Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
yugun' Alıntı:
Umarım ve dua ederim ki Çelebi'yi Evliya Çelebi'nin doğum gününe kadar bitirebiliriz.
Her zamanki gibi karavan konusunda deneyimli dostlarımızın fikir ve görüşlerini ve manevi desteklerini bekliyoruz.
İnşaallah herşey gönlünce olur Yücel kardeşim.
Yazılanları okurken aklıma gelenleri karalamak geldi içimden.
Böyle araçlar sürekli hareket halinde olan şeyler olduğundan(İnşaallah olmaz) yinede hesaba katılması gerken bir durum ise bir vukuat esnasında tadilat ,onarım kolaylığı.Yücel kardeşim ben çok uzun yıllarca çok lüx araçları dili dilim kestim ekledim hayata döndürdüm ve bu işleri sıfır hata ile yapmaya çalıştığımdan adımızdan yıllarca söz ettirdik çok şükür ve zirvede ikende 2 yıl önce çalışmaya son verdim.Artık kendime ve sevgili eşime zaman ayırma zamanı.
Bunları nedemi yazıyorum yani bu kadar işin erbabı iken lüx araç sahiblerinin yine lüx panelvan ve içine erişimi zor olan araçlarını çoğu kez yapmak istemezdim.Sebebi ise hasar gören yerin içini kesmek,arkasını sökmek boşaltmak gerektiğinde bu tür araçların işçilği bizleri çok uğraştır ve üzerdi.
Şimdi sen bunu nasıl zevkle imal ediyorsan bir vukuat anınıda düşünerek yapmalısın.Mesela dıştan ,yandan gelen bir hasarı ,bir sürtünmeyi içini sökmeye hiç gerek kalmadan dıştan onaracak gibi malzeme kullanır,döşersen ,köşeleri buna göre döner kıvırırsan onarım aşamasında işi sadece dışardan halleder bizim gibi zorlanmaz ve üzülmessin.
Vida görünsün istemiyorum diyorsun ama o kadar yabancı imalatı olan araç,gereçler varki hatta dışa atılan orjinal perçinler o araca ayrı bir görünüm verirdi. (İETT nin eski Leyland otobüsleri) yinede görünmesin dersen onları da kapatacak çok alternetif şeyler mevcut.
Ben kısa geçiyorum sen uzun anlar örnekleri çoğaltırsın
Ayrıca Bauhaus'taki malzemelerin bir çoğu almayadan geldiği için aklınına gelmeyenleri orada gezerkende yakalıyabiliyorsun,artı yine aynı firmadan elinde olmayan satın almak istemediğin bazı takım ve cihazları kiralama imkanının olduğunu hatırlatmak istedim.
Kolaylıklar diliyorum.
Kemal