Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,172
Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları


-KAYAK MERKEZLERİNDE DURUM...
-KAR KALINLIĞININ SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ'NDE 60, DAVRAZ KAYAK MERKEZİ'NDE 40, KARTEPE'DE 70, KARTALKAYA'DA 165, ULUDAĞ'DA 48, ILGAZ DAĞI'NDA 80 SANTİMETRE OLDUĞU BİLDİRİLDİ
-KAYAK SEZONUNUN BAŞLADIĞI ELAZIĞ HAZARBABA KAYA MERKEZİ'NDE KAR KALINLIĞININ ALÇAK YERLERDE 20, YÜKSEK YERLERDE 50 SANTİMETRE CİVARINDA OLDUĞU BELİRTİLDİ
-PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ'NDE KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE DÜŞTÜ
-ERCİYES KAYAK MERKEZİ'NDE YETERLİ KAR BULUNMUYOR

Kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürürken, kar kalınlığının Saklıkent Kayak Merkezi'nde 60, Davraz Kayak Merkezi'nde 40, Kartepe'de 70,Kartalkaya'da 165, Uludağ'da 48, Ilgaz Dağı'nda 80 santimetre olduğu bildirildi. Kayak sezonunun başladığı Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının alçak yerlerde 20, yüksek yerlerde 50 santimetre civarında olduğunu belirtildi. Erciyes Kayak Merkezi'nde yeterli kar bulunmuyor. Antalya'ya 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi'ne kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, pistlerin kayak için mükemmel hale geldiğini, kayakseverlerin geçen hafta sonundan itibaren Saklıkent'te kayak yapmaya başladıklarını belirterek, ''Yollar açık, tesislerin tamamı da açıldı. Saklıkent'te her yer bembeyaz. Kayakseverleri Saklıkent'e bekliyoruz'' dedi. Isparta yakınlarındaki Davraz Kayak Merkezi'nde de pistlerdeki kar kalınlığı 40 santimetre olarak ölçüldü. Davraz'daki tesis yetkilileri, bu yıl sezonun geç açıldığını ama kar kalınlığının kış sporları için ideal seviyeye ulaştığını belirterek, ''Tesislerimizi açtık, bekliyoruz'' dediler.

-KOCAELİ-

Kocaeli'deki Samanlı dağlarının zirvesi olan Kartepe'deki The Green Park Kartepe Resort Otel ve Kayak Tesisleri'nde kar kalınlığı 70 santimetre civarında. Toplam 12 kayak pistinin bulunduğu beş yıldızlı 250 oda ile 750 yataklı otelin doluluk oranının yüzde 35 olduğu, hafta sonu ise yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

-KAYSERİ-

Kayseri'deki Erciyes Kayak Merkezi'nde ise yeterli kar bulunmuyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yağış olmaması ve mevcut karın erimesi nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi karsız kaldı. Kayakevi yetkilileri, kayak pistlerindeki 10 santimetre kalınlığında karın, kayak yapmaya yeterli olmadığını ifade ettiler. Kar hasreti çekilen Erciyes Kayak Merkezi'nde dün gece suni kar yağışı denemesi yapıldı. Avusturyanın ''Lenko'' firmasından getirilen kar makinesiyle yapılan denemede, itfaiye arazözünce sağlanan su, makineyle kar haline getirilerek piste püskürtüldü. Erciyes'te telesiyej işletmeciliği yapan Hamdi Çalapkorur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar sorununun çözümü için 5 makineden oluşan kar makinesi sisteminin acilen kurulması gerektiğini söyledi. Çalapkorur ''5 kar makinesinin ve sistemin kurulması için 1 milyon YTL'ye ihtiyaç var. Devletin desteğini istiyoruz. Kayak merkezinde kar makinesi sistemi kurulursa turist sayısı artar ve devlet katma değerden payını alır'' dedi.

