Karamürsel-Eregli-Başkiraz Kar etabı 29 0cak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,039

mdr

Zirve
Yer
Yalova
Bu etabı aslında geçen haftalarda geçecektik..

2 arkadaşımızla beraber bundan 15 gün önce benim araçla önceden bir keşif gezisi yaptık..Kar o zaman normaldi..

Her nedense şartlar oluşmadı demekki..bu etaba kimseler ilgi göstermedi..yada zor etap diye gelmek istemedi..

Bizde hafta içerisinde ..onca kişi ile yazışmamıza..katılacagız denilmesine ragmen son anda cumartesi günü kimsecikler kalmadı..

Herkes "abi..çok kar yagdı..o etap geçilmez..." dediler...

İstanbuldan arkadaşım Ersan bey ve 2 arkadaşı ile ben ve Haluk gitmeye karar verdik.En kötüsü..ya geri dönerdik..yada araçları orada bırakırdık..Bundan ötesi var mıydı :D :D :D

Etiketler
Ynt: Karamürsel-Eregli-Başkiraz Kar etabı 29 0cak

..

Pazar sabahı saat 09.15 gibi Eregli petrolde buluştuk.Ford Ranger ile Ersan bey,Yıldırım bey ve Demir bey geldiler.

Haluk zaten Ereglili idi.İyi bir mekanik ustası idi.Offroada gönül vermiş birisi idi..Şu an araba arayışında bir ustamızdı..

Sabah kahvelerimizi içerken durum degerlendirmesi yaptık..En yüksek yerde yani inişten önceki zirvede kar çok olabilirdi.Duruma göre

bakacak karar verecektik.Her iki aracımızda MT lastikler,vinçler kürek v.s tamamdı.Ögle yemegini de Başkirazda yiyecektik. ;D ;D ;D

(sonradan bunun ne kadar yanlış bir karar oldugu anlaşılacaktı)..Çıktık yola..

Ereglide petrolden sonraki cami yanından yukarıya çıkmaya başladık.Sünni babaya dogru yaklaşırken yokuş yukarı çıkmaya ugraşan bir araca rastgeldik..

Fiat Fiorino çaresizlikten kıvranırken bulduk.Kendilerini çekmeyi teklif ettik...Sünni baba yakınlarına kadar çektik..Kısa bir mola verdik

orada..

Başkiraz (8).JPG

Eregli,Başkiraz (49).jpg

..

Haluk buralı idi..Muhtar rastgeldi bize.Nereye gidecegimizi sordu.

"Bu havada gitmeyin..çok kar var..sıkıntı yaşarsınız .."dedi.. gidecektik...

Yol buralarda kar makinası ile açılmış..ama üzerine kar yagıyordu hafiften..

Başkiraz (15).jpg

Başkiraz (16).jpg

Başkiraz (17).jpg

Başkiraz (18).jpg

HmdTkmn' Alıntı:
Yine Boş Geçmemişsiniz :smiley:
Ellerinize sağlık resimler hoş :smiley: Devamını bekliyoruz. :smiley:

Hamdicigim teşekkürler...

Bu mevsimi belki 10-15 gün sonra arayacagız..Degerlendirmemek... bence "yazık "olurdu. ;D

..

Yavaş yavaş yol bitti..Yani yol belli belirsiz olmaya başladı..Ne çukur.ne egim..sadece kenar agaçlar ,çalılar yolu belirliyordu.

En az 10 gündür buralardan kimseciklerin geçmedigi belli idi..İlk "geri dönsek mi " bakışları atılmaya başladı.. :D

Eregli,Başkiraz (40).jpg

Eregli,Başkiraz (7).jpg

Başkiraz (6).JPG

Eregli,Başkiraz (29).jpg

Eregli,Başkiraz (30).jpg

..

Dogdugum yerde (Mersin-Tarsus) genelde Toros dagları harici hiç kar olmaz..

Yani Şehirde-kasabada çocuklugumuzdan itibaren üzerimize kar yagdıgı enderdir.

Ne zaman ögrencilik hayatımız başladı,İstanbul-Ankara ..kar yagdırdık üzerimize yani.. :D

Onun içindir ki..bir özlem vardır kara karşı..seviyorum kendilerini... ;)

..

Yoldaki kar gittikçe artıyordu.Zemin yumuşak oldugu için ilk sorunu yaşamaya başladık.

Yollardaki yagmurdan açılan büyük yarıklardan kaçmak için sola yada saga vurunca..daha çok karla karşı karşıya kalıyorduk.

İlk kürekleme ve vinçlemeler başladı.. ;D

Başkiraz (22).JPG

Başkiraz (19).JPG

Eregli,Başkiraz (16).jpg

Eregli,Başkiraz (26).jpg

...

İlk "artık dönelim " lerde hissettirilmeye başlandı... :D :D

Başkiraz (2).JPG

Başkiraz (3).JPG

Başkiraz (4).JPG

Başkiraz (5).JPG

Ersan beyin Ford Ranger kamyonet-pikap olmasından arka hafif geliyordu.Zıplatıyordu.

Lastikler de dişler de azdi.Önden gidip 20-30 metre yol açıp aynı izden Ford geliyordu.Yokuş yukarıda çaresiz kalıyordu.

Geri dönüp çekmek icap ediyordu..Böyle böyle..ilerliyorduk.İlk başlarda yorgunluk olmadıgı için idare ediyorduk..ama yorulmalar

başlayınca molalar başladı.. Artık "dönelim ya..boşuna riske girmeyelim" sesli söylenmeye başladı.. ;D ;D

..

Bir ara önde yol açma için tek başına ..arayı bayagı açmışım..Belki 1 km...

kar hızla yagmaya devam ediyordu..Zirveye en yakın yerdeymişim..Kar en yogun burada idi ve taban zemin de lanet bir halde

idi..Saplandım... Ugraştım...ıııhh olmadı..Vinçleyecektim kendimi.

Telsizle aramama ragmen bizimkilere ulaşamadım..Bu arada telefon çekmiyordu zaten ..son çare 3 el ateş... ;D ;D ;D ettim..

Belki bundan belkide onların benim açtıgım yoldan bana yaklaşmaları dolayısı ile telsiz sinyali geldi.irtibat kurduk.

Başkiraz (33).jpg

Başkiraz (34).jpg

Başkiraz (35).jpg

Başkiraz (36).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR