Kelebek mi? Çekirge mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,627

hsbasar

Zirve
Yer
Ankara
Doğayı severim, ama itiraf etmeliyim ki canlıları pek fazla tanımıyorum. Bu nedenlede odama giren davetisiz misafirin arkadaşlarını dışarıda bulup fotoğrafladım. Belki bu türü tanıyan arkadaşlar vardır. Benim ilk tahminim bir kelebek türü veya çekirge türü olabileceği.

Yaklaşık 3 santim boyundalar, çok mecbur kalmadıkları müddetçe hareket etmiyorlar. Fotoğraflardan da görüleceği üzere tüylü bir yapıya sahipler ve kanatlarının arasında genel renklerinden farklı olan kırmızı bir bölüm var. Genelde kanatları kapalı vaziyette duruyorlar.

Bingazi (Libya ) şehrinin doğusundaki Dırnah kasabasının 150 km güneyinde çölün başlangıçı olan bir bölgede yaşıyorlar. Muhtemelen başka yerlerdede vardır ama ben fotoğrafları burda çektim.

DSC04858.jpg

DSC04860.jpg

Tanıyan bilen arkadaşlar merakımı gidermeme yardımcı olurlarsa sevinirim.

Selam ve saygılarımla
H.Sedat BAŞAR

Etiketler

Ynt: Kelebek mi? Çekirge mi?

Google da güve yazıp tarattım gelen fotoğrafların hiçbiri buna benzemiyor. Wikipedia da da ekteki açıklama var
Bu nedenle güve olmayabilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCve

Ben bunu gece kelebeği diye biliyordum . Yazın akşamları balkona beyaz ışık yansıtıyordum sonra büssürü bunlardan geliyordu bende hepsini yakalayıp öldürmeden bukalemun'uma veriyordum , o da afiyetle çıtır çıtır yiyordu :smiley:

Zararsızdır ,ısırmaz konduğu yerde uzun süre durur .

Bir kelebek ile bir güve arasındaki fark nedir?
Her ne kadar kelebekler ve güveler birbirine çok benzese de, aralarında birçok fark vardır. Birçok kelebek gün boyunca uçar ama güveler gece uçarlar. Bir kelebeği, bir güveden ayırmanın en kolay yolu, ilk önce antenlerine bakmaktır. Birçok kelebek, kanatları kapalı ve dik halde dinlenmeyi tercih ederken güveler, kanatları açık ve düz olarak dinlenirler. Birbirlerinden ayıran başka bir özellik ise, kelebeklerin parlak şaşaalı kanatları varken güvelerin, daha mat kanatlarının olmasıdır.

Linkteki de güvedir.

http://www.fotokritik.com/1041755

Bu tarife göre güve de olabilir. Yazdığınız gibi kanatlar mat, gece gözlemlemedim ama gün boyu siz kovmazsanız hiç kıpırdamıyorlar ve kanatlar açık bekliyorlar.

Anten konusu nasıl bilmiyorum ama şimdi farkettim fotoğraftakilerden birinin bıyığı var. Farklı cins olabilirmi? Bay bayan gibi?

Fotokrıtiktede yorum yazanlar aynı yanılgıya düşmüş. Bir çok insan kelebek demiş, bir kişi Tavus Güvesi demiş. Demek aradaki sınır çok hassas.

Evet kaçmıyorlar. Zaten Şenol beyin açıklamaları ve gönderdiği fotoğraf şüpheye yer bırakmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR