Üstatlar selamlar. Benimde otobüs karavan yapma planım var o403 yada man fortuna (tam zamanlı yaşayacağım) düşünüyorum ancak geçenlerde bir yerde artık devletin 9m üzeri motokaravana onay vermediği şeklinde birşey okudum net bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi, TSE den 9m üzeri araçlar geçmiyormu artık. uygun araçlar denk geldi ama bu sebeple alıp işe başlayamıyorum... teşekkürler..
Merhaba, okuduğunuz bilgiyi link vererek paylaşırsanız konu daha net anlaşılabilir.
Karayolunda seyrüseferine izin verilen her taşıt "Motorlu Karavan(SA) olarak kullanılabilir.
M1 sınıfı motorlu karavanlar B sınıfı ehliyetle kullanılır, dolayısıyla kullandığınız aracın sınıfına göre uygun ehliyete sahip olmanız istenecektir.
Satın alınacak aracın muayenesinin yapılmış olmasına dikkat edin.
Çekme belgeli alınacak aracın trafiğe çıkışı için muayeneden geçmesi gerekir, satıcıya göre sorunsuz diye pazarlanan aracın teknik olarak muayeneden geçmesine engel teşkil eden kusuru olabilir ve bu onarım astarı yüzünden pahalıya mal olabilir.
Kısaca kulaktan dolma bilgilerle sakın yola çıkmayın.
Ruhsatı alın notere gidip aracın devrinde ve trafiğe çıkışında bir engel varmı sorun,
Trafik tescile gidin proje onayı sonrası bu araç karavan olarak tescil edilirmi sorun.
Taşıtlar vergi dairesine gidin ruhsatı gösterin ve aracın dönüşüm sonrası ne gibi ödemeler çıkacak sorun.
Herşey netleştikten sonra satın alın.
Aracı kim projelendirecekse muayene ve tescilini de aynı firma yapması işi kolaylaştırır.
Kısaca projeciyi ve muameleciyi de önceden netleştirin.
Yağ,un,şeker,tencere,kepçe,su ve ocak bir araya getirildikten sonra helvayı kavurmaya başla derim