Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Haşmet, doğru bir soru, Leventin karavan içine yaptığı deponun aynısını paslanmazdan yaptıracağım, böylece malzeme et kalınlığından ötürü hacim kaybetmiyor, zaten maliyet fiyatı olarakda Levent'le konuşmuştuk, kendi yaptığı halde polyester ile de maliyet bayağı kabardı..
Leventle konuşmadığım tek konu sorduğun hidrafor yeri, ama bende senin gibi düşünerek şimdiden hidraforu aracın altına yerleştirmeyi düşünüyorum, tabi birde seçilecek hidrafor kalitesi var, biliyorsun yıllardır bu tür malzemeler satıyorum, herkes aynı işi görsün ucuz olsunun peşinde, ömrü nedir, sesi nedir soran yok, hidrafor konusunda kalitede çok farklar var, çalışma prensiplerine göre, 3 vakum noktalı ve santrifüj pompalı olanları var, tabiki ben en iyisini takacağım...
Hidrafor yerini araç altı olarak planladığım gibi, şimdi kafamı meşgul edenlerden biride, alt çamurlanmalardan hidraforu koruyacağım bir kutu benzeri melzeme üzerinde çalışıyorum, korumak için komple hapsedemiyorum, bu sefer hidraforun ısısını uzaklaştırmak sorun olur, muhtemelen, gidiş yönünün aksi yönünde havalandırma bırakarak bir kutu işinde araç altına monteleyeceğimi planlıyorum..Ama Levent lede konuşacağım...
Aracı bütün olarak planlarken, bu gibi onlarca detay için önce bilgisayar başında günlerce direkt veya endrekt malzemeler peşinde koşuyorum, bazen yabancı sitelerde güzel çözümler buluyorum, ama burası Türkiye olunca, bu sefer ver elini karaköy, başka bir amaçla üretilmiş ama banada hizmet edebilir bir sürü araştırmanın peşinde koşuyorum....Bilgisayarımda tamamlayıcı malzemeler olarak üzerinde araştırma yaptığım okadar çok şey varki...Artık sık kullanılanlara site eklemek bile istemiyorum, çünkü araştırmalar sırasında eklediklerim binlere geldi, bu kolaylık bile artık karmaşa haline geldi...
Başa çıkabilmek için Excel de program yazdım, detay detay düşündüğüm herşeyi yazıp, yazdığım malzemelerle ilgili adres ve resimleri stokluyorum, tasarım gerektirecekleri sınıflıyarak bilgisayar ekranında adobe illustrator da çizimleri yapıp stokluyorum, kararı verilmişleri, yaptıracağım kişilerin anlayacağı şekilde teknik çizimlerini yaparak, stokluyorum...
Örnek sorduğun soru çok güzeldi, hidrafor biryere konulacak mutlaka ama nereye ve hangi ortama hangi şartlarda, yeri söylemek kolay ama onu oraya adapte etmek için çalışmak ve kafa patlatmak gerekiyor...Böyle dikkat edilmezse yalap şalap bir şey ortaya çıkar mutlaka, aynı kovboy filmlerindeki arka tarafı olmayan evler gibi...