Kapıdağ Yarımadası Gezimiz; Perihan - Celal Yalçın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,445
Ynt: Kapıdağ Yarımadası Gezimiz; Perihan - Celal Yalçın

Ömer bey; Erdek'de görüşemesekte güzel ülkemizin başka bir köşesinde görüşmeyi ümit ediyoruz.

Etiketler

Cavit bey; Aynı sizin yayınladığınız haritadaki gibi tur yaptık. Dağlık bölgedeki MANASTIR vadisine kış ve yollar çamur olduğu için gidemedik. Ocaklar ve Narlı kalabalık her ihtiyacınızı temin edebilirsiniz. İlhanlar,Doğanlar,Turan,Ormanlı,Ballıpınar,Çayağzı daha sakin bakkalı olan köyler. Köylerin hepsinde rahatlıkla kalabildik. Balıkcı 'lardan balık da alınabilir. Köylerin dışındaki koylarda gruplarla kalınabilir.Hatta bazı koylarda çeşme dahi var. Karşıyaka çok kalabalık binalar sıkış tepiş oldğu için doğallığını kaybetmiiş Çayağzı da liman denizi kapattığı için biz hoşlanmadık. Tatlısu ve Aşağıyapıcı sahili güze.
Sayın; Çöl Kartalı
Bana göre Karşıyaka ve Çayağzı hariç her yerde zevkle kalınabilir. Grup olursa her koydada kalınır. Bazı koylarda çeşme dahi var. Diğer fotoğrafları da yayınlayacağım.
Hakan bey;
Göndermiş olduğun fotoğraflara teşekkürler. cllyalcin@hotmail.com bana da gnderirsen sevinirim .Kızınız İrem' e de selamlar.

Celal Hocam, ben yarımadanın kuzeyini bilmiyorum; diğer bölümlerini gezdim. Kuzeyini sindire sindire dolaşmak istediğim için, sıkıştırmadım gezilerime. 3-5 gün civarında bir süre ayırmalıyım diye düşünüyorum, biraz tadını rahatça alabilme adına...

Cavid Sezen

Ocakları sevdim...Şirin bir yer...

Arada hafta sonu kaçamakları yapmayı düşünüyoruz...(Yakın olması nedeniyle)

Narlı hepten ufak, pek bir esprisi de yok... Diğer yerler zaten sadece yazın hareketli, kışın bomboş...

Tercihim Ocaklar, plase Erdek... :D

Lakin 7-8 günlük bir süre ayarlayabilecek olsam, tercihim Kapıdağ yarımadası dolanmak yerine Ayvalık-Seferihisar aksı olurdu...

Marmaranın grisi yerine Ege nin lacivertini görmek bile,bünyeye ilaç gibi geliyor... ;)

taiga' Alıntı:
Ocakları sevdim...Şirin bir yer...

Ocaklar'ın doğası gibi, insanı da güzel; ben de çok seviyorum.
Kapıdağ'ı dolanmak, baharlarda ya da yazın daha uygun; kış mevsiminde ııhh! Kışın ben Bandırma'yı da sevmem; düdüklü kent!...
Kış mevsiminde, 7-8 günlük bir dinlence ve gezi için Ege ya da Akdeniz kıyıları tartışılmaz.
Haldun, paralar tekme atıyor olmalı!... :D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Ocaklar'ın doğası gibi, insanı da güzel; ben de çok seviyorum.
Kapıdağ'ı dolanmak, baharlarda ya da yazın daha uygun; kış mevsiminde ııhh! Kışın ben Bandırma'yı da sevmem; düdüklü kent!...
Kış mevsiminde, 7-8 günlük bir dinlence ve gezi için Ege ya da Akdeniz kıyıları tartışılmaz.
Haldun, paralar tekme atıyor olmalı!... :D

Cavid Sezen

Oğlanı bir benzincinin kızıyla nişanlayayım diye arayıştayım abi... ;D

Ocaklarda daha market isimlerini görünce, dedim burası ayrı bir dünya... ;)

Karavancılıkta uzun boylu olmanın getireceği çok önemli bazı avantajlar da yok değil. Sürücü tarafından uzanıp yolcu koltuğunun altını karıştırmak ve hatta diğer tarafın kapısını açmak da buna dahil ;D ;D

[attachment=1]

PIC_0646.jpg

İnşallah güzel ülkemizin güzel bir köşesinde buluşmak umudu ile saygılar .CELAL bey

Celal Abi güzel fotoğraflar için ben de teşekkür ederim. Selamını İrem'e akşam iletirim. Resimlerin aslı evdeki bilgisayarda akşam hepsini sana gönderirim. Perihan Abla'ya selamlarımı söyle. İnşallah en yakın zamanda yine bir kampta buluşmak dileğiyle.... Pis yedili oynarız :smiley:))

Arkadaşlar, elbette kış döneminde Erdek de dahil olmak üzere çok sakin hele Akdeniz ve Ege ile kıyas hiç olmaz. Ben Kapıdağı Yarımadasını görmek isteyen, sessizlik ,doğa arayanlar,yürüyüş,deniz,huzur,fundalık 'tan hoşlananlara önerdim.
Hakan,görüşmek üzere selamlar.

Celal Bey,

Paylaşımınız için teşekkürler..
Ömrümün kırk yıl gibi azımsanmıyacak bir bölümünü Marmara çevresinde geçirmiş olsam da; Ege ve Akdeniz tercihimiz olmuştur, hep..Yıllık izinlerimizde, güneye iniyor olmamız, arkadaşlarımız arasında; ''burada deniz yok,naapıcaksınız...'' benzeri esprilere neden olmuştur. :D :D

Bunun yanısıra, güzel yurdumuzun her köşesi gezilmeye, görülmeye değerdir.
Selamlar..

Ülker&Yavuz

Elbette Ege kıyaslanmaz. Ancak Ege'de yıllarımızı geçirdik ,Kapıdağ yarımadasını ilk defa geziyoruz.Hava bozunca bazen güneye geçsemiydik diye de düşünmüyor değiliz hani.

ülker&Yavuz çifti ;
Aynı düşüncedeyiz, bakarsın birgün Ege'de karşılaşırız.

Kapıdağı yarımadası gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.Sanırım Büyükova'da kalmıştık.
BÜYÜKOVA FOTOĞRAFLARI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri