Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz
İsmail bey merhaba,
Yazınıza biraz geç dönebildim. Malum yaz dönemi, koşuşturmalar, arkadaş ziyaretleri, gelenler-gidenler vs. Ancak şimdi fırsat bulup detaylı açıklamalar yapabileceğim. Yazınızda bahsettiğiniz muayene raporunda 3 kişi görünmesi tamamen işgüzar personelin dikkatsizliğinden kaynaklanmaktadır. Kendilerine sunulan Ek1 belgesinde ve TSE raporunda zaten iki kişi olarak tescillenmişti. Trafik te ruhsatı çıkarırken Ek 1 'i baz aldığı için bir sorun çıkmadı. Aracımı da iki kişilik olarak dizayn ettiğim için üçüncü kişi ile yolculuk etmiyoruz. (Oğlum 25 yaşında ve artık bizimle pek takılmıyor.)
Diğer konuya gelince, ocak ve boiler'i lpg (12 kg tüp) ile çalıştıracağım. Ancak sizin dediğiniz gibi gaz silindiri takılabilir mi? Sanırım gaz sızdırmazlık projesi ve onayı alınamıyor. Çünkü araç dizel, motoru beslemiyor. Tamamen kendi insiyatifinizle yaptırırsanız buna da kimsenin karışabileceğini sanmıyorum. Ancak yetkililer tarafından tespit edilirse yaptırımının da ne olacağını bilemiyorum. Aslında bu konuda bilgi sahibi kişiler görüşlerini biz karavancılarla paylaşırsa yararlı olur düşüncesindeyim.