Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Levent Bey ;
Anlattığım bağlantının çizimini eklemeye çalıştım. Umarım başarmışımdır. Bu bağlantı ile panelinizi daha verimli olarak kullanabileceğinizi düşünüyorum.
Levent, denemek için aküleri 24v'a göre bağlamayı düşünüyorsan, akülerin aracın alternatör ile şarz edilmesini de geçici olarak kes ve; ELO 24v-12v 10A converter al " http://elo.com.tr/tr/urun-detay.aspx?uid=24 " (45TL), tüm karavanı converter ile 12v besle, 10 amp converter karavanın tümüne yeter merak etme...
Anlattığım bağlantının çizimini eklemeye çalıştım. Umarım başarmışımdır. Bu bağlantı ile panelinizi daha verimli olarak kullanabileceğinizi düşünüyorum.
Rıza bey çok teşekkürler, akşam yattığım yerde bende düşündüm 24v enerjiyi 12v çevirip kullansam nasıl olur diye, Atilla ağbide aynısını düşünmüş olmazmı?, daha basit değilmi
Levent Bey;
Bencede daha kolay. Burda bana göre iki temel nokta var dikkat edilecek:
1. Karavan yükünü dikkatlice ikiye bölmek. Burda dikkat edilecek husus gün sonunda her iki bataryadan da esit deşarj yapmak.
2.Bu bağlantı şeklinde 12 volt araç alternatörü ile gene her iki aküyü şarj edebilirsiniz. Ancak şarj süreniz iki katına çıkar. Bence sizin yaptığınız yol güzergahında, bunun sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
Atillanın önerdiği cihazı daha önce kullanmadım. Ancak cihazın kkayıpları nedir onu yazmamışlar. İnvertör de daha önce yaşanan kayıplar gibi bir olay söz konusu olursa. gene başa dönme ihtimali çok yüksek olur diye kaygı duyarım. Önerdiğm sistem basit ve kayıpsız çalışır. Ancak her zaman dediğim gibi takdir mal sahibi olarak sizin..
marlon' Alıntı:
Levent Bey;
Bencede daha kolay. Burda bana göre iki temel nokta var dikkat edilecek:
1. Karavan yükünü dikkatlice ikiye bölmek. Burda dikkat edilecek husus gün sonunda her iki bataryadan da esit deşarj yapmak.
Rıza
sessiz kaldığım ve en büyük sorunum bu, benim kamp durumumda benden enerjiyi en fazla yazın buzdolabı kışın ısıtıcı çekiyor, diğer aydınlatma ve hidrofor kullanımım çok düşük, yani bütün enerjimi buzdolabı çekiyor buda demektirki hep bir akü zayıflayacak, yanlışmıyım
selamlar
Levent bey ;
Aküyü zayıflatmaz, ancak; buzdolabı ve ısıtıcının bağlı olduğu akü şaraj deşarj - saykılında diğerine göre daha öne çıkarki buda uuzn vaede akü ömmrüne kumanda eder(Bu cıhzların bağlı olduğu akü, toplam yaşamında diğerine göre biraz daha kısa ömür gösterir ama bu bence çok korkulacak bir durum değildir) . Bunu engellemenin bir basit yolu var tabiki. örneğin ayda bir yada iki ayda bir akülere yer değiştirin bu sorunda ortadan kalkar.
saygılarımla
Rıza
Levent şimdilik hiç bir şey yapma, bu gün elime uzakdoğu malı bir "15 amp mppt" solar şarz cihazı geçti, onu denemen için sana vereceğim, eski şarz regülatörü ile değiştirip bir dene, test et, hoşuna giderse çaresine bakarız...
atiladi' Alıntı:
Levent şimdilik hiç bir şey yapma, bu gün elime uzakdoğu malı bir "15 amp mppt" solar şarz cihazı geçti, onu denemen için sana vereceğim, eski şarz regülatörü ile değiştirip bir dene, test et, hoşuna giderse çaresine bakarız...
Atilla ağbi şimdi merakımdan aküleri 24v yaptım ve 24 olarak panel yarın akşama kadar ne yapacak, (saat 12.9v yukarı çıkmıyor bir haftadır) akşam eğer sayı değişirse demekki 24v daha iyi şarz ediyor diyebileceğiz,
senin şarz aletinide test edelim, denemekte fayda var