Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)
Sayın Buralpdi
Değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Önümüzdeki cumartesi günü Davutpaşadaki bir tanıdığa ait boş bir dükkanda kısmetse ben de imalata başlayacağım.
Halen minübüsün tabanı 1 cm mavi renkli sert strafor üzerine 8mm mdf ve en üstte gri renkli petek desenli vinleks dediğimiz taban döşemesi kaplı. Ben bunlara hiç dokunmadan üzerine 8mm marin kontra koyup mobilyaları üzerine oturtmayı düşünüyorum. Emprenye (yanmaya dayanıklı) ve pinoteks (kurtlanmaya dayanıklı) boya ile boyadıktan sonra üzerine mineflo denilen tavan döşemesinden yapıştırırsak yeteli olurmu? başka tavsiyeniz varmı?
Mobilyaların karakasında 2x2 cm çıta , duvarlara 8 mm. marin, Banyo duvarları ile mutfak yanları için 15 mm. marin, sandık kapakları ve masalar için 18 mm kavak, sandık yanları ve üst dolaplar için de 15 mm normal kontra kullanmayı düşünüyorum. Mümkün olduğunca tüm iç köşelere çıtayı hem yapıştırıp yateri kadar vida ile sabitlemeyi, tutkal olarak poliüretanlı deniz tutkalı, Tüm ahşapları Emprenye (yanmaya dayanıklı) ve pinoteks (kurtlanmaya dayanıklı) boya ile boyadıktan sonra üzerine duvarlarda ve mobilya yanlarında duvar kağıdı, kapakları da boyacıya boyatmayı (benim pistolem yok fırça ile de düzgün olmaz) düşünüyorum.
Yan duvarlara ve tavana yine mavi sert 2-3 cm. strafor ile, dar kısımlara köpük sıkarak izolasyon yapacağım. Kapı içlerine straforu küçük parçalar halinde keserek yapıştırmayı düşünüyorum.
Bizleri buradan izleyen tüm arkadaşlar
Varsa alternatif önerilerinizi ve tavsiyelerinizi işe başlamadan önce yazarsanız memnun olurum.
Belki benim de bir topik açıp oradan devam etmek zamanı geldi sanırım.
Moderatörümüz Sn. Özdal Beyin de destek sözü vardı bana da... Ama siteyi inceledikçe, her sorunumuzun cevabını buldukça en büyük desteğin böyle bir site kurmak,yaşatmak ve yönetmekle gerçekleştiğini memnuniyetle ifade etmeden geçemeyeceğim. İYİKİ VARSINIZ....
Ahmet Arı.