsınız.<br />
<br />
Geriye nerede kamp kurabiliriz sorusu inanın ki en kolay yanıtlanacak olan soru, Ege'nin askeri bölgeler haricindeki heryeri kampa müsait.<br />
Performans olarak da çok fazla güç kuvvet sahibi olmanız gerekmez, kendi çapınızda bir gezi yapabilirsiniz.<br />
Fakat deniz ve kayak tecrübesi hiç yoksa konuşulacak konular var demektir.<br />
<br />
Eğer temel eğitim gibi konuları düşünürseniz Bodeka'nın eğitimlerine katılabilirsiniz. Temel eğitim sonrası hemen Ege'ye çıkabilecek tecrübeyi vaadetmiyoruz, ama en azından bir başlangıç olabilir.<br />
<br />
Ya da şunu da hatırlatayım, Kaş ve MArmaris'te ticari olarak kiralama ve tur yaptıran şirketler var. İlk önce oraya gidip bir iki günlük ya da haftalık turlara katılabilirsiniz. <br />
<br />
Umarım herşey gönlünüzce olur ve hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.<br />
görüşmek üzere</div>