Ynt: Karga Sadece Uçan Bir Kuşmu
Daha sonra yemek için gömdüğü meşe palamutlarının yeşermesiyle ormana en büyük yararlılığı olan akıllı bir hayvan kargalar. çirkin ve korkutucu görünselerde bende sevmişimdir hep kendilerini ben ömrü için 80 ila 130 biliyordum bu zeki hayvan için az bir ömür .
türleri : • Avustralya kuzgunu (Corvus coronoides) ,Orman kuzgunu (Corvus tasmanicus) ,Küçük karga (Corvus bennetti) ,Küçük kuzgun (Corvus mellori) ,Torres kargası (Corvus orru) ,Yeni Kaledonya kargası (Corvus moneduloides) ,Uzun gagalı karga (Corvus validus) ,Beyaz gagalı karga (C. woodfordi) ,Bugenvillea kargası (C. meeki) Kahverengi başlı karga (C. fuscicapillus) ,Boz karga (C. tristis) ,Chatham Adaları kuzgunu (C. moriorum) ,Yeni Zelanda kuzgunu (C. antipodum) ,Mariana Adaları kargası (C. kubaryi) ,Hawai kargası (C. hawaiiensis) ,İnce gagalı karga (C. enca) ,Şeritli karga (C. typicus) ,Banggai kargası (C. unicolor) ,Flores kargası (C. florensis) ,Yakalı karga (C. torquatus) ,Dauria kargası, Alaca küçük karga (C. dauuricus) ,Ev kargası (C. splendens) ,Büyük gagalı karga (C. macrorhynchos) ,Çöl kuzgunu (C. ruficollis) Türkiye. ,Yelpaze kuyruklu kuzgun (C. rhipidurus) ,Bayağı karga (C. monedula). Türkiye ,Ekin kargası (C. frugilegus). Türkiye ,Başlıklı karga (C. cornix) ,Leş kargası (C. corone). Türkiye ,Bayağı kuzgun (C. corax). Türkiye ,Amerika kargası (C. brachyrhynchos) ,Chihuahua kuzgunu (C. cryptoleucus) ,Balık kargası (C. ossifragus) ,Kuzeybatı kargası (C. caurinus) Tamaulipas kargası (C. imparatus) ,Meksika kargası (C. sinaloae) ,Jamaika kargası (C. jamaicensis) ,Beyaz boyunlu karga (C. leucognaphalus) ,Palmiye kargası (C. palmarum)
Küba kargası (C. nasicus) ,Kap kargası (C. capensis) ,Alacalı karga (C. albus) ,Somali kargası (C. edithae) ,Kalın gagalı kuzgun (C. crassirostris) Beyaz yakalı kuzgun (C. albicollis)
Küçük karga (Corvus monedula), kargagiller (Corvidae) 33 cm boyunda, açık alanlar, kayalıklar ve kentlerde yaşayan bir kuş türü.
Diğer kargalar gibi "zeki" olarak bilinir. Gövdesi siyah, ensesi gri, gözleri beyazdır. Sesi diğer kargalarınkinden daha tiz ve metaliktir. Kentlerde sıkça görülürler.
Çöl kuzgunu, yaklaşık 52-56 cm uzunluğunda, leş kargası kadar iri olmayan bir türdür. Leş kargasıyla benzer dağılım alanlarına sahiptir ancak, gagası onunki kadar büyük değildir ve kanatlar biraz daha sivridir. Baş ve boğaz, belirgin olarak İngilizce adını aldığı, kahvemsi-siyah, tüylerin geri kalanı metalik mor-siyah, mavi ya da morumsu mavidir. Bu türün gerçekte siyah olan tüyleri sıkı sık solarak tamamiyle kahverengimisi siyaha döner ve kuş tüy dökme zamanında tamamen kahverengi olarak görülür. Ayaklar, bacaklar ve gaga siyah renktedir
Leş kargası (Corvus corone), kargagiller (Corvidae) familyasından, batı Avrupa ve doğu Asya'da yaşayan bir kuş türüdür.
Bayağı kuzgun, karakarga veya kelağ (Farsça: کلاغ) (Corvus corax), kargagiller (Corvidae) familyasından Corvus cinsi, zekası, büyüklüğü ve simsiyah olması ile dikkat çeken bir kuş türü.