Süleyman bey ve Coşkun bey,
Karavan imalatçılarının bana verdiği fiyatlar, araç hariç 50.000-70.000 TL arasında değişiyordu. Ancak bu fiyatlar kesinlikle sizin istediğiniz özelliklere göre değişiklik gösterecektir. Örneğin benim listelediğim imalat planında klima, motosiklet taşıyıcı aparatı, çeki demiri, dış duşluk, uydu ve yatak bölümü pencereleri yoktu. Bunları da ilave ettirseydim herhalde 10.000 TL nin üzerinde bir artış daha olacaktı. Tabi burada fiyatları konuşmak pek anlamlı olmuyor kanımca. Çünkü bir karavanda olmasını isteyeceğiniz onlarca çeşit özellikler var. Bunların da onlarca çeşit farklı ürünleri var. Yani seçenekleriniz çok fazla. Ama yapabilecekleriniz bütçeniz ile sınırlı. Örneğin sadece pencere veya sabit cam konusunda yerli veya yabancı onlarca çeşit var. Çift camlı, teleskopik amortisörlü, sürgülü, yana açılan, yukarıya açılan, pleksiglas, filmli, temperli, muhtelif ebatlarda olanı vs. Hepsinin de fiyatı farklı. Ben yaklaşık iki yıl boyunca sadece araştırarak ve bunları da not ederek sistematik bir şekilde fiyatlama listeleri çıkardım. Karavanlarda kullanılan birçok ürünle ilgili yorumları okudum ve kararlarımı bu şekilde oluşturdum. Tabii birçok şey izafi. Benim için doğru olan sizin için olmayabilir. Ama hayatın rengi de böyle oluşuyor. Yoksa dünya çok sıkıcı bir yer olurdu bence.