-BOLU-

Bolu Kartalkaya'da kar kalınlığı 165 santimetreye ulaştı. Otellerin hafta içi yüzde 60, hafta sonu yüzde 90 oranında dolu olduğu bildirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilciler, Kartalkaya'da kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Kartalkaya'daki oteller, kayak merkezinin yolunun kar ve buzlanma nedeniyle kapanmaması için sürekli karla mücadele çalışması yaptırıyor. Kartalkaya yakınında yaşayan köylüler, yolda kalan tatilcilerin araçlarını traktörlerle çekmek ve araçlara zincir takmak için 24 saat çalışıyor. Kartalkaya'daki bir otelin işletme müdürü Ahmet Demir, kayak merkezini hafta içi ve hafta sonu çok sayıda tatilcinin ziyaret ettiğini ifade ederek, ''Tatilciler, diğer kayak merkezlerinde yeterli miktarda kar olmaması nedeniyle Kartalkaya'yı tercih ediyor. Kayak merkezimiz yoğun kar yağışı alıyor'' diye konuştu. Bu arada, Rusya'dan gelen tatilciler, Kartalkaya'daki otellerin kayak pistlerinin çok güzel olduğunu belirtiyorlar.

-BURSA-

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistleri ağırlıyor. AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ''Beyaz Cennet''te 4 Ocakta 62 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, hava sıcaklığının son bir haftada mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 48 santimetreye düştü. Yetkililer, açık ve güneşli bir havanın hakim olduğu bölgede kar kalınlığının azalmasına rağmen sıcaklığın ''eksilerde seyretmesi'' sayesinde pistlerdeki karın kayak için çok uygun olduğunu belirttiler. Uludağ'da eksi 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının 13 Ocak Cumartesi gününden itibaren 2-3 derece daha azalacağına işaret eden yetkililer, bölgede yarın akşamdan itibaren bir gün süreyle etkili olması beklenen kar yağışının pazar ve pazartesi günün yerini güneşli havaya bırakacağını ancak 16 Ocak Salı günü yağışın yeniden başlayacağını bildirdiler. Uludağ'daki işletmeciler, şu an tesislerde doluluk oranının yüzde 60-70 olduğunu, konuklarının çoğunluğunu Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistlerin oluşturduğunu kaydettiler.

-ELAZIĞ-

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kayak sezonu başladı. Tesisin işletmecisi Ramazan Ayhan, sezonu açtıklarını belirterek, merkezde şu anda istedikleri miktarda kar bulunmadığını söyledi. Kayak yapmayı öğrenmek isteyenler için yeterli kar bulunduğunu ancak merkezdeki karın profesyonel kayakçılar için yeterli olmadığını ifade eden Ayhan, kar kalınlığının alçak yerlerde 20, yüksek yerlerde 50 santimetre civarında olduğunu bildirdi. Hafta sonları Elazığ'daki Konak Restoran'ın önünden saat 10.00 ve 11.00'de servis kalktığını ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:

''Sezonu açtık. Sivrice ilçesi kaymakamı Suat Yıldız, bize kayak merkezinin yolunu daha kullanışlı hale getireceklerini söyledi. Merkeze sıcak asfaltlı, bariyer korumalı sis ve kar uyarı lambalı standart bir kayak tesisi yolu yapılması halinde biz de 50 yataklı konaklama tesisi ve kayak evi yapma sözü verdik.''

Ayhan, Orman Bölge ve Ağaçlandırma Müdürlüğünün bu yıl merkezde ağaçlandırma çalışması yapacağını sözlerine ekledi.

-ERZURUM-

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde pistlerdeki kar kalınlığının 20 santimetreye düştüğü bildirildi. Suni kar yağdırılarak kayak sezonunun açıldığı Palandöken Kayak Merkezi'nde pistlerdeki kar kalınlığının, gündüz artan hava sıcaklığının etkisiyle giderek azaldığı belirtildi. Kayak merkezindeki bir oteline yetkilileri, şu anda pistlerin kayak yapmaya
elverişli olduğunu ancak kar yağmaması durumunda ilerleyen günlerde sıkıntı yaşanabileceğini bildirdiler. Yetkililer, otellerinde doluluk oranının yüzde 90 olduğunu söylediler. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki otellerin doluluk oranındaki artış devam ediyor. Cıbıltepe'deki bir otelin genel müdürü Tuncay Marlalı, yabancı turistlerin
Sarıkamış'a ilgisinin önceki yıllara göre daha fazla olduğunu söyledi. Otellerinde doluluk oranının yüzde 80'e çıktığını, konuklarının tamamını Rus ve Ukraynalı turistlerin oluşturduğunu belirten Marlalı, ''Tur operatörleriyle yapılan bağlantılar sonucunda önümüzdeki günlerde gelecek özellikle Rus ve Ukraynalı turistlerle otelimiz, yüzde 100 oranında dolu olacaktır'' dedi.

-KASTAMONU-

Kastamonu'daki Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığının 80 santimetre civarında olduğu bildirildi. Ilgaz Dağı'ndaki otellerin yüzde 80'inin dolu olduğunu belirten otel sahibi Eray Öztürk, bu oranın yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini kaydetti.
 

Etiketler
Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

KARTEPE'NİN SAĞLIĞI KODOSK'A EMANET

KARTEPE PROJESİNİN BAŞLANGICINDAN BERİ , TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDEN VE ZAMAN ZAMANDA İÇİNDE OLAN KODOSK ; PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRADA BU TUTUMUNA DEVAM ETMİŞTİR. ..

VAROLUŞ FELSEFESİNE UYGUN OLARAK , SADECE HİZMET ALMAYI DEĞİL , AYNI ZAMANDA GÖNÜLLÜ HİZMET VERMEYİ İLKE EDİNEN KODOSK , KARTEPE GREENPARK KURULDUĞUNDAN BU YANA GEÇEN SÜREDE İLİŞKİLERİNİ BU ÇERÇEVEDE SÜRDÜRMÜŞTÜR.KULÜBÜMÜZ BU GÜNE KADAR MANEVİ BAĞIMIZ OLAN KARTEPE İLE KOCAELİ ARASINDA KÖPRÜ KURMUŞ ; OLUŞTURDUĞUMUZ KAYAK OKULUMUZ , TÜRKİYEDE BİR İLK OLAN KARTEPE MEDİKAL KURTARMA EKİBİ ,KARTEPENİN KURULUŞUNDAN BU YANA KOCAELİLİLERE VE KAYAK MERKEZİNE GELEN MİSAFİRLERİMİZE GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET VERMİŞTİR. GEÇEN YIL BİRİNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ VE KARTEPEDEKİ İLK KAYAK YARIŞI ORGANİZASYONU OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN KARTEPE KAYAK KUPASI İLE BİR İLKE DAHA İMZA ATILMIŞTIR. BU YIL AYNI ŞEKİLDE KARTEPE KADI KONAĞINDA BULUNAN ADAM'S CAFENİN ALTINDAKİ YERİMİZDE FAALİYETLERİMİZ AYNI ŞEKİLDE SÜRMEKTEDİR
 


Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

erzurum durumu iyi sadece bazı pistlerde yer yer azalıyo onun haricinde idare eder!
 




Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

1 Mart İtibari İle Kayak Merkezleri

Kar kalınlığının kayak yapmaya elverişli olması, kayak merkezlerine ilgiyi artırıyor.

259672


AA
01 Mart 2007 Perşembe


ANKARA - Hazarbaba Kayak Merkezi’ne çoğunlukla Mardin ve Diyarbakır’dan gelen kayakseverler ilgi gösteriyor. Türkiye’nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz Dağı, başkentlilerin ilgi odağı oldu. Uludağ, tıp kongrelerine ev sahipliği yapıyor. Rusya, Ukrayna ve İran’dan ilginin arttığı Palandöken’de otellerin doluluk oranı yüzde 85’e ulaştı.

BOLU
Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da kar kalınlığı, havanın ısınmasıyla 2 metre 50 santimetreye düştü.

Kartalkaya merkezdeki otellerde hafta içi yüzde 65, hafta sonu yüzde 100 oranında doluluk yaşanıyor.

Kayak merkezindeki Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü Halit Ergül, tatilcilerin kayak merkezine yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını ifade etti.

KAYSERİ
Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 50 santimetreye kadar düştü.

Zihinsel engelliler ve üniversiteler arası kayak şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi’nde son 2 günde etkili lodos nedeniyle kar kalınlığının 50 santimetreye kadar düştüğü bildirildi.

Kayakevi yetkilileri, havanın açık olduğunu, pistlerde kayak yapılabildiğini söylediler.

ELAZIĞ
Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi’ne çoğunlukla Mardin ve Diyarbakır’dan gelen kayakseverler ilgi gösteriyor.

Tesis işletmecisi Ramazan Ayhan, tesiste yeteri kadar kar bulunduğunu belirterek, ortalama 40 santimetre olan karın soğuk havayla birlikte sertleşerek kayak için elverişli konuma geldiğini söyledi.

Hafta içi ve hafta sonu kayakseverlere hizmet verdiklerini belirten Ayhan, kayağa Elazığlıların fazla ilgi göstermediğini ifade etti.

Ayhan, “Mardin ve Diyarbakır’dan daha fazla kayaksever geliyor. Bu kişilerin kayakla bire bir ilgilendiklerini görüyoruz. Menü ve kayak hizmetimizi ona göre ayarlıyoruz. Menüde mangal ve soğuk salatalara, kayakta ise snowboarda ağırlık verdik” dedi.

KASTAMONU
Ilgaz Dağı, başkentlilerin ilgi odağı oldu.

Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, bu yıl önceki yıllara göre sönük bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Ancak yine de son 15 gündür Ankara ve İstanbul’dan ciddi bir rezervasyon talebi var. Şu anda otellerdeki doluluk oranı yüzde 60’larda bulunuyor” diye konuştu.

Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığının 50 santimetre olduğu bildirildi.

ERZURUM
Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 70 santimetre olarak ölçüldü. Erzurum’da geçen hafta sonu etkili olan kar yağışı, hem kayakseverlerin hem de Palandöken’deki işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Dedeman Hotel Genel Müdürü Mehmet Varol, geçen hafta sonu Erzurum’da etkili olan kar yağışıyla pistlerdeki kar kalınlığının 75 santimetreyi bulduğunu söyledi.

Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelerden Palandöken’e ilginin arttığını ifade eden Varol, otellerinin doluluk oranının yüzde 85’e ulaştığını belirtti.

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde de kar kalınlığının 86 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Çamkar Otel Genel Müdürü Mustafa Kızıl, bu yıl bölgeye az kar yapmasından dolayı sıkıntı çektiklerini ancak son kar yağışıyla pistlerdeki kar seviyesinin ideale ulaştığını kaydetti.

Mart ayının kayak merkezindeki işletmeler açısında iyi geçeceğini vurgulayan Kızıl, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını bildirdi.

BURSA
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, tıp kongrelerine ev sahipliği yapıyor. “Beyaz cennet”teki oteller, şubat ayının ikinci yarısından itibaren çeşitli tıp kongrelerinin düzenlenmeye başlamasıyla kayakseverlerin yanı sıra doktorları ağırlamaya başladı.

Grand Yazıcı Otel’de düzenlenen “Anestezi Kış Kongresi” ile Karina Otel’in ev sahipliği yaptığı “4. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi” bugün başladı.

Kongrelere katılmak için gelen doktorların otelleri doldurduklarını belirten işletmeciler, 4 gün sürecek iki kongrenin ardından radyoloji, fizik tedavi ve ortopedi uzmanlarını ağırlayacaklarını söylediler.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, Uludağ’da kar kalınlığının dün akşam etkili olan yağışla birlikte 90 santimetreye ulaştığını bildirdiler.

Bölgede sıcaklığın eksi 1 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden yetkililer, 3 Mart haricinde birkaç gün yağış beklenmediğini ifade ettiler.

KOCAELİ

Kocaeli’deki Samanlı Dağları’nın zirvesi Kartepe’deki The Green Park Kartepe Resort Otel kayak tesislerinde kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğu bildirildi.

Toplam 12 kayak pistinden ikisinin açık olduğu 5 yıldızlı 250 oda ve 750 yataklı otelin doluluk oranının yüzde 60 civarında olduğu, hafta sonunda bu oranın yüzde 100’e ulaşmasının beklendiği belirtildi.

ANTALYA
Antalya’ya bir saatlik mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi’nde dün yağan karla birlikte kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı.

Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, pistlerin kayak için elverişli olduğunu belirterek, “Yollar açık. Pistlerimiz ve manzara doyulmaz güzellikte. Antalyalıları hafta sonunda Saklıkent’e bekliyoruz” dedi.

Isparta yakınlarındaki Davraz Kayak Merkezi’nde de pistlerdeki kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü.

Davraz’daki konaklama tesislerinin yöneticileri, pistlerin kış sporları için mükemmel olduğunu kaydettiler.

Yetkililer, Davraz’a özellikle hafta sonları çevre illerden büyük talep geldiğini belirterek, hafta sonu için odaların tamamen dolduğunu bildirdiler.

http://www.ntvmsnbc.com/news/396067.asp
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

bu hafta kar yağışı olmayan bir kış sporları merkezi yok sanıyorum memleketimizde.. şu anda uludağ'da ve kartalkaya'da olan arkadaşlar, bütün kış beklediğimiz karın sonunda yağmış/yağıyor olduğunu müjdeliyor :smiley:
 


Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

sitede sorun vardır belki, bende sabah haberlerinde izlemiştim...Kayak merkezlerine karın yağmaya başladığından falan bahsediyordu...
 





Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da kar kalınlığı 2 metre 25 santimetre olarak ölçüldü.

AA
27 Mart 2007 Salı


BOLU - Kayak merkezinde bulunan oteller hafta içi yüzde 60, hafta sonu ise yüzde 90 doluluk oranına ulaşıyor. Kayak merkezinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken, tatilciler kayak yapmakta zorlanıyor.

Tatilciler, mart ayında kayak yapmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “Kartalkaya’da kayak yapmak çok güzel ve eğlenceli. Yağış nedeniyle kayak yapmakta zorlanıyoruz. Merkezdeki kar kalınlığının çok fazla olması nedeniyle kayak sezonunun uzun süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kartalkaya’da bulunan otellerin yetkilileri ise kayak merkezine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söylediler.

www.ntvmsnbc.com
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Kar kalınlığının yeterli olduğu kayak merkezlerine ilgi devam ederken, bazı merkezlerde kayak sezonu sona erdi...

AA
29 Mart 2007 Perşembe


ANKARA - Erciyes’te kar kalınlığı 50, Kartalkaya’da 210, Palandöken’de 100 santimetre olarak ölçüldü. Saklıkent ve Kartepe’de kayak yapılamadığı, Uludağ’da otellerin çoğunun sezonu kapattığı bildirildi. Hazarbaba Kayak Merkezi’nde sezon sona erdi.Erciyes ve Ilgaz’da nisan ayı ortalarına kadar kayak yapılabileceği kaydedildi.

KAYSERİ
Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’ne gece kar yağması sonucu, kayak pistlerinde kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kayakevi yetkilileri, pistlerin kayak yapmaya uygun, havanın ise açık olduğunu, mekanik tesislerin çalıştığını, Nisan ayı ortalarına kadar kayak yapılabileceğini ifade ettiler.

KOCAELİ
Kocaeli’ndeki Samanlı dağlarının zirvesi olan Kartepe’deki The Green Park Kartepe Resort Oteli Kayak Tesisleri’nde kar kalınlığının 20 santimetre civarında olduğu, kayak yapılamadığı bildirildi. Beş yıldızlı 250 oda ile 750 yataklı otelin doluluk oranının yüzde 55 olduğu, hafta sonu ise bu oranın yüzde 100’e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

ELAZIĞ
Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Dağı’nın eteklerinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi’nde sezon sona erdi. Kayak merkezinin işletmecisi Ramazan Ayhan, bu yıl karın geç yağdığını, bu nedenle sezona geç başladıklarını belirterek, sezonun diğer yıllara göre daha kısa sürdüğünü söyledi. Kısa bir sezon olmasına rağmen kayakseverlerin bu dönemi çok iyi değerlendirdiğini ifade eden Ayhan, sezon boyunca gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Gelecek sezon için merkezde bazı yenilikler yapacaklarını ifade eden Ayhan, “Kar geç yağdığı için bu yıl sezon kısa sürdü. Buna rağmen, özellikle çevre illerden çok sayıda kayaksever merkeze geldi. Şu an için yeterli kar olmadığından sezonu kapattık” dedi. Hazarbaba Kayak Merkezi’nde 100 kayak takımı, 3 snowboard, bir adet jet snow bulunuyor. Pistin uzunluğu 1500 metre.

BURSA
Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da otellerin çoğunun sezonu kapattığı bildirildi. İşletmeciler, bölgede dört mevsim açık olan birkaç tesis dışında sezonun kapandığını belirterek, şunları kaydettiler: “Pistlerde kayak için elverişli kar mevcut. Ancak kent merkezlerindeki hava sıcaklığı, insanları dağda kar olmadığı yanılgısına düşürüyor. Bu nedenle sezonun 1 Nisan tarihi itibarıyla sona ermesini uygun gördük. Kongre turizmi açısından her yıl olduğu gibi birkaç tesis açık kalmaya devam edecek.” Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri de kar kalınlığının 92 santimetre olduğu Uludağ’da sıcaklığın 2 derece olarak ölçüldüğünü kaydettiler. Bölgede güneşli havanın hakim olduğunu belirten yetkililer, 31 Martta yağış beklendiğini bildirdiler.

BOLU
Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da kar kalınlığı 2 metre 10 santimetreye düştü. Karın erimesi ve etkili lodos nedeniyle kar kalınlığı 2 metre 10 santimetreye düştü. Doruk Kaya Otel’in Genel Müdürü Yusuf Avcı, kayak merkezine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, “Bu kayak sezonu diğer sezonlardan biraz daha uzun olacak” dedi.

ERZURUM
Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 1 metre olduğu bildirildi. Dedeman Hotel Genel Müdürü Mehmet Varol, daha önce pistlere suni kar yağdırdıklarını anımsatarak, şimdi ise Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen pistlerde kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığına dikkat çekti. Palandöken’de aralıklı olarak kar yağışı görüldüğünü belirten Varol, “Hava sıcaklıklarındaki yükselişe rağmen Palandöken’de hala 1 metrenin üzerinde kar var. Mevcut kar kayak için en az 15 gün daha yeter” diye konuştu. Varol, otelin doluluk oranının ise yüzde 80 olduğunu bildirdi. Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde de kar kalınlığının 135 santimetre olduğu belirtildi. Çamkar Otel Genel Müdürü Mustafa Kızıl, kayak sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen pistlerde fazla kar bulunduğunu, bu nedenle kayak sezonunu 15 Nisana kadar uzatmayı planladıklarını söyledi. Kızıl, otelin doluluk oranının yüzde 35 olduğunu kaydetti.

KASTAMONU
Türkiye’nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda da kayak sezonu devam ediyor. Pistlerde kar kalınlığının 40, oteller bölgesinde ise 15 santimetre olduğunu belirten Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, Ilgaz Dağı’ndaki otellerde hafta içi doluluk oranının düşük olduğunu, ancak hafta sonu yüzde 70-80’lerde olduğunu söyledi. Ilgaz’da kayak sezonunun Nisan ayının ortalarına kadar süreceğini belirten Öztürk, öğleden sonra ve akşamları kar yağmasının sezonun uzaması adına sevindirici olduğunu belirtti.

ANTALYA
Isparta’ya 26 kilometre mesafedeki Davraz Kayak Merkezi’nin birinci pistinde karda açılmalar meydana geldi. Yetkililer, birinci pistte kayak yapılamadığını, daha yüksekteki ikinci pistte kar kalınlığının 50 santimetre olduğunu ve kayak yapılabildiğini belirttiler. Antalya’ya 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi’nde de pistlerde açılmalar oluştu. Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, pistlerde kayak yapılamadığını belirtti.

www.ntvmsnbc.com
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a, mevsimin ilk karı yağdı. Uludağ'ın zirvesine ve oteller bölgesine, dün öğle saatlerinde ilk kar düştü. Hava sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü “Beyaz Cennet”e geçen yıl ilk kar, 17 Ekimde yağmıştı.
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Kar kalınlığı, Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da 10, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı’nda ise 5 santimetreye ulaştı.
Kartalkaya’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı’nda ise 5 santimetre oldu. Kartalkaya’da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.
Bu arada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Abant-Mudurnu kara yolunda sürücüler zor anlar yaşıyor.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 34 SANTİMETRE...
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, kar kalınlığı 34 santimetreye ulaştı.
AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, oteller bölgesinde, önceki gün etkili olan lodos nedeniyle 10 santimetreye kadar düşen kar kalınlığı, dün gün boyu devam eden
yağışla 34 santimetreye yükseldi.
Hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak ölçüldüğü "beyaz cennet"te, kar yağışının yerini açık havaya bıraktığı bildirildi.
Yetkililer, Bursa-Uludağ kara yolundaki buzlanma nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları ve zincir kullanmaları konusunda uyardı.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,175
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst