Doğayı severim, ama itiraf etmeliyim ki canlıları pek fazla tanımıyorum. Bu nedenlede odama giren davetisiz misafirin arkadaşlarını dışarıda bulup fotoğrafladım. Belki bu türü tanıyan arkadaşlar vardır. Benim ilk tahminim bir kelebek türü veya çekirge türü olabileceği.
Yaklaşık 3 santim boyundalar, çok mecbur kalmadıkları müddetçe hareket etmiyorlar. Fotoğraflardan da görüleceği üzere tüylü bir yapıya sahipler ve kanatlarının arasında genel renklerinden farklı olan kırmızı bir bölüm var. Genelde kanatları kapalı vaziyette duruyorlar.
Bingazi (Libya ) şehrinin doğusundaki Dırnah kasabasının 150 km güneyinde çölün başlangıçı olan bir bölgede yaşıyorlar. Muhtemelen başka yerlerdede vardır ama ben fotoğrafları burda çektim.
Tanıyan bilen arkadaşlar merakımı gidermeme yardımcı olurlarsa sevinirim.
Selam ve saygılarımla
H.Sedat BAŞAR
Yaklaşık 3 santim boyundalar, çok mecbur kalmadıkları müddetçe hareket etmiyorlar. Fotoğraflardan da görüleceği üzere tüylü bir yapıya sahipler ve kanatlarının arasında genel renklerinden farklı olan kırmızı bir bölüm var. Genelde kanatları kapalı vaziyette duruyorlar.
Bingazi (Libya ) şehrinin doğusundaki Dırnah kasabasının 150 km güneyinde çölün başlangıçı olan bir bölgede yaşıyorlar. Muhtemelen başka yerlerdede vardır ama ben fotoğrafları burda çektim.
Tanıyan bilen arkadaşlar merakımı gidermeme yardımcı olurlarsa sevinirim.
Selam ve saygılarımla
H.Sedat BAŞAR