Sistemde Fiamm marka 100ah 'lik 3 adet AGM akü var. Güneş panelleri ise 3x150 watt. Kontrol için CBE PC220 tercih ettim. Akü şarj durumları, su tankları seviyeleri, hidrofor ve aydınlatma kontrolleri gibi birçok fonksiyona sahip. Ayrıca bir tane de ampermetre ilave ettim.
Truma Combi yerine takıldı. Bir kısım menfezler ve hava hortumları bağlandı.
Tezgah duvarlarına alüminyum laminat kaplama yaptım. Tezgah üstü dolap montajlandı, alt aydınlatma yapıldı. Duvara 12v, 220v priz ve aydınlatma anahtarı monte edildi.
Buzdolabı kapağını dolap kapaklarıyla aynı desenle kapladım. Diğer taraf üst dolap kapakları takıldı. Ocak ve lavabonun yerini alıştırdım ve monte ettim.
Çok güzel işçilik, olmuş, elinize sağlık. Yanlız merak ettiğim iki husus var;
1) arka bölümdeki yatak kısmı uzunlamasına iki ayrı yatak şeklinde mi olacak, yoksa klasik olarak enlemesine iki kişilik yatak şeklinde mi olacak?
2) Tuvalet kısmında lavabo ve duş olacak mı? O bölümün ölçüleri nedir?
Çok güzel işçilik, olmuş, elinize sağlık. Yanlız merak ettiğim iki husus var;
1) arka bölümdeki yatak kısmı uzunlamasına iki ayrı yatak şeklinde mi olacak, yoksa klasik olarak enlemesine iki kişilik yatak şeklinde mi olacak?
2) Tuvalet kısmında lavabo ve duş olacak mı? O bölümün ölçüleri nedir?
Teşekkür ederim. Yakında merak ettiğiniz bölümlerin de fotoğraflarını da yayınlayacağım. Yatak aracın boylamasına olacak. İki ayrı yatak gibi ama arası dolu olacak. Boy 195-190 cm ve eni 187 cm olacak. Sanırım ülkemizde bu tip yerleşimi ilk ben uyguluyorum. Avrupa karavanların bir kısmında bu şekilde.
Gaz devrelerini bakır boru ile yaptım. İşlemesi kolay, kaçak riski az. Sistemde seyir halinde de kullanılabilen Truma marka bir regülatör kullandım. Kaza anında gazı otomatik olarak kesiyor. Manifold sayesinde de istediğiniz bölümün gazını kesebiliyorsunuz.
Şahane olmuş. Detaylı fotoğraflar benim gibi kendi yapmak isteyenler için rehber niteliğinde. Aynı araçtan yapmak isteyenler için sakıncası yoksa sketch up projesini paylaşır mısınız?
Gaz devrelerini bakır boru ile yaptım. İşlemesi kolay, kaçak riski az. Sistemde seyir halinde de kullanılabilen Truma marka bir regülatör kullandım. Kaza anında gazı otomatik olarak kesiyor. Manifold sayesinde de istediğiniz bölümün gazını kesebiliyorsunuz.
Almanya standartında bir gaz tesisatı. Avrupa’da çok karavanda Truma crashsensörlü gasregler yok. Gaz tüpünün olduğu yere sızıntı halinde gazın karavandan dışarıya gitmesi için delik mutlaka koydunuz.
Karavan yapım aşamaları farklı araçlarda birbirine benzerdir de, Atilla Bey'i taklit ettiği izlemine neden kapıldınız acaba? Forumu üye olmadan da yıllarca takip eden birisi olarak Atilla Bey'in bütün konularını da birkaç kere okumuş birisi olarak ben herhangi bir taklit göremedim.
Aslında bireysel olarak karavan yapanlar (bu kısma bir kısım yerli karavan üreticilerini de katabiliriz) gelip bu sayfa da yapılan işleri taklit etse de ortaya hilkat garibesi gibi karavanlar çıkmasa ne güzel olurdu.