Kayseri Ambardan Kuzey Çevre Yoluna Off Road Gezisi (15 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baracuda39 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,368

Etiketler
Ynt: Kayseri Ambardan Kuzey Çevre Yoluna Off Road Gezisi (15 Kasım 2010)

buradaki şanşızlıgımızdan biride ünimogun vinçcinin çalışmamış olması. eger çalışmış olsaydı eminim kendini kurtarırdı.

Fotoğraf -0012.jpg

Fotoğraf -0014.jpg

mustafa abı sende sanırım hundaı galaoper vardı onu goremedık

gokhan5234' Alıntı:
mustafa abı sende sanırım hundaı galaoper vardı onu goremedık
planlı bir geziden ziyede şöyle bir dolaşalımda biraz hava alalım diye çıktıgımız bir geziydi. ben aracımı almamış arkadaşımın ünimoguyla gezintiye katılmıştım.

bende iyi bir çekim olmamasına regmen unimogun ilk suya giriş videosu var. fakat asıl suya inişi ve devrilmeye ramak kalmasının videosu yok. çünki ben o anda ünimogun. arkadına atlayıp ters istikamette agırlık yapmaya çalışıyordum.
http://www.dailymotion.com/video/xfnqow_unimogu-suya-batyrdyk_auto

vinçlemeye çalışırken vincin bile gücü yetmedi dişlilerinin sarmakta ne kadar zorlandıgını videolarda ses açarsanız duyarsınız. arkası tamamen oturmuştu. ancak yukarıya kaldırarak vinçlene bilirdi bizde öyle yaptık.
http://www.dailymotion.com/video/xfnqs9_video-0003_auto

bence en büyük etken soğukkanlılığı kaybetmemekti, aracı kurtarmak için en yakın mevkiden vinç gelmesi olayı çok daha kolay hale getirdi , Saolsun akif aksoy desteğini esirgemedi , ciddi şeklide aracın yan yatma tehlikesi vardı yan iki teker yerden kesildi , kurtarma esnasında aslında kurtarma demek istemiiyorum çekme işleminde bi miktar tamburlu vinç geri çekti daha sonra kamyonun üzerinde bulunan diğer vinç unimogu yukarı doğru kaldırdı aynı anda da geri çekmeye devam etti şükür kazasız belasız kimseye bişi olmadan araça hasar vermeden çıkardık , alıncak derslerden biri dibi görünmeyen insan yürüyemeyeceği sudan araçla geçilmez, ikincisi serinkanlılık ,

sana son derece katılıyorum mustafa abi serinkanlı vede acele etmeyerek dogru işi yaptık vinç getirmek diger yaptıgımız akıllı işti başka araçlarla çkmeye çalışmak burada farklı sonuçlar dogura bilirdi.

dostlar geçmiş olsun.
bayram öncesi hemen bayram şekerinizi almışınız gene...

iyi yerler keşfettiniz mi?

Çok geçmiş olsun. Kazasız belasız halledilmiş olması da sevindirici...

öncelikle tüm arkadaşların kurban bayramı kutlu olsun
olayı detaylı şekilde anlatayım
planlı bir gezi değildi arefe günü mustafa fındık ile buluştuk mustafa abiyede haber verdik.sağolsun oda geldi.
kısa bir gezinti yapalım diye.unimog ve samuraı ile yola çıktık.
ziya gökalp mahallesinden geçen ve sarımsaklı barajının taşkın kanalı boyunca giden yoldan devam ederek kanalın nereye kadar gittiğini görmek ve yol boyunca offroad yapılabilecek güzergahları keşfetmek istedik.
güzel bir gezintiydi.
birkaç km ilerledikten sonra iç taraflara girmeye karar verdik.tarla arası yollardan bir süre ilerledikten sonra önümüze resimlerde görülen bu çay çıktı.hafiften bir su akıntısı vardı ama dibi görünmüyordu.dibinin çamur hatta bataklık olduğunu tahmin etmiştik aslında.
ama 40-50cm çamurları unimog çok rahat geçtiği için sorun olmayacağını düşündük.
çaya girdiğim noktada karşıya geçmek için kum torbaları ve büyük taşlar koymuşlar.bunları görünce çok sorun olmayacağını düşündük.
ama bunlar dikine dizilmiş.aslında suyun derinliği 1m den fazla ve 80-90 cm derinliğinde çamur varmış.
çaya araba ile düşük viteste indim.aracın tamponu kum torbalarına dayandı.ileri geri yapıp direksiyonu sola kırınca kum torbalarını dağııtı ve sol tekerler çamura gömülerek araç sola yattı.araç öyla bir duruma geldiki ileri gitsemde geri gitsemde her seferinde araç biraz daha sola yatıyordu.kabin içine su girmeye başladı.aracın sol tarafı 120cm kadar suyun içine gömüldü.her an araç sola devrilebilirdi.bir devrilme anında araç içerisinden çıkmam çok zor olabilirdi.karşıya ancak arabanın üstünden tırmanarak geçebildik.diz hizasındaki botları giyerek denedim.bastığım anda botu yuttu.Allah korusun temkinli girilmese yaya olarak insanın ölümüne bile sebeb olabilir.
karşıya araç üstünden tırmanarak geçtim.mustafa fındık ile vinci boşlayarak sağlam bir ağaca bağladık.defalarca denedim vinç çalışmadı.
unimog un önündeki mekanik vinç yavru şanzımandan transmisyon mili ile tahrikli 9 tonluk bir vinç.vinç çalışmış olsaydı kendi kendini kurtarabilirdi.ama çalışmayınca zor durumda kaldık.vincin çalışmamasının sebebi alt kısımda olan vinci boşa alma kolunun açık olmasından dolayı imiş,aracı kurtardıktan sonra inceleyince ortaya çıktı.tabi suyun içinde iken aracın solunda olan bu kolu açmaya imkan yoktu.
bu tür geçişlerden önce vinci aktif hale getirerek gerektiğinde kabin içinde bulunan 4 konumlu vinç vitesinden çalıştırmak gerekiyor.
sonuçta dışarıda sadece samuraı olmasından dolayı ve onunda çekmesinin imkansız olmasından dolayı kamyon vinç çağırmak zorunda kaldık.
samurayı çeki demirine bağlayarak ve unimogu ileri geri hareket ettirerek biraz düzelttik ve devrilme riski azaldı.
gelen vincin kurtarma görüntüleri her şeyi daha net anlatıyor.
bu gezide yanımda olan ve yardımlarını esirgemeyen mustafa fındık ve mustafa balta abiye çok tşkler.ayrıca vinci gönderen akif aksoy kardeşe de çok tşkler...

PIKE' Alıntı:
dostlar geçmiş olsun.
bayram öncesi hemen bayram şekerinizi almışınız gene...

iyi yerler keşfettiniz mi?

tşkler yahşi kardeş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR