Karavanımızı Sonunda Tamamladık

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koray_p Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,119

Etiketler
Cok guzel bir calisma ve sunum tesekkur ederim. Merak ettiğim şey : aracınız normalde 2+1 kişilik. Siz arkaya 2 emniyet kemerli koltuk koymussunuz. Yani 3+1 olmus. Bu sekilde tescil edebildinizmi? Yada nasil edebildiniz? 4+1 de olabiliyormu mesela?
 


Açık otoparkta bu kalitede bir iş yapabilmek büyük başarı. Eşinizi ve sizi tebrik ederim.
 




gerçekten çok güzel bi çalışma olmuş emeğinize sağlık bana kalırsa 2 li koltuğu hiç atmasaydınız daha iyi olabilirdi eğer eşiniz ve siz içinse bu karavan sadece
 



Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Karavan 1+1 şekilde ruhsatlandırılacak. Arkadaki koltuğun kemerlerini TSE kontrolü ve TUV muayenesinden önce söktüm. Her sene muayene sırasında sökeceğim.

Fiamma F65S tentemizi de taktık. Tavandaki pimlere takılacak olan montaj ayakları, tavandan tente tarafına su akmasını engelleyen sünger conta, ayakları yere sabitleme çubukları gibi parçalar kutudan çıkıyor.

İyice karavana benzemeye başladı











 

İlk defa karavan yaptığım için dolapların boyutlarını denemem gerekliydi. Basit bir şekilde kartonlarla şablon halinde tasarladım. Ölçüler hemen hemen ortaya çıktı.





Ancak sonuçtan emin olmak için 3D halini görmek istiyordum. Sketchup programını kurcalayarak öğrendim. Tam 3 ay boyunca ölçü alıp çizim yaptım. Bildiğiniz gibi 1 cm bile çok önemli. Bu yüzden kullanım / yerleşim planı aynı kalacak şekilde değişik dizaynlar yaptım.






Temiz su deposunun davlumbaza uyan şeklini gösteren bir fotoğraf buldum.

 



Remis sinekliğin denemesini yaptım.



Kontrol panelinin hazırlıkları.



Tente altı haricinde ekstra bir aydınlatma ekledim.


Ön hekinin ampullerinin 10W olduğunu görünce toplamda 40W harcamak yerine 3W 'lık ledlerde değiştirdim.



 

Kapı üstünden yağmur sularının damlamasını önlemek için bir kanal yapıştırdım. Bu profili Türkiye 'de bulamadığımdan yurtdışından aldım. Biraz pahalı gibi ama işe yarayınca "olsun artık" dedim.


Tüm ahşapların ölçülerini çıkarıp sipariş verdim. Toplu halde aşağıdaki gibi duruyor. Parçaları gruplandırmak için salonu işgal ettim. Lütfen evde denemeyiniz.



 

Kayar kapının deri kaplamasını da bitirip penceresini taktım.






Hele şükür mobilya montajına başladım. Dolap üstü ve altlarına led şeritler koydum.








Tezgahımız da yerini aldı.

 


Truma Combi 4 CP Plus montaja hazırlanıyor.

Kullandığım kablolar silikon kaplamalı ve yanmazdır. Kablo kesitlerini amper ve mesafeye göre seçtim. Toplamda 600 metreyi geçti.

Design Tools linkinde basit ve güzel bir kablo seçici var. Yalnız uzunluk olarak hem pozitif hem de negatif kablonun toplam uzunluğunu yazmalısınız.