Karda Ateş Yakma Denememiz: Erzurum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanakbuga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,238

ayhanakbuga

Kamp I
Mesajlar
170
Tepkime Puanı
133
Yaş
44
Yer
Erzurum
Hafta sonumuzun bir gününü de oğlumla birlikte farklı bir şeyler yaparak geçirmek amacıyla çıktık evden. Kafamdaki düşünce yürüyüş, kızakla kayma acıkacak oğlumu doyurmaktı Sağlam giyinmemize ve hazırlıklı olmamıza rağmen o çok üşüdü. Belki hareket etmediği sadece beni izlediği içindi çok üşüme nedeni. Yaş odun yanmıyor bilmeme rağmen denedim ve gerçekten de odunlar yanmadı Konserve balığın yağı ateşe gaz veriyor ama yaş odunları yakmak için yeterli olmuyor... Üşüyünce en güzel manzara bile önemini yitiriyor ve verdikleri için Allaha şükrederek etkinliğimizi tamamlıyoruz.

 

Etiketler

Ateşi yerden yükseltmek gerekiyordur belkide. Bir video gönderiyorum fikir sahibi olabilmemiz için. benimde sizinki gibi bir tecrubem olmuştu. iyi kamplar dilerim.

Video: https://youtu.be/doZnJ_h9Pps
çok teşekkürler katkı için. Ben de takip ediyordum bu adamı... Joe Rabinet, Bushcraft Bear, Survival Lily, TA Outdoors, Far North Bushcraft, Donvongun, mcqbushcraft gibi..
 

Islak odun ateşin yanında kurumadan yanmaz. Büyük kütüklerin içi belki kurudur ama ince dallar tamamen nemlidir. Videodaki çıtır çıtır yanan malzemenin, çekim için evden getirilmiş olması kuvvetle muhtemel.
 

Verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkürler. Çıtır Çıtır yanan huş kabuğunu önceden bulmuştuk, bir de konserve balığın yağı ateşe döküldükçe ateş harlanıyor..

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi