Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)
Rıfat Bey kusura bakmayın sizin konu biraz amacı dışına çıkıyor ama,bir internet sitesinden öğrendiğime göre bu kayısı çeşidinin Şam ile bir ilgisi meğer yokmuş. hatta aslında Şam ege bölgemizde bir şehirmişte bugüne kadar kimsenin haberi olmamış belkide.
işte şam kayısısının özellikleri:
Şam Kayısı Fidanı
Çeşit Özellikleri :
Ege bölgesinin erkenci sofralık kayısı çeşididir. Ağaçları dik şekilli olup zayıf gelişir. Ağaç verimi orta düzeydedir. Meyve şekli yuvarlak, 25-35 g ağırlığında, karın çizgisi belirgin ve simetriktir. Meyve kabuk (L67.33 a+12.46 b+38.90) ve et rengi sarı, meyve yumuşak dokulu ve az tatlıdır. Çekirdekleri iri, 2.2-2.8 g ağırlığında, acı ve meyve etine yapışık değildir. SÇKM miktarı % 12-15, pH 3.2-3.8 ve toplam asitlik 1.2-1.8'dir. Malatya şartlarında Haziran sonu-Temmuz başında olgunlaşır.
Rıfat Bey; panelvanın karavana dönüşümünü merakla, zevkle, ağzımın suyu akarak ve zaman zaman kendimi sizin yerinize koyarak okudum. emeğinizin karşılığı çıktı ortaya. Allah kazasız - belasız ve cezasız huzur dolu kullanımlar nasip etsin. bende ankaradayım ve sizlerle tanışmak isterim. belki çorbada tuzumda olur ne de olsa elim tornavida tutar. karavanınız hayırlı olsun.
abolgi' Alıntı:
Rıfat Bey; panelvanın karavana dönüşümünü merakla, zevkle, ağzımın suyu akarak ve zaman zaman kendimi sizin yerinize koyarak okudum. emeğinizin karşılığı çıktı ortaya. Allah kazasız - belasız ve cezasız huzur dolu kullanımlar nasip etsin. bende ankaradayım ve sizlerle tanışmak isterim. belki çorbada tuzumda olur ne de olsa elim tornavida tutar. karavanınız hayırlı olsun.
Tente için elimdeki boruları kullanarak teleskopik ayaklar yapıyordum.Üç kademede 4 metre kadar açılıyor olacaktı.boruların kilitleme sistemini nasıl yapayım diye düşünürken,arkadaşımız Leventin aldığı kırmızı teleskopik ayakların aynısını buldum ve aldım(benim çalışmam yedek olarak bekleyecek)
valla Rıfat ağbi ''yiğidi öldür hakkını yeme ''demişler, seninki benim yaptığımdan daha pratik olmuş, ellerine sağlık, çözüm..... müthiş derecede pratik ucuz ve kullanışlı olmuş,
güle güle kullan, selamlar