karavanını kendi yapmak isteyen bu arkadaşa yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hamzasimsek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,420

hamzasimsek

Yeni Üye
Slm arkadaşlar kendimi tanıtarak başlamak istiyorum;
Adım hamza bursa inegöl'lüyüm mobilya ve dekorasyon öğr. bölümü mezunuyum saldalye firmasında teknik ressam olarak çalışıyorum...
Kendime ait seban 1.6 110 hb polom var.

Hikayem çok eskilere dayanır bakmak incelemek araştırmak üstüne olsun istiyorum artık...

1.Öncelkile moto karavan ve cekme karavan arasında karar vermem gerekiyordu.

Yılda en fazla 2 hafta tatil yapabileceğim
bir minibüsü karavana döndürmek daha masraaflı olacağı için (vergiler, muayene, tatil dişinda kullandığımda yakıt)
hazırda aracım var ve denemek ve kendim bişeyler yapmaktan keyif aldığım için
cekme karavan tercihinde bulunmak istedim bunu tartışalım istiyorum...

2. karavanla nasıl bir tatil panlıyorum
çevremdeki göller manzaralı mekanlara giderek doğa ile baş başa kalmak arkadaşlarımla ve ailemle paylaşmak istiyorum...

3. Nekedar büyüklükte olsun
üç kişinin ayrı ayrı yataklarda rahatca yatabileceği gerektiğinde duş alıp yemek yiyebileceği bir ortam olmalı.

4. havalandırma
çok kez otomobilde minibüste uyudum yaz kış yazı çok sıcak kışı çok soğuk oluyor ve gece nefessiz kalıp terlemek istemiyorum

5. aracımda çeki demiri yok
bu işlemlere nerden başlamalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

6. maliyet
tüm hayallaerimizin başı gibi buda para toplamda yatılabilir bi seviyedeki karavan için 6 bin tl az bir bütcemi olur....

Yeni başlayan biriyim nereye bakmam gerektiğini anlatırsanız çok sevinirim işleyiş yasal sorumluluk, sıtandartlar, maliyetler vs

Şimdiden çok teşekkürler iyi geceler...

Etiketler
Ynt: karavanını kendi yapmak isteyen bu arkadaşa yardım

Hamza arkadaşım hoş gelmişsin sefa getirmişsin,bende karavanını kendi yapanlardanım,ufakta olsa yetinmesini biliyorum,
Üç kişinin rahat yatacağı,banyosu,yemek yiyebileceği ve 750 kg altı bir karavan olurmu bilemiyorum ayrıca terleme sorununuzu nasıl hallederiz bunuda düşünmek lazım

İnsanlar genelde bazı yerlere üye oldukları gibi sorular sormaya başlarlar,ve diğer üyeler bunların kalıcımı yoksa sadece soruyu sorup gidicimi olduklarını bilemediklerinden,çekimser davranılır

Sorularınızın hepsinin cevapları forumda bulunmakta,siz önce forumu bir araştırsanız daha sonra burada Nasıl olur ? sorusunu sorsanız bence daha basit olur..

Sırası ile yanıtlamaya çalışayım.

Yanıt:1.Bütce zayıf,hazır aracınızda var.Kendim yapabilirim diyorsunuz,Buda güzel.Çekme karavanınız olduğunda yakın gezmeler için aracınızda serbest.Tercihinizi doğru yapmışsınız.

Yanıt:2.Gezi proğramı da bütcenize uygun olarak sizin yapmanız gerekir.

Yanıt:3.Çekme karavanlar Toplam ağırlık olarak 750kg ve üstü olarak sınıflandırılmaktadır.
750kg lıklar için Proje,TUV,Ruhsat istenmemektedir.Büyükleri için Proje,TSE onayı,Her yıl TUV muayenesi yaptırmak, Kısaca Ruhsat almanız gerekir.Bunlarda para ile olan veya yapılan işlerdir.
750kg kapasiteli karavanlar da sizin isteğiniz olan;mutfak,yatak,oturma gurubu olması zorunluluğu vardır.2 büyük 2 küçük içinde barınabilir.Bu şartlar ihtiyacıma yetmez dersen iki kişilik basit bir çadır alabilirsin.Tuvalet ihtiyacı için kasetli portatif tuvalet yeterlidir.

