Karavanda Boy Sınırı Varmı? 9m Üzeri Tse Onayı Veriliyormu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ali Ekber Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 345

Ali Ekber

Yeni Üye
Üstatlar selamlar. Benimde otobüs karavan yapma planım var o403 yada man fortuna (tam zamanlı yaşayacağım) düşünüyorum ancak geçenlerde bir yerde artık devletin 9m üzeri motokaravana onay vermediği şeklinde birşey okudum net bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi, TSE den 9m üzeri araçlar geçmiyormu artık. uygun araçlar denk geldi ama bu sebeple alıp işe başlayamıyorum... teşekkürler..

Üstatlar selamlar. Benimde otobüs karavan yapma planım var o403 yada man fortuna (tam zamanlı yaşayacağım) düşünüyorum ancak geçenlerde bir yerde artık devletin 9m üzeri motokaravana onay vermediği şeklinde birşey okudum net bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi, TSE den 9m üzeri araçlar geçmiyormu artık. uygun araçlar denk geldi ama bu sebeple alıp işe başlayamıyorum... teşekkürler..
Merhaba, okuduğunuz bilgiyi link vererek paylaşırsanız konu daha net anlaşılabilir.
Karayolunda seyrüseferine izin verilen her taşıt "Motorlu Karavan(SA) olarak kullanılabilir.
M1 sınıfı motorlu karavanlar B sınıfı ehliyetle kullanılır, dolayısıyla kullandığınız aracın sınıfına göre uygun ehliyete sahip olmanız istenecektir.
Satın alınacak aracın muayenesinin yapılmış olmasına dikkat edin.
Çekme belgeli alınacak aracın trafiğe çıkışı için muayeneden geçmesi gerekir, satıcıya göre sorunsuz diye pazarlanan aracın teknik olarak muayeneden geçmesine engel teşkil eden kusuru olabilir ve bu onarım astarı yüzünden pahalıya mal olabilir.
Kısaca kulaktan dolma bilgilerle sakın yola çıkmayın.
Ruhsatı alın notere gidip aracın devrinde ve trafiğe çıkışında bir engel varmı sorun,
Trafik tescile gidin proje onayı sonrası bu araç karavan olarak tescil edilirmi sorun.
Taşıtlar vergi dairesine gidin ruhsatı gösterin ve aracın dönüşüm sonrası ne gibi ödemeler çıkacak sorun.
Herşey netleştikten sonra satın alın.
Aracı kim projelendirecekse muayene ve tescilini de aynı firma yapması işi kolaylaştırır.
Kısaca projeciyi ve muameleciyi de önceden netleştirin.
Yağ,un,şeker,tencere,kepçe,su ve ocak bir araya getirildikten sonra helvayı kavurmaya başla derim

Merhaba, okuduğunuz bilgiyi link vererek paylaşırsanız konu daha net anlaşılabilir.
Karayolunda seyrüseferine izin verilen her taşıt "Motorlu Karavan(SA) olarak kullanılabilir.
M1 sınıfı motorlu karavanlar B sınıfı ehliyetle kullanılır, dolayısıyla kullandığınız aracın sınıfına göre uygun ehliyete sahip olmanız istenecektir.
Satın alınacak aracın muayenesinin yapılmış olmasına dikkat edin.
Çekme belgeli alınacak aracın trafiğe çıkışı için muayeneden geçmesi gerekir, satıcıya göre sorunsuz diye pazarlanan aracın teknik olarak muayeneden geçmesine engel teşkil eden kusuru olabilir ve bu onarım astarı yüzünden pahalıya mal olabilir.
Kısaca kulaktan dolma bilgilerle sakın yola çıkmayın.
Ruhsatı alın notere gidip aracın devrinde ve trafiğe çıkışında bir engel varmı sorun,
Trafik tescile gidin proje onayı sonrası bu araç karavan olarak tescil edilirmi sorun.
Taşıtlar vergi dairesine gidin ruhsatı gösterin ve aracın dönüşüm sonrası ne gibi ödemeler çıkacak sorun.
Herşey netleştikten sonra satın alın.
Aracı kim projelendirecekse muayene ve tescilini de aynı firma yapması işi kolaylaştırır.
Kısaca projeciyi ve muameleciyi de önceden netleştirin.
Yağ,un,şeker,tencere,kepçe,su ve ocak bir araya getirildikten sonra helvayı kavurmaya başla derim
Teşekkürler;
12m otobüs karavan satış ilanı olan birisi altına not olarak yazmış, devlet artık 9m üzeri karavan dönüşümüne onay vermiyor diye, bende bulabildiğim her bilgiye baktım böyle bir kısıtlama olduğunu görmedim ama bizde olmayan şeyler oluyor o yüzden işin içinde olanlara sorayım dedim. bende aracı almadan önce projeciyi bulup anlaşıp onun yönlendirmesi ile yasal kısımlara uyarak yol almayı düşünüyorum. benim kafamdaki yerleşik hayattan tamamen ayrılmak. o yüzden büyük araç istiyorum, beğendiğim lokasyona gidip yer kiralayarak 1-2 sene kalmak sıkıldığım zaman başka bir lokasyona geçmek gibi bir planım var, günübirlik karavanla gezmek gibi bir düşüncem yok. ülkenin her bölgesinde 1-2 sene yaşamayı planlıyorum, kaplumbağa gibi evini yanında taşımak yani benimki. birde ufak boyutlu 100-150km menzilli aracıda sisteme entegre edersem gittiğim bölgeyide rahatça gezebilirim diye düşünüyorum. planımda aracın mümkün olduğunca bağımsız işlemesi var. yüksek kapasite güneş enerjisi batarya sistemi (uzmanlık alanım o kısım kolay) ısıtma soğutma,mutfak tamamen elektrikli(şuanki evimde böyle şebekeyle bağlantım 8 aydır kesik), suyuda havadan kendim üretmeyi planlıyorum hazır böyle cihazlar var ama üretim miktarı az bana göre kendim 100-150 litre üretim yapabilecek bir sistem dizayn edebilirim gibi bakalım. yani dışarı ile tek bağlantı, pis suyun boşaltılması, araç yakıtı, ve yeme içme temini olacak diğer herşeyde kendine yeten bir araç olmalı.. plan böyle bakalım becerebilecekmiyiz.

Antalyada karavan projelerinde tecrübeli projeci tavsiyeleriniz varsa (süreçte yol gösterecek) verirseniz sevinirim.
herşey gönlünüzce olsun...

Karavan tecrübeniz hangi boyutta bilmiyorum fakat amacınızı detaylı yazdığınız için (Ben, keyfim ve kahyası) size Karavanbüs değil, Römork Karavan daha doğru çözüm olabilir.

Sınıfının en büyüklerinden ithal bir römork karavanla başlamanız daha zahmetsiz,ekonomik, konforlu ve efektif olabilir.

Römork karavandan karavanbüse geçiş kolaydır, karavanbüsten farklı bir çözüme geçiş çok daha zordur, en azından maddi olarak kaybınız yüksek olabilir.

Sahibinden'de örnek olarak bu ilanı inceleyebilirsiniz. İlan no 1181470856
Bu ve bunun benzeri karavanların "orjinal" donanımını karavanbüse uyguladığınızda karşınıza çıkacak maliyeti kıyaslamanız kararınızı kolaylaştıracaktır.

Bu tip karavanlara orjinal çadır ekleyerek uzun zamanlı konuşlanacağınız arazide konforlu yaşam alanı da oluşturabilirsiniz.
Rast gitsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR