Ynt: Kefken Pembe Kayalar Gezisi (13 - 14 Mart 2010)
osak' Alıntı:
Gercekten hoş bir kamptı...yolda cekilmiş bol miktarda video görüntüsü var...bir miktarda foto...yarın hepsini düzenleyip paylaşacağım...
Emeği gecen ve beni karavansız karavancı olarak aralarına kabul eden tüm dostlara sevgiler...
ağbim ile beraber çok güzel bir haftasonu geçirdik, en son biz kampa katıldık ama yerimiz ve manzaramız mükemmeldi, doya doya tadını çıkardık. dostlarla tanıştık, karşılaştık hoş sohbetler ettik değerli fikirlerinden yararlandık, emeği geçen herkese çok teşekkürler
gittiğimiz mekan'da Osmanlı döneminde taş çıkarmak için kullanılan yermiş, dikdörtgen şeklinde kesilerek çıkarılan taşlar İstanbul'a getirilmiş, pembe renkli kayalar suyun içinde iken yumuşak fakat çıkarıldıktan sonra sertleşen yapıları sayesinde, İstanbul'da Sultanahmet Camii dahil bir çok cami inşasında ve Anadolu Hisarı'nın inşaasında kullanılmış
Levent Bey ben de peynir kalıbı gibi düzgün kesilmiş bu dev taşları merak ediyordum. Aydınlattığın için teşekkürler. O gün kü teknoloji ile bu dev taşları nasıl kesip nasıl kaldırıyorlarmış. Muamma.
aslanahmet' Alıntı:
Levent Bey ben de bu peynir kalıbı gibi düzgün kesilmiş bu dev taşları merak ediyordum. Aydınlattığın için teşekkürler. O güngü teknoloji ile bu dev taşları nasıl kesip nasıl kaldırıyorlarmış. Muamma.
bende çok merak edince eve gelip hemen araştırmaya başladım internetten, birde bu taşları İstanbul'a nakliyesini yapmışlar, büyük ihtimalle büyük kadırgalarıyla denizyolu ile getirmişlerdir
Herkesin keyif aldığı bir kamp olduğu anlatılanlardan ve resimlerden belli oluyor.Daim olmasını bizlerinde fırsat bulup etkinliklere katılma arzusuyla.