Ynt: karavanını kendi yapmak isteyen bu arkadaşa yardım
hamzasimsek' Alıntı:
Slm arkadaşlar kendimi tanıtarak başlamak istiyorum;
Adım hamza bursa inegöl'lüyüm mobilya ve dekorasyon öğr. bölümü mezunuyum saldalye firmasında teknik ressam olarak çalışıyorum...
Kendime ait seban 1.6 110 hb polom var.
1.Öncelkile moto karavan ve cekme karavan arasında karar vermem gerekiyordu.
2. karavanla nasıl bir tatil panlıyorum
3. Nekedar büyüklükte olsun
4. havalandırma
5. aracımda çeki demiri yok
6. maliyet
tüm hayallaerimizin başı gibi buda para toplamda yatılabilir bi seviyedeki karavan için 6 bin tl az bir bütcemi olur....
Yeni başlayan biriyim nereye bakmam gerektiğini anlatırsanız çok sevinirim işleyiş yasal sorumluluk, sıtandartlar, maliyetler vs
Şimdiden çok teşekkürler iyi geceler...
Sırası ile yanıtlamaya çalışayım.
Yanıt:1.Bütce zayıf,hazır aracınızda var.Kendim yapabilirim diyorsunuz,Buda güzel.Çekme karavanınız olduğunda yakın gezmeler için aracınızda serbest.Tercihinizi doğru yapmışsınız.
Yanıt:2.Gezi proğramı da bütcenize uygun olarak sizin yapmanız gerekir.
Yanıt:3.Çekme karavanlar Toplam ağırlık olarak 750kg ve üstü olarak sınıflandırılmaktadır.
750kg lıklar için Proje,TUV,Ruhsat istenmemektedir.Büyükleri için Proje,TSE onayı,Her yıl TUV muayenesi yaptırmak, Kısaca Ruhsat almanız gerekir.Bunlarda para ile olan veya yapılan işlerdir.
750kg kapasiteli karavanlar da sizin isteğiniz olan;mutfak,yatak,oturma gurubu olması zorunluluğu vardır.2 büyük 2 küçük içinde barınabilir.Bu şartlar ihtiyacıma yetmez dersen iki kişilik basit bir çadır alabilirsin.Tuvalet ihtiyacı için kasetli portatif tuvalet yeterlidir.
Yanıt:4.Tüm karavan üstlerinde havalandırma sistemi vardır,yapılır. Karşılıklı cam açıldığında yeterli havalandırma sağlanır.Küçük 12 voltla çalışan aspiratörün de yararlı olacağı düşüncesindeyim.
Yanıt:5.Karavan çeki demiri 700/1000 tl arasında değişir.Marka ve modele göredir.Projeli olması gerekir. Ek 1 belgesi doldurularak Tüv de onaylanır(Karavanınız bittikden sonra halledilir) Ruhsata işlenir.
Yanıt:6.Yukardaki sayılan özelliklerde yapılacak (kendiniz yaptığınızda) bir karavan ve çeki demiri dahil olmak üzere (malzemeleri ucuz ve uygun seçmek koşulu ile)6 ila 8000 tl arasında yapabilirsiniz.
Aşağıda resmini gördüğünüz çekme karavanın yapım aşaması yarıya ulaştı.Önümüzdeki hafta yapılanları yeni bir konu başlığında görsellerle anlatacağım.
Başarılar dilerim.