KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herkese merhabalar,
Benim 2006 model Nissan Pathfinder 2.5 dcı arazi aracım var genel olarak arazi performansı başarılı fakat karda hiç kullanmadım rampa çıkarken bir sorun yaşamayacağımdan süphem yok ama karda rampa inerken hangi arazi modunda ve nasıl inmeliyim bilemiyorum bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.
Teşekkürker
otomatik mi manuel mi şanzıman? otomatik ise çok dik ise low 1 veya 2 diye biliyorum ama hiç karda kullanmadım daha bilenler daha iyi cevap verecektir.
Arac 4x2 se hic kipirdamayin derim...araba karda ve buzda acaip kayiyor tabii bunda lastiklerinde etkisi var ...eger arac 4x4 se arabayi low konumunda kandi haline birakarak inmeyi basarabilirsiniz vitesi low1 konumuna getirmeyi unutmayin sakin ...benim aracim 4x4. Dediklerim test edildi denendi bilgilerinize.....
Bu arada bazı otomatik araçlarda low yada 1 dik inişler için yeterince yavaş değil. Bu durumlarda el frenini hafif tutucak ama tekerin dönmesini durdurmayacak dozda çekerek iniş daha güvenli hale getirilebilir.
O zaman fazla dusunmenize gerek yok...arabanin keyfini cikarin ama dediklerimide unutmayin lutfen....araciniz hatiri sayilir bir sekilde hem teknik yonden hemde rahatlik acisindan harika bir aractir .
birde inilen noktanın düz ve risksiz olduğu önemli aşağısı kısmen hızlı inişe uygun ise eğimede bağlı olarak Karda araç, arazi viteslesinde dahi lastikler kayacağından kontrollü iniş için bir vites üstte inmekte fayda var
Arazi vitesini 4LO-Lock konumuna getirin, Vitesi en düşük (L) konuma alın (Tiptronik ise manuel modda 1'e alın), eğer kış sürüş konumu veya yokuş iniş asistanı vb varsa bunu da aktif hale getirin ve frene basmadan inmeye başlayın, araç kayar ise çok hafif gaz vererek aracın yönünü düzeltin ve gazı kesin. HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ, MUTLAKA KAR LASTİĞİ KULLANIN. Varsa zincir kullanın.