Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alikurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,127

alikurt

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Merhaba,
5 arkadaş araç kiralayarak Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Kosova gezisi planlıyoruz. Rotamız sırasıyla Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Struga, Ohri, Elbasan, Tiran, Kotor, Budva, Prizren, Priştina, Üsküp olacak.
Herşeyi ayarladık ancak Karadağ Budva'dan bir sonraki noktamız Kosova Prizren'e karayolundan gidiş konusunda endişelerimiz var.

1- Karayolu haritalarında en iyi yol E-65 ve E-80 karayolunu kullanarak Budva, Podgorica, Mojkovac, Berane, Rozaje, Mitrovice, Prishtine, Prizren görünüyor. Ancak hem yol çok uzuyor hem de Rozaje'den Mitrovice'ye geçmek için 20 km bir mesafe için Sırbistan'a girip çıkmak gerekiyor. Bu yolu tercih etmek zorunda kalırsak 20 km'lik bir transit geçiş için Sırbistan'a giriş çıkışta bir sorun yaşar mıyız? Vize sorulur mu?

2- Çok daha kısa görünen bir diğer rota ise Budva, Podgorica, Matesevo, Andrijevica, Pec, Prizren. Andrijevica'dan Pec'e giderken Karadağ - Kosova sınırını geçmek gerekiyor. Haritalarda ve Google Earth'de oldukça kötü durumda görünüyor. Bu yol aktif bir yol mudur? Bu yol üzerinden Karadağ - Kosova sınır geçişi var mıdır?

Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Sevgiler.
 

Etiketler
Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

2 yol tercihiniz olabilir...
Sırbitsn vize istiyor ve 20 km de olsa problem cıkartıyorlar verme ihtimalleri de olsa cok zor ihtimal.Ben rozaje den hareketle beş ve priştina üsküp yolunu kullandıydım

kosovadan arabanızla girerken(biz türkiyeden kendi arabamızla gittiydik)50€ arac giiş parası alıyorlar.Karşılaştıgınızda süpriz olmasın

Bizim yol güzergahım daha farklıydı bazı yoları bilmeme ragmen bazı yoları bilmiyorum bizi tiran-padgorica-(bu yol arnavutluk sınırına kadar kötü,karadağ topraklarına girdikten sonra muhtesem)
padgorica-budva(inanılmaz manzarası olan bir yol,karadagdaki tüm yolların asfaltı ve aydıntılması cok guseldi cok virajlı olmasına ragmen )
budva-kotor özellikle budva yaz doneminde gidilmesi gerekn anlatılamayacakj guzellıkle bir tatil beldesi.
biz ordan dubrovnik-mostar-saryabosna-belgrad-novi pazar yapıp rozaje yeulaştık.Rozaje den de bahsettiğim gibi beş(bu yolda cok gusel) beşten priştina(bu yol berbattı yol calısması var di buyukl ihtimalle hala devam ediyor)
pirştina-üsküp(bu yol da tek şerit gidiş geliş olması ve tırların olması nedeniyle dikkat gerektiren ama sure konusunda bilgiveremiyeceğim bir yol yolculuğum burda bittiği için ancak bu kadar yol bilgisi verebilecğim
 

Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

Mustafa bey, İlginize çok teşekkür ederim. Güzergahımızın büyük kısmı hakkında bilgi vermişsiniz. Yarın sabah yola çıkıyoruz. Bilgilerinizin faydası olacağından eminim.
Tekrar teşekkürler.
 

Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

yine vaktin varsa hızlı bir şekilde guzergahını yaz bana ben sana karsılacsabilecğim olumlıu ve olıumszu durumları yazayım netteyim haritadan bakar soylerim
 

Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

güzergahla ilgili son kararım şu şekilde oldu;
Üsküp (konaklama), Kalkandelen, Gostivar, Ohri (konaklama), Manastır, Struga, Tiran, İşkodra, Podgorica, Budva (konaklama), Kotor. Bu noktadan sonra geri dönüyoruz. Karadağ'dan doğrudan Kosova'ya geçmek yerine tekrar Arnavutluğa dönerek Podgorica, İşkodra, Puke, Kukes ve buradan sınırı geçip doğrudan Prizren (konaklama). Prizren, Priştina ve Üsküp'e dönüş.
Bu 4 ülkeyi kapsayan bir karayolları haritası aldım. İncelediğimde Budva'dan Prizren'e Arnavutluk üzerinden geçmek daha kısa görünüyor. Google Earth'e yüklenmiş fotoğraflara baktığımda yollar da daha düzgün göründü.
Ama yerinde görmek gibisi olmaz. Haritalara aldanarak çok defa yollarda kalmışlığım vardır.
Teşekkürler.
 



Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

çok önemli bir başlık olduğunu düşünüyorum. 3 gündür aramama rağmen sağlıklı bir bilgi bulamıyorum bende.
Karadağ'dan kosova ya geçiş güzergahı hakkında bilgisi olan varsa, rota olarak geçilen şehirler ile birlikte paylaşabilir mi acaba. Ne harita ne başka bir bilgi bulmaıyorum bende...
 

Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

Merhaba,
Ben bu seyahati yaptım. Haritalarda Karadağ'dan Kosova Pec şehrine geçiyor gibi görünen yol, gerçekte geçiş imkanı olmayan bir yol. En uygun yol Arnavutluk üzerinden Kosova'ya geçmek. Benim güzergahım Budva, Podgorica, İşkodra, Puke, Kukes ve buradan sınırı geçip Prizren şeklinde idi. Karadağ'da yollar fena değil. Bol miktarda tünelle dağlık arazide yolları olabildiğince düzleştirmişler. Ancak Arnavutluk için durum pek iç açıcı değil. İşkodra'dan Kosova sınırına kadar aşırı virajlı ve yer yer bozuk yüksek dağ yolları var. Benim için epey yorucu bir sürüş olmuştu. Kosova'ya girişte ise, Nato ve AB geliştirme projeleri kapsamında yapılmış çok güzel bir otoban sizi karşılıyor. Prizren'e varıp sokaklarda insanlarla Türkçe anlaşmaya başlayınca eve gelmiş gibi yorgunluğunuzu unutursunuz.
Keyifli bir seyahat dilerim.
 

Ynt: Karadağ'dan Kosova'ya karayolu ile geçiş hakkında yardım?

İkinci söz ettiğiniz yol aktif bir yoldur.....Ben bu yolu tersinden geçtim. Prizren'den Budva'ya gittim. Yolun özellikle Kosova bölümü dağlık ve virajlı.... Büyük çimento tırları ve tomruk taşıyan tırlar var. Ama yavaş giderseniz sorun yok. Çünkü doğası çok güzel... Kososova, Avrupa'da geçerli olan yeşil sigortanın yanında ek bir sigorta daha istiyor. 15 günlük sigortaya sanırım 20 Euro ödemiştim. İkincisi Karadağ da çevre pulu için sanırım 10 Euro istiyor. Her ikisini de sınır geçişlerinde satın alabilirsiniz. Amanr Karadğ ve Kosova'da yavaş ve dikkatli gidin. Her iki ülkede de kötü otomobil kullanıyorlar. Yanınızda navigasyon cihazı bulundurursanız, yo bulmada çok sorun yaşamazsınız. Gerçi navigasyonlara Kosova ve Makedonya'da çok da güvenmeyin. Navigasyon'un verdiği rotayı ayrıca haritadan ve tabelalardan kontrol ederseniz iyi olur.