Yanıt:4.Tüm karavan üstlerinde havalandırma sistemi vardır,yapılır. Karşılıklı cam açıldığında yeterli havalandırma sağlanır.Küçük 12 voltla çalışan aspiratörün de yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Yanıt:5.Karavan çeki demiri 700/1000 tl arasında değişir.Marka ve modele göredir.Projeli olması gerekir. Ek 1 belgesi doldurularak Tüv de onaylanır(Karavanınız bittikden sonra halledilir) Ruhsata işlenir.

Yanıt:6.Yukardaki sayılan özelliklerde yapılacak (kendiniz yaptığınızda) bir karavan ve çeki demiri dahil olmak üzere (malzemeleri ucuz ve uygun seçmek koşulu ile)6 ila 8000 tl arasında yapabilirsiniz.

Aşağıda resmini gördüğünüz çekme karavanın yapım aşaması yarıya ulaştı.Önümüzdeki hafta yapılanları yeni bir konu başlığında görsellerle anlatacağım.
Başarılar dilerim.

Seyfettin abi merhaba.
ilginiz için arkadaştan önce ben teşekkür edeyim.
birde yaptığınız çekme karavan ile ilgili ölçüler veyatta yararlanabileceğimiz bir döküman var mı acaba?

mountaineer16' Alıntı:
Seyfettin abi merhaba.
ilginiz için arkadaştan önce ben teşekkür edeyim.
birde yaptığınız çekme karavan ile ilgili ölçüler veyatta yararlanabileceğimiz bir döküman var mı acaba?

Önümüzdeki hafta yeni bir konu başlığı altında yapım aşamalarını görselleyeceğim.
Selamlar.

Seyfettin bey çok teşekkür ederim yaklaşık 4-5 aydır bu konudaki araştırmalarım sürüyor çevremdeki arkadaşlara ve imkanlarıma baktığımda malzeme maliyetine üretebileceğim ortaya cıkıyor...

Birçok sayfada birçok konu inceledim okudum takip ediyorum bu sorduklarımın cevapları orada var farkındayım acelilik böyle bişey değilmi zaten bildiğini teyit ettirmekle başlarsın birşeylere

Yusuf bey dediğinizin bende farkındayım sizede teşekkür ederim ama yardım hesaplar üzerine kurulu bir paylaşım olmamalı...
Tabiki binkere cevap vermekten sıkılan arkaadaş al işte burda anlatılmış diyebilir bunuda anlarım yanlız bırakılmak kötü...

Şimdilik tek sorum kaldı cevap verirseniz mutlu olurum...

Ben karavanımı yaptım ceki demirini taktım (içinde yatagı,duşu, mutfagı falan herşeyi) tarttım 600 kg geldi;
Çıktım yola yükledim ne varsa uzun bi tatil hayali var tabi botu tüpü bisikletlerimi erzagımı yolda vergi kontrol veya polis beni durdurup ağırlık kontrolü yaparmı yaptı diyelim 800 kg geldi karavanım sonuçu ne şekilde gelişicek...

Tamam cekilen romork ağırlığı 750 kg geçmiyecek ama bundaki sinir ölçüm şekli nedir bir seferlik tüvden falan belgemi almamız gerekiyor nasıl tespit ediliyor nasıl belgelendiriyoruz...

Çeken araç evrakların da eksiklik yoksa pek sorulmuyor.Ancak genel kontrollara takılmışsan,radara yakalanmışsan bu kontrollar esnasında görevliler, Karavan ağırlığına da bakalım der ve seyyar tartı ile dingil ağırlığında kontrol edebilir.Her taşımanın +% payı vardır.Onu aştığında para cezası alabilirsiniz.Sınırı çok fazla aştığınızda görevli proje onayı ve TUV muayenesi isteyebilir.
Dikkatli olunması gerekir ki tatil zehir olmasın.