Karda İniş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selhum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,412

selhum

Yeni Üye
Herkese merhabalar,
Benim 2006 model Nissan Pathfinder 2.5 dcı arazi aracım var genel olarak arazi performansı başarılı fakat karda hiç kullanmadım rampa çıkarken bir sorun yaşamayacağımdan süphem yok ama karda rampa inerken hangi arazi modunda ve nasıl inmeliyim bilemiyorum bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.
Teşekkürker

Etiketler
Ynt: Karda İniş

otomatik mi manuel mi şanzıman? otomatik ise çok dik ise low 1 veya 2 diye biliyorum ama hiç karda kullanmadım daha bilenler daha iyi cevap verecektir.

Aslında burda temel olarak

Vites-devir-hız üçlemesi ve bu üçlemenin zemine bağlı olarak arasındaki ilişki. ;)

Tek bildiğim olabildiğince frene basmadan inmeye çalışmak, ve ona görede vites seçmek.

Arac 4x2 se hic kipirdamayin derim...araba karda ve buzda acaip kayiyor tabii bunda lastiklerinde etkisi var ...eger arac 4x4 se arabayi low konumunda kandi haline birakarak inmeyi basarabilirsiniz vitesi low1 konumuna getirmeyi unutmayin sakin ...benim aracim 4x4. Dediklerim test edildi denendi bilgilerinize.....

Kartepe'de kayak pistinden inmiştik dımı Bulent abi ;D

Discovery 2 lerin iniş kontrol sistemi bu durumlarda çok iyi is yapıyor test ettik onayladık

Dogrudur kursatim ya :D. Adamlar nasil sasirmislardi... ;D. Kisin bir ara deneriz yine tabii bizi sokarlarsa piste .. ;)

Abi senin dukkandayim asayiş berkemal ;D

Ben çıkmak istiyorum bu sefer ;D

Bu arada bazı otomatik araçlarda low yada 1 dik inişler için yeterince yavaş değil. Bu durumlarda el frenini hafif tutucak ama tekerin dönmesini durdurmayacak dozda çekerek iniş daha güvenli hale getirilebilir.

Eyvallah kursatim sagolasin :D. Evet dediklerine katilirim ama uygulamada acemice hareket etmemek lazim...

O zaman fazla dusunmenize gerek yok...arabanin keyfini cikarin ama dediklerimide unutmayin lutfen....araciniz hatiri sayilir bir sekilde hem teknik yonden hemde rahatlik acisindan harika bir aractir ;).

Tempus' Alıntı:
Tek bildiğim olabildiğince frene basmadan inmeye çalışmak, ve ona görede vites seçmek.
birde inilen noktanın düz ve risksiz olduğu önemli aşağısı kısmen hızlı inişe uygun ise eğimede bağlı olarak Karda araç, arazi viteslesinde dahi lastikler kayacağından kontrollü iniş için bir vites üstte inmekte fayda var

Arazi vitesini 4LO-Lock konumuna getirin, Vitesi en düşük (L) konuma alın (Tiptronik ise manuel modda 1'e alın), eğer kış sürüş konumu veya yokuş iniş asistanı vb varsa bunu da aktif hale getirin ve frene basmadan inmeye başlayın, araç kayar ise çok hafif gaz vererek aracın yönünü düzeltin ve gazı kesin. HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ, MUTLAKA KAR LASTİĞİ KULLANIN. Varsa zincir kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR