Karavan ile Kış Kampı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nejat ural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,001

nejat ural

Kamp II
Yer
istanbul
GEÇEN SENELERDE BU ZAMANLARDA NELER YAPARDINIZ ?

Yada ;
Bu sene KIŞ KAMPLARINI NERELERDE YAPACAKSINIZ ?

Bu başlık altında, gidemesekte... göremesekte, hayalini kurmakla yetinsek bile , neler yapabileceğimizi tartışalım diyorum.
Tabii ki öncelik GİTMEK - YOLDA OLMAK !.

Bu başlığın altında, Kültür gezileri - Doğa - Göl - Nehir - deniz kıyısında belki Balık avı odaklı -Orman - Dağ - - Kayak Gezilerini paylaşalım derim.

İlk Örnek ve öneri benden:

KIŞIN ESENCELİ BİR BAŞKA GÜZEL !.
PICT0105.jpg

PICT0099.jpg

PICT0090.jpg

Etiketler
Ynt: Karavan ile Kış Kampı?

Nejat bey,
Öncelikle böyle bir başlık açtığınız için size teşekkür ederim. Kış kampları kampçı ve karavancıların tereddütle yaklaştığı bir kavramdır.
Kış ve hatta ''kar'' kampları günümüzde ulaşabilecek teknik malzemeler göz önüne alındığında aslında hiç de imkansız olmayan ve hatta birlikte getireceği doyumlar göz önüne alındığında bahar-yaz kamplarından öte farklı heyecanlara imkan tanıyan güzel bir olgudur.
Elbette gönül ister ki, herkesin donanımlı, izolasyonlu, ısıtma sistemli karavanları (ya da ekstrem koşullarda ekstrem çekiş özellikli araçları) olsun... Ama üyelerimizin ve bizleri sempatiyle izleyen katılımcı olan ya da olmayan kampçı-karavancı dostlarımızın gerçeklikleri doğrultusunda herkesin aynı imkanlara sahip olmadığı gerçeğini kabullenmek durumundayız.
Bu durum bizi kış ve kar kampı olgusundan uzaklaştırır mı? Bence uzaklaştırmaz. Elbette hazırlıksız ve donanımsız olarak böyle bir girişime kalkışmak hayati bir yanlış olur. Ama eldeki imkanlar çerçevesinde bazı organizasyonlar da yapılabilir gibi geliyor. Isıtma sistemimiz yoksa izolasyonumuz, izolasyonumuz yoksa (uygun standartlarda) uyku tulumlarımız, karavanımız yoksa şartlara uygun bir çadırımız ve giysilerimiz olabilir. İlle de karavanımız, vebastomuz ve her türlü lüksümüz olması gerekmiyor. Kış kampımızı Kartepe'nin ya da Uludağ'ın zirvesinde yapmamız, uygun yere ulaşmak için 4X4 araçlarımız olması da gerekmiyor. Ne yalan söyleyeyim, kafama uygun arkadaşlarla kar-kış kampı yapabilmek yıllardır hayalimdedir. Ben henüz karavancı değilim, dışarıda kar yağarken webastomu açıp yağan karın keyfini sıkıntısızca çıkarayım... Ya da dağcı değilim, bilmemne markalı kaz tüyü tulumumu bilmemne marka çadırımın içinde açabileyim... İsterseniz bu başlık altında ortalama katılımcı arkadaşlar için ortalama gidilebilecek yerler ve iklim koşullarını (tabi kış koşullarında) tartışalım ve (gönül ister ki) kar kampı yapabilelim?..

Cem bey merhaba (ve diğer arkadaşlar)

Yorumlarınıza katılıyorum.
Evet !.
Full donanımlı bir araçla elbette çok iyi olur.
Ancak hayat biraz da macera değil mi.
Açıkçası bizlerin ilk Delmece yaylasına giderken arabanın kara saplanıp uzunca bir yolu yürüyerek tek kat çadırlarımızı kurduğumuz - soğukatan köpeklerimizi ayak altımıza alarak ısındığımız ve yanan ateşin karşısında göğsümüzü ısıtırken, donan sırtımızı döner kebap gibi çevire çevire ateş karşısında titrediğimiz günler çok uzak değil.

Evet !.
Ben de 2.ci el bir vebasto sonrası güç bela aldım yenisini.
Ancak Jel ısıtıcılar - cep sobaları 2 kat battaniye hatta ateş karşısında bile bunlar çok daha keyidfle yapılabilir.
Emin olun full donanımlı bir karavancı belki, de aynı zevki alamaz.
önemli olan gittiğiniz yer olduğu kadar kimlerle olduğunuz...
gerisi detay.

Ben derim ki, birlikte bir yerlerden başlandı zaten. Geçen hafta ki Terkos kampıyla.
en azından imece yapılır - destek olur , eksik malzemeli dostlara kol kanat gerilir.
Yada, elektrik olan bir yere gidilir, alt tarafı 25 liralık bir ısıtıcı ile gayet te sıcak saatler yaşanabilir.

Mesela yılbaşı !.
3 gün ???
bir topik açsak mı acaba ?
ne dersiniz ?

::smiley:

Haftalar geçiyor.
Kışın tadını çıkarmak ve önerileriniz için Topiği canlandırmak istedim.

Kartepe ....
Eski adıyla keltepe !.
Önümüzdeki hafta o taraflara gitmeyi düşünüyorum.
Aranızda giden var mı ?
tamam Otellerin olduğu yer ok.
peki yol ?
konaklanacak yer ?
düz bir alan var mı mesela ?
elektrik olmasa da olur, gidelim diyen çıkar mı ?

nejat ural' Alıntı:
Haftalar geçiyor.
Kışın tadını çıkarmak ve önerileriniz için Topiği canlandırmak istedim.

Kartepe ....
Eski adıyla keltepe !.
Önümüzdeki hafta o taraflara gitmeyi düşünüyorum.
Aranızda giden var mı ?
tamam Otellerin olduğu yer ok.
peki yol ?
konaklanacak yer ?
düz bir alan var mı mesela ?
elektrik olmasa da olur, gidelim diyen çıkar mı ?
2006 yılında gitmiştim. Otopark olarak kullanılan bir düzlük vardı. Kış döneminde yer varmıdır bilmiyorum. ??? ::smiley:
[attachment=1]

HPIM2173a.